صفحه اصلی > غذای ایرانی : لیست کامل غذاهای سنتی و اصیل مشهدی

لیست کامل غذاهای سنتی و اصیل مشهدی

لیست کامل غذاهای سنتی و اصیل مشهدی

غذاهای مشهدی شاید به اندازه غذاهای تبریزی یا شمالی معروف و زبانزد نباشند، ولی طعم و بوی بی نظیری دارند. به هر حال توصیه اول من این است که شما مزه های متفاوت را باید بچشید. این تجربه‌های مربوط به خوراکی و آشپزی شاید زودگذر باشند، ولی خاطرات به یادماندنی می‌سازند. اینطور نیست؟

در این مطلب از برترین فا لیستی از غذاهای خوشمزه مشهدی را برای شما جمع آوری کرده‌ایم. این مطلب را تا انتها بخوانید و اگر روزی غذای متفاوتی به سرتان زد، از این گزینه استفاده کنید.

معرفی غذاهای اصیل مشهدی

در این بخش به معرفی غذاهای خوشمزه و اصیل مشهدی پرداخت. با ما همراه باشید.

۱- آش لخشک

آش لخشک، یکی از آش‌های سنتی و قدیمی استان خراسان است که شاید آن را کمتر شنیده باشد. برخی از این آش را با نام آش قیش و آش برگ می‌شناسند. این آش بسیار سبک است زیرا از حبوبات بسیار کمی در آن استفاده می شود. لخشک، رشته سنتی مردم خراسان است که خمیر آن توسط زنان تهیه و بریده می‌شود. لخشک طعم و مزه‌ای شبیه به رشته‌های آشی دارد و در ظاهر کمی پهن‌تر و نازک‌تر از رشته است. اگر لخت در دسترسی می‌توانید این آش را با همان رشته آشی طبخ کنید.

۲- پلو مخلوط مخصوص مشهدی

پلو مخلوط مشهدی یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه است که در شهرهای مختلف با روش های متنوع طبخ می شود. در مقاله زیر از اینترنتی اکالا بلاگ ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه پلو مجله مشهدی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش داده‌ایم.

پلو مخلوط مخصوص غذاهای سنتی مشهدی

برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۳- چنگالی مشهدی

چنگالی مشهدی یک عصرانه خوشمزه و سنتی است که از شیره و کنجد و مقداری نان و روغن آماده می‌شود. درست کردن این غذای ساده و مقوی بسیار راحت است و می‌توانید از آن برای عصرانه، صبحانه و یا حتی دسر استفاده کنید. اما طرز تهیه چنگالی یا چنگمال مشهد چگونه است؟

چنگالی از غذاهای سنتی و لذیذ مشهدی

در مقاله زیر از بخش آشپزی در اکالا بلاگ می‌توانید با طرز تهیه چنگالی مشهدی و همه فوت و فن‌های درست کردن این غذای خوشمزه و ساده آشنا شوید. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۴- قروت مشهدی

قروتی مشهدی یا قروت مشهدی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی است که با استفاده از مواد اولیه در دسترسی در زمان کمی تهیه می‌شود. از آن به عنوان یک درمان استفاده می شود و از کلسیم است. اشکنه کشک، کالجوش، کله‌جوش و اشکنه قورت نام‌های دیگر این غذاست که اصالت آن را به مشهد برمی‌گرداند.

قروت از غذاهای خوشمزه مشهدی

ما امروز در اکا بلاگ ساده‌ترین و آسان‌ترین طرز تهیه قروت مشهدی را به صورت کامل به شما آموزش داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۵- کوکو شیرین مشهدی

کوکو، یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی است که شاید نام آن شیرین را کمتر شنیده باشد. اصالت این غذا به شهرهای مشهد و قزوین برمی گردد و اگر طرفدار طعم‌های شیرین میل کنید این غذا را به شما توصیه می‌کنیم. این کوکو را به عنوان یک وعده غذایی شام، میان‌وعده یا به عنوان پیش غذا می‌توانید سرو کنید.

