وابستگی دولت به صنعت خودرو به عنوان یکی از منابع اصلی درآمد منجر به افزایش قیمت خودرو و مشتریان غافلگیرکننده هر ساله شده است. سال 2 ، این تغییرات قیمت در بازار خودرو تکرار شده است و در هفته های اخیر ، خودروسازان بخش خصوصی قیمت خودروهای مونتاژ را افزایش داده اند.
حسین فریدزاده ، رئیس آژانس حفاظت از مصرف کننده و تولیدکنندگان ، دلیل افزایش قیمت های اخیر را افزایش می دهد تا نرخ ارز گمرک از 2 هزار تومن به حدود 2 هزار تومانس افزایش یابد. در نتیجه ، قیمت نهایی اتومبیل های مونتاژ 5 تا 5 میلیون دلار افزایش یافته است.
یکی دیگر از دلایل افزایش اتومبیل های مونتاژ ، افزایش حدود 3.5 برابر وظایف گمرک و حقوق ورودی مجمع و خودروهای وارداتی به دلیل نوسانات نرخ ارز و سیاست های جدید ارز دولتی است.
اعتراض مشتری برای افزایش قیمت اتومبیل های مونتاژ
از سال گذشته کلیه بندهای قانونی و عوارض جدید مطلع شده است. اما مشتریان این مسئله را جدی نگرفتند تا اینکه پیام کوتاه افزایش قیمت را دریافت کرد.
البته موضوعی که باعث اعتراض مشتریان شده است خریدارانی هستند که سال گذشته بودجه کامل را پرداخت کرده اند. این مشتریان با تقاضای مبالغ اضافی به عنوان بدهی دولت ، اعتراض می کنند. بدهی دولت شامل مالیات ، وظایف شماره گذاری ، بیمه سوم ، مالیات انتقال و سایر هزینه های حقوقی است.
در پاسخ به اعتراضات مشتری ، فرید زاده گفت بدهی دولت مسئولیت پرداخت دولت را بر عهده دارد. حتی اگر ماشین با قیمت قطعی خریداری شود ، خریدار هنوز مجبور به پرداخت بدهی است. البته ، اتومبیل های تحویل سال ، حتی اگر آنها با تأخیر در سال 2 تحویل داده شوند ، مشمول افزایش هزینه بدهی دولت نیستند.


این تصمیم توسط مقر تنظیم کننده بازار برای کاهش فشار بر خریدارانی که ماهها منتظر تحویل ماشین بوده اند ، گرفته شده است. البته اتومبیل های تحویل منوط به این افزایش قیمت خودروهای مونتاژ هستند. طبقه بندی در قرارداد خودرو ، در صورت تغییر بدهی دولت ، خریدار موظف است مازاد را بپردازد.
افزایش بدهی دولت ، با وجود تأثیر شدید بر قیمت خودرو و افزایش فشار بر مشتریان ، بخشی از روند قانونی خرید خودرو برای مصرف کنندگان است. به گفته کارشناسان ، اصلاح برخی از سیاست ها و مدیریت رفتار خودروسازان و پشتیبانی نظارتی و شفافیت گام مهمی در کاهش تنش های فعلی در بازار خودرو و حمایت از حقوق مصرف کننده خواهد بود.