خورش بامیه گورش یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم ترش و ملایم و همچنین خواص مغذی آن مورد علاقه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این مقاله از وبلاگ اکالا روش آماده سازی کامل و جامع خورش بامیه ما تمام نکات مهم را قدم به قدم در اختیار شما قرار می دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه به شرح زیر است:
گوشت خورشتی | 500 گرم |
بامیه | 500 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
عالی | 1/2 فنجان |
زعفران | کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
روغن | کافی |
اب | کافی |
مراحل تهیه خورش بامیه
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 4-5 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را ریز خرد کنید.
در قابلمه مناسبی که قصد پخت خورش را دارید کمی روغن بریزید و پیازها را به قابلمه اضافه کنید.
کمی تفت دهید تا پیازها نرم و شفاف شوند.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
گوشت خورش را بشویید و به قطعات متوسط برش دهید.
گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی و ادویه جات ترشی جات
رب گوجه فرنگی را به محتویات قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند.
در این مرحله زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
سپس به اندازه ای آب به خورش اضافه کنید تا روی گوشت را بپوشاند.
در این مرحله مقداری زعفران دم