کوکو شیرین از غذاهای خوشمزه مشهدی

در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه کوکو شیرین را به صورت مرحله به مرحله برایتان شرح داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۶- آش کوفته قلقلی

آش کوفته قلقلی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی شهر مشهد است که در فصل‌های سرد سال‌های بسیاری وجود دارد. علاوه بر طعم دلپذیر، آش کوفته قلقلی یک غذای بسیار مغذی و مقوی نیز است. این آش حاوی اسفناج بوده و این سبزی منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند، کلسیم و فیبر است. اگر قصد سفر به مشهد را دارید یا به دنبال یک آش با طعم متفاوت هستید، حتما آش کوفته قلقلی مشهدی را امتحان کنید. این آش با طعم و عطر به فرد خود، شما را شگفت زده خواهد کرد.

آش کوفته قلقلی از غذاهای سنتی مشهدی

در این قسمت از اکالا بلاگ، طرز تهیه آش کوفته قلقلی را با مرور کرده ایم. با ما همراه باشید تا این آش خوشمزه را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۷- آش بلغور گندم

آش بلغور مشهدی، یکی از آش‌های بسیار پرطرفدار و خوشمزه‌ای است که همان گونه‌ای است که از نامش مشخص است آن را به مشهد برمی‌گرداند. آش بلغور با مواد بسیار ساده و در دسترسی تهیه می‌شود. میل کردن این آش در روزهای سرد زمستان بسیار دلچسب است. آش بلغور مشهدی نیز مانند غذاها روش‌های پخت متفاوت است، برخی با گوشت قرمز این آش را می‌پزند و برخی با مرغ یا حتی بدون گوشت با غذاهای متنوع.

آش بلغور گندم از غذاهای سنتی مشهدی

۸- یتیمچه مشهدی

شگفتی های بادمجان تمامی ندارد. بادمجان به عنوان یکی از خنثی‌ترین مواد خوراکی دنیا شناخته می‌شود. همیشه گفته‌اند بادمجان جز بی‌خاصیت‌ترین غذاهاست. با این حال ما ایرانی‌ها از آن بسیار استفاده می‌کنیم. به دیده انصاف که نگاه کنید، متوجه می‌شوید که غذاهای ایرانی که بر پایه بادمجان هستند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. یتیمچه هم یکی از همین غذاها است.

یتیمچه از غذاهای اصیل و سنتی مشهدی

در این مقاله از بلاگ اکالا، طرز تهیه این غذای ساده و خوشمزه را آموزش داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۹- خورشت قیمه مشهدی

خورشت قیمه مشهدی، یکی از معروفترین و پرطرفدارترین خورشتهای محلی و سنتی استان خراسان است. این خورشت شباهت بسیار زیاد به خورشت قیمه معمولی است که در سایر شهرها طبخ می‌شود اما استفاده از برخی ادویه‌های خاص در آن تفاوت‌های زیادی در طعم و بوی این خورشت ایجاد شده است.

خورشت قیمه از غذاهای سنتی مشهدی

۱۰- دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی یکیست که از نامش پیدا می شود از انواع دسرهای معروف شهر مشهد است. دیگچه را می توان از غذاهای سنتی آیینی مشهد نام برد. دیگچه از نذری های معروف و محبوب این شهر است که معمولاً در مراسم مذهبی، ایام محرم و عزاداری ها و در ماه رمضان برای مراسم افطاری پخته می شود و سر سفره ها میاد.

دیگچه با برنج تهیه می‌شود و در واقع شبیه به شیربرنج است با تفاوت‌های جزئی که با شیربرنج دارد. در زمان تهیه دیگچه باید بعد از غلیظ شدنش دیگچه را کمی مثل برنج دم کرد تا سفت تر شود. اما شیر برنج نیازی به دم کردن ندارد. دیگچه بخاطر وجود خامه، زعفران و گلاب طعم فوق العاده‌ای دارد. بسیار خوشمزه و خوش طعم است. دیگچه را می‌توان با ته دیگ یا بدون ته دیگه تهیه کنید.

دیگچه از غذاهای سنتی و خوشمزه مشهدی

در این مقاله از بلاگ اکالا، طرز تهیه این غذای ساده و خوشمزه را آموزش داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۱۱- آش شله مشهدی

آش شله غذای معروف مشهد است که مشهدی‌ها بیشتر در ماه محرم این آش نذری را که شبیه حلیم می‌پزند و روی آن را خورشت قیمه می‌ریزند. این غذا در همه ایام سال موجود است و قابل خوردن است! اگر سری به مشهد ببینید کدام رستوران‌ها را ببینید. آش شله از انواع حبوبات نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس و گاهی ماش است.

همچنین گوشت، برنج نیم دانه و بلغور گندم هم در پخت این غذا می‌شود. از آن جایی که تمام گروه‌های غذایی در این غذا استفاده می‌شود، آش شله یک غذای بسیار کامل و پرکالری است. همه اینها به طبع و مزاج شما دارد. بهتر است که از گوشت گوسفندی در آش شله استفاده کنید و دلیل آن نرم افزار بودن و خوش پخت بودن گوشت گوسفندی است.

آش شله از غذاهای سنتی و پرطرفدار مشهدی

در این مقاله از بلاگ اکالا، طرز تهیه این غذای ساده و خوشمزه را آموزش داده‌ایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

۱۲- آش ماست

آش ماست یکی از آش‌های خوشمزه و پرطرفدار است که در شهرهای مختلف با دستور پخت و مواد غذایی متفاوت پخته می‌شود. آش ماست را می‌توان هم با گوشت و هم بدون گوشت تهیه کرد که در روش با گوشت از گوشت گوسفندی ریش ریش شود و یا گوشت را بچرخاند قلقلی استفاده کند.

آش ماست به دلیل موادی که در آن استفاده می شود بسیار سالم، مقوی و انرژی زا است. از نظر طب سنتی، طبع آش ماست سرد است و بسیار مناسب برای فصل گرم سال است. همچنین آش ماست به دلیل وجود ماست و برنج در خود، سرشار از کلسیم است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است.

طرز تهیه آش ماست

مراحل تهیه آش ماست

مراحل تهیه آش ماست به شرح زیر است:

  1. چند ساعت قبل از شروع آشپزی برنج و لپه را در ظرف‌های خیس کنید. خیس کردن لپه باعث می شود که هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود.
  2. یک عدد مناسب را انتخاب کنید و در آن ۴ پیمان آب اضافه کنید و برنج را آبکشی کنید و به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید.
  3. برای پختن لپه ها، یک قابلمه جدا را تهیه کنید و لپه ها را به همراه ۴ پیمانه آب به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شوند.
  4. بعد از اینکه برنج و لپه کاملاً پخته شدند. لپه ها را به قابلمه برنج منتقل کنید و مواد خوب را هم بزنید و بگذارید تا مقداری از برنج و لپه سرد شود.

برای ادامه رسپی این آش خوشمزه و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه آش ماست کلیک کنید.

۱۳- خورشت ریواس

خورشت ریواس یکی از غذاهای پرطرفدار بهاری است که یک غذای ترش به حساب می‌آید و در آنجا از مناطق در دستور پخت آن رب انار نیز می‌سازد تا ترشی آن را چند برابر کنند. طعم ریواس در کنار طعم انواع گوشت‌ها (گوشت گوسفند، گوساله) یا مرغ و بوقلمون ترکیبی بسیار متفاوت و خوشمزه به شما می‌دهد.

مراحل تهیه خورشت ریواس

مراحل تهیه خورشت ریواس

مراحل تهیه خورشت ریواس به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول پیازها را بگیرید و بشویید، سپس با یک چاقوی مناسب آن‌ها را نگینی خرد کنید.
  2. قابل یکمه مناسب انتخاب کنید، حال درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  3. زمانی که پیازها سبک و کمی طلایی رنگ می شوند به آن مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد را به طور یکدست مخلوط کنید و دوباره بدهید تا عطر زردچوبه آزاد شود.
  4. سپس گوشت را تمیز کنید، بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به وسیله یک چاقوی تیز آن را در قطعات خورشتی با یکسان خرد کنید و به آن اضافه کنید.

برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و پرطرفدار بهاری روی لینک طرز تهیه خورشت ریواس کلیک کنید.

۱۴- رشته پلو با گوشت قلقلی

رشته پلو، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در مناسبت‌ها مانند افطار در ماه رمضان، شب عید نوروز، چهارشنبه سوری و در استان‌ها در شب یلدا سرو می‌شود.

از قدیم تا امروز این غذا با ترکیبات و طبع نسبتا گرم، غذایی مناسب برای شب‌های طولانی و سرد زمستان بوده و هست. رشته پلویی از ترکیب آب، آرد گندم و نمک تهیه می شود و نازکتر از رشته های معمولی و یا همان رشته آش است.

طرز تهیه رشته پلو

مراحل تهیه رشته پلو

مراحل تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی به شرح زیر است:

  1. ابتدا برنج را خوب می‌شوییم و بعد آن را در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری (سر خالی) نمک خیس می‌کنیم. مدت زمان خیس کردن برنج بسته به نوع برنج شما می‌توانید از یک ساعت تا دو ساعت متفاوت باشد.
  2. بعد از این زمان نصف یک قابلمه متوسط ​​را با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک را به آب در حال جوش درون مایه اضافه کنید و برنج‌ها را در قابلمه بریزید. سپس صبر کنید تا درون قابلمه تا به جوش بیاید.
  3. وقتی برنج در حال جوش است، باید رشته‌ها را تفت دهید. برای این کار، رشته‌ها را از نصف می‌کنند و می‌توانند از روغن بریزید استفاده کنند و آن‌ها را تفت دهند. (باید حتما حرارت کم باشد تا رشته ها نسوزند. آن ها را به آرامی جا کنید تا خرد نشوند.)
  4. بعد از تفت دادن رشته‌ها وقتی برنج چند قل جوشید، حدود 5 دقیقه بعد از آبکشی، رشته‌ها را به آن اضافه کنید. آن را آرام هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس اجازه دهید تا رشته‌ها هم حدود ۵ دقیقه همراه با برنج بجوشند.

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و متفاوت روی لینک طرز تهیه رشته پلو کلیک کنید.

یکی از تنوع و کم نظیر کشور ما همین تنوع غذایی فرهنگی ما است. در هر منطقه از کشور می‌توان غذاهای متفاوتی را تجربه کرد. حالا اگر ما از این امکانات استفاده کنیم و این تجربیات را به خود هدیه ندهیم، چه کسی ضرر می‌کند؟ خودمان! خود ما!

امیدوارم این لیست به شما کمک کند که سفره‌های رنگارنگ‌تری داشته باشید. از اینکه تا پایان این مقاله آموزنده و جذاب همراه مجله آشپزی اکالا بودید از شما سپاسگزاریم.

How to prepare 15 Ardabili dishes A journey to the

امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقه ام رو با هم ترکیب کنم!

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

4 طرز تهیه شلغم پلو + نکات و فرهای عکس

شلغم یکی از سبزی های مفید و شاخص است که سیستم ایمنی…

۱۴۰۳-۰۹-۱۸

طرز تهیه برنج رنگی با کلم قرمز + نکات و عکس

با استفاده از آب کلم قرمز و ترکیب آن با سایر مواد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

طرز تهیه خورش ناردون + نکات و فرهای عکس

خورش ناردون که برخی آن را با نام مرغ ناردونی هم می…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

دیدگاهتان را بنویسید