صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه فراموش شده ترین غذای گیلان; خبیس پلا

طرز تهیه فراموش شده ترین غذای گیلان; خبیس پلا

2 طرز تهیه نان سیر رستورانی پیش غذای فوری و

خبیس پلا یکی از قدیمی ترین و فراموش شده ترین غذاهای گیلانی است. این غذا ترکیبی از برنج، گردو و ادویه های مخصوص است که بسیار مقوی و خوشمزه است. خبیس پلا طعمی بسیار منحصر به فرد و جذاب دارد که اگر علاقه مند به چشیدن طعم های جدید هستید، نباید آن را از دست بدهید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه خبیس کشید ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه خبیس پلا

مواد لازم برای تهیه خبیس پلا به شرح زیر است:

برنج 2 فنجان
آجیل 150 گرم
روغن زیتون یا روغن محلی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک به اندازه لازم
دارچین، فلفل سیاه و زیره هرچقدر دوست داری

مراحل آماده سازی خبیس پلا

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
  • میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط ​​قرار دارد.

مرحله اول: شستن و خیس کردن برنج

برای داشتن برنج نرم و خوش طعم، برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و با آب سرد خوب بشویید. بهتر است برنج را چندین بار بشویید تا آب آن شفاف شود.

پس از شستن برنج را به مدت 30 دقیقه در آب با کمی نمک خیس کنید. این به پخت بهتر و یکنواخت برنج کمک می کند.

مراحل آماده سازی خبیس پلا

مرحله دوم: پختن برنج به شکل کیک

برنج را با آب و کمی نمک و روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

اجازه دهید برنج به آرامی بجوشد و آب آن تبخیر شود.

وقتی آب برنج کاملاً کشیده شد، شعله را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا برنج بپزد.

این مرحله حدود 20-25 دقیقه طول می کشد.

مرحله سوم: تهیه مغز گردو

در حین پختن برنج، به تهیه مغز گردو اقدام کنید.

مغز گردوی تازه را در هاون یا آسیاب بریزید و خوب له کنید تا نرم و یکدست شود.

اگر می خواهید غذایتان بافت یکنواخت تری داشته باشد، می توانید گردو را کمی بیشتر له کنید. در این مرحله گردو باید کاملا نرم و صاف باشد تا طعم بهتری به غذا بدهد.

بهتر است از گردوی تازه استفاده کنید تا طعم مطبوع تری به خبیس پلا بدهد و به غذای شما عطر و بوی بهتری بدهد.

تهیه گردو برای تهیه غذای گیلانی

مرحله چهارم: ترکیب گردو با ادویه جات

بعد از اینکه گردوها را خرد کردید در ظرفی بریزید و زردچوبه، نمک، دارچین، فلفل سیاه و زیره را اضافه کنید.

این ادویه ها به طعم گردو عمق و گرما می بخشند و غذا را دلپذیرتر می کنند.

مخلوط گردو و ادویه ها را خوب هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند.

افزودن زردچوبه به این مخلوط رنگی جذاب و زیبا و طعمی گرم و اصیل به غذا می دهد.

مرحله 5: برنج و گردو را با هم ترکیب کنید

بعد از اینکه برنج کتا شما آماده شد، یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید.

برنج کتا پخته شده را به تابه اضافه کنید و سپس مخلوط گردو و ادویه را اضافه کنید.

مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا گردو به طور یکنواخت با برنج مخلوط شود.

این مرحله را با دقت انجام دهید تا برنج له نشود و دانه های آن دست نخورده بماند.

نکات و تکنیک های ساخت خبیس پلا

مرحله ششم: بریان و سرو نهایی

در آخر مواد را حدود 5-7 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا طعم گردو و ادویه ها در کل برنج پخش شود و غذا گرم و یکدست شود.

بهتر است مواد را روی حرارت ملایم سرخ کنید. زیرا حرارت زیاد باعث سوختن گردو و ایجاد تلخی می شود.

برای اینکه خبیس پلا طعم و عطر بهتری داشته باشد، در صورت تمایل می توانید مقداری برگ سبز معطر محلی مانند چوچاق یا گشنیز تازه روی غذا گذاشته و چند دقیقه تفت دهید.

پس از تهیه خبیس پلا، آن را در ظرف مناسبی قرار دهید. با ترشی یا ماست محلی گیلانی سرو کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. این غذا بویژه در فصول سرد سال طعمی گرم و دلچسب دارد و می تواند انرژی خوبی به بدن شما بدهد. همچنین می توانید با رعایت تمامی مراحل و نکات بالا از طعم اصیل و دلچسب این غذای فراموش شده گیلانی لذت ببرید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

4 طرز تهیه شلغم پلو + نکات و فرهای عکس

شلغم یکی از سبزی های مفید و شاخص است که سیستم ایمنی…

۱۴۰۳-۰۹-۱۸

طرز تهیه برنج رنگی با کلم قرمز + نکات و عکس

با استفاده از آب کلم قرمز و ترکیب آن با سایر مواد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

طرز تهیه خورش ناردون + نکات و فرهای عکس

خورش ناردون که برخی آن را با نام مرغ ناردونی هم می…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

دیدگاهتان را بنویسید