صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه تک پلو مرحله به مرحله; اصیل و خوشمزه

طرز تهیه تک پلو مرحله به مرحله; اصیل و خوشمزه

2022735 128

تک پلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار ساده است که با مواد آماده تهیه می شود. در این غذا از برگ انگور استفاده می شود. برخی در این غذا از مرغ یا گوسفند استفاده می کنند و برخی برنج و برگ مو را به تنهایی می پزند.

شاید تا به حال نام این غذا را نشنیده باشید یا تصور کنید که ممکن است طعم جالبی نداشته باشد. اما اگر به طعم ترش علاقه دارید، توصیه می کنیم این غذا را از دست ندهید.

ما امروز در این بخش هستیم تا یکی از کامل ترین و خوشمزه ترین روش های تهیه تک پلو مرحله به مرحله همراه با ذکر تمامی نکات مهمی که در تهیه این غذا باید بدانید را به شما آموزش می دهیم. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه تک پلو

مواد لازم برای تهیه تک پلو به شرح زیر است:

برگ درخت مو 100-150 گرم
برنج 2 فنجان
نمک به مقدار مورد نظر
محلول زعفران به مقدار مورد نظر
روغن کافی
یک پیاز 1 عدد
شوید خشک 1 قاشق غذاخوری

مراحل ساخت شلتوک برنج

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه این غذا 35-45 دقیقه می باشد.
  • میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این غذا در دسته آسان می باشد.

مرحله اول: آماده کردن برنج

1-2 ساعت قبل از پخت برنج را تمیز کرده و با مقداری آب خیس کنید.

مرحله دوم: تهیه برگ مو

برگ های مو را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود. حالا با کمک قیچی یا چاقو ساقه های چوبی برگ ها را جدا کنید.

سعی کنید از برگ های تازه و جوان استفاده کنید تا طعم بهتری به غذای خود بدهید.

برگ های تمیز شده را با چاقو خرد کرده و در ظرف مناسبی قرار دهید.

مراحل ساخت شلتوک برنج

مرحله سوم: تهیه پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به قطعات کوچک خرد کنید.

در قابلمه ای که می خواهید پلو بپزید مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا روغن کمی داغ شود.

پیازهای نگینی خرد شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

حالا برگ های موی خرد شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ برگ ها کمی تغییر کند.

مرحله چهارم: اضافه کردن برنج، نمک، آب جوش، شوید خشک و محلول زعفران

برنج خیس شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید.

آب جوش، نمک، شوید خشک و محلول زعفران را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتویات قابلمه به نقطه جوش برسد.

سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا آب داخل قابلمه کاملا تبخیر شود.

مرحله پنجم: پختن تک پلو

پس از تبخیر آب، محتویات قابلمه را از کنار دیواره ها جدا کرده و در مرکز قابلمه جمع کنید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. 30-35 دقیقه زمان بگذارید تا طاق پلوی خوشمزه و جذاب شما پخته شود.

بعد از پخت برنج را در ظرف سرو بریزید و در کنار عزیزانتان میل کنید.

نکات و تکنیک های تهیه تاکا پلو

نکات و تکنیک های تهیه تاکا پلو

در تهیه تک پلو به 4 نکته زیر توجه کنید:

  1. می توانید برنج را با آبکشی تهیه کنید و سپس با ترکیب پیاز داغ و برگ مو برنج را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  2. استفاده از محلول پیاز، شوید و زعفران در این غذا کاملا سلیقه ای است.
  3. می توانید این غذا را با انواع مختلف غذا با گوشت های مختلف طبخ کنید.
  4. برخی افراد در تهیه این غذا از مقداری لپه یا عدس نیز استفاده می کنند.

امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به غذاهای سنتی و قدیمی قرار گرفته باشد و تاک پلو خوشمزه را نیز مانند روش ساده و کامل بالا در کنار عزیزانتان تهیه کنید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

4 طرز تهیه شلغم پلو + نکات و فرهای عکس

شلغم یکی از سبزی های مفید و شاخص است که سیستم ایمنی…

۱۴۰۳-۰۹-۱۸

طرز تهیه برنج رنگی با کلم قرمز + نکات و عکس

با استفاده از آب کلم قرمز و ترکیب آن با سایر مواد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

طرز تهیه خورش ناردون + نکات و فرهای عکس

خورش ناردون که برخی آن را با نام مرغ ناردونی هم می…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

دیدگاهتان را بنویسید