مرغ یکی از پر مصرف ترین گوشت ها در آشپزی است، به همین دلیل روش های مختلفی برای پخت آن وجود دارد. پخت مرغ با هویج و فلفل دلمه ای یکی از خوشمزه ترین روش های طبخ مرغ است. ما امروز در این بخش هستیم مجله اکالا طرز تهیه مرغ شیرازی ما به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه مرغ شیرازی
مواد لازم برای تهیه مرغ شیرازی به شرح زیر است:
مرغ (سینه، ران یا ترکیبی از هر دو) | 6 عدد |
پیاز | 2 عدد |
هویج | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | هرچقدر دوست داری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری | تا حد لازم |
روغن | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه مرغ شیرازی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این مرغ 40-50 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 4-5 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این جوجه های جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این مرغ در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
مرغ ها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
جوجه ها را با کمی زعفران آب پز و نمک ماساژ دهید و حدود 20 دقیقه استراحت دهید تا زعفران جذب گوشت مرغ شود.
مرحله دوم: مرغ را سرخ کنید
در تابه مقداری روغن بریزید و مرغ ها را روی حرارت متوسط سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی و رنگارنگ شوند.
سرخ کردن مرغ با زعفران علاوه بر اینکه طعم فوقالعادهای به آن میدهد باعث خوشرنگتر شدن آن نیز میشود. مراقب باشید جوجه ها را زیاد سرخ نکنید تا در مرحله بعد خشک نشوند.
پس از سرخ شدن مرغ را از ماهیتابه خارج کرده و در ظرف دیگری قرار دهید.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را با چاقو خرد کنید.
پیازهای خرد شده را در همان ماهیتابه ای که مرغ ها را در آن سرخ کرده اید بریزید.
کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و کاراملی شوند.
پیاز داغ با حرارت ملایم طعم شیرین و لذیذتری به غذا می دهد. همچنین می توانید مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
مرحله چهارم: هویج و فلفل دلمه ای را اضافه کنید
هویج و فلفل دلمه ای را بشویید. هویج را به حلقه های نازک برش دهید و فلفل دلمه ای را به قطعات کوچک خرد کنید.
هر دو را به تابه پیاز داغ اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
تفت دادن هویج و فلفل دلمه ای باعث می شود طعم آنها بهتر به سس منتقل شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
بعد از اینکه هویج و فلفل دلمه ای کمی نرم شدند، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید.
رب را با مواد دیگر حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا رنگ و طعم آن باز شود.
تفت دادن رب گوجه فرنگی بوی خامی آن را از بین می برد و رنگ و طعم بهتری به سس می دهد.
مرحله 6: ادویه ها را اضافه کنید
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این ادویه ها ماده اصلی طعم دهنده غذای شما هستند و باید به دقت تنظیم شوند.
ادویه ها باید به خوبی با مواد مخلوط شوند تا طعم آنها در کل سس پخش شود.
مقدار ادویه کاری را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید تا طعم غالب و دلخواه به غذا بدهد.
مرحله هفتم: مرغ را به سس اضافه کنید
مرغ های سرخ شده را به آرامی در ماهیتابه قرار دهید و باقی مانده زعفران دم کرده را روی آنها بریزید. سپس مقداری آب (حدود یک فنجان) به تابه اضافه کنید تا مواد خوب بجوشد.
حرارت را کم کنید و در تابه را بپوشانید. اجازه دهید مرغ ها به مدت 30 تا 40 دقیقه در سس بپزند و طعم سس به خوبی به آنها منتقل شود.
در حین پخت مراقب باشید سس کم نشود. در صورت لزوم می توانید مقداری آب گرم اضافه کنید.
سس نباید زیاد یا خیلی کم باشد. بهتر است سس غلیظ و معطر باشد تا خوب به مرغ ها بچسبد.
مرحله هشتم: سرو مرغ به سبک شیرازی
مرغ های پخته شده را به همراه سس خوشمزه ای که درست کردید در ظرف مناسبی بریزید و با سبزیجات تازه یا برنج زعفرانی سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. با رعایت این مراحل و نکات می توانید یک مرغ خوشمزه به سبک شیرازی تهیه کنید که هم از نظر طعم و هم از نظر ظاهر بسیار دلپذیر خواهد بود.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا