قیمه ماسوله یکی از غذاهای سنتی و محبوب گیلان است که با طعم و عطر بی نظیر خود سفره های ایرانی را مزین می کند. این خورش خوشمزه به طور سنتی با گوشت گوساله تهیه می شود. اما می توانید از گوشت چرخ کرده نیز در تهیه آن استفاده کنید. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش تهیه قیمه ماسوله با گوشت چرخ کرده ما به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه قیمه مازوله با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای تهیه قیمه مازوله با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
لپه ها | 1 فنجان |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | کافی |
روغن | کافی |
سیب زمینی بزرگ (اختیاری) | 2 عدد بزرگ |
اب | کافی |
مراحل تهیه قیمه ماسوله با گوشت چرخ کرده
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 35-45 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه و پخت اولیه لپه
لپه را از شب قبل در آب خیس کنید. سپس آب آن را بریزید و لپه را با 2 پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
خیساندن حبوبات قبل از پختن باعث پف کرده و سرعت پخت آن ها می شود.
مرحله دوم: ترکیب پیاز، گوشت چرخ کرده و ادویه جات
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و در قابلمه با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
زردچوبه و فلفل سیاه را به محتویات قابلمه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود. مقدار ادویه ها را به دلخواه تنظیم کنید.
مرحله سوم: پختن قیمه
رب انار را به همراه ۲ پیمانه آب به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و بگذارید خورش بجوشد.
لپه پخته شده را با 1 لیوان آب به خورش اضافه کنید و حرارت را کم کنید. در قابلمه را ببندید و بگذارید خورش بپزد.
قیمه مازوله را به آرامی و روی حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد و طعم آن به خوبی جذب مواد شود.
مرحله چهارم: تنظیم چاشنی
بعد از پختن لپه و گوشت، سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای یا مکعبی برش دهید.
در 30 دقیقه آخر پخت، سیب زمینی ها را به همراه گوشت چرخ کرده به خورش اضافه کنید تا بپزد.
در پایان پخت به خورش نمک اضافه کنید و به دلخواه مزه دار کنید.
مرحله پنجم: سرو قیمه مازوله
قیمه ماسوله را با برنج زعفرانی و ترشی یا سالاد فصل سرو کنید.
قیمه ماسوله را با گوشت گوساله بپزیم یا گوشت چرخ کرده؟
برای انتخاب گوشت چرخ کرده می توانید به نکات زیر توجه کنید:
- انتخاب گوشت بستگی به ذائقه شما دارد. اگر طعم اصلی مازوله را دوست دارید، از گوشت گوساله استفاده کنید. اما اگر به دنبال طعم قوی تر و پخت سریع تر هستید، گوشت چرخ کرده می تواند گزینه خوبی باشد.
- برای پخت قیمه مازوله با گوشت گوساله به زمان پخت بیشتری نسبت به گوشت چرخ کرده نیاز دارد زیرا سفت تر است. در دستور با گوشت گوساله، بهتر است قبل از افزودن به خورش، گوشت را کمی تفت دهید تا نرم شود.
- قیمه ماسوله با گوشت چرخ کرده زودتر پخته می شود. بنابراین مراحل آماده سازی آن کمی ساده تر است. گوشت چرخ کرده در خورش پخش می شود و بافت یکنواخت تری ایجاد می کند.
امیدوارم این اطلاعات با رعایت نکات و مراحل ذکر شده در این مقاله به شما در انتخاب نوع گوشت برای پخت قیمه ماسوله کمک کند. مجله آشپزی اکالا ماسوله های خوشمزه و متفاوت را می توانید با گوشت چرخ کرده در منزل خود بپزید و نوش جان کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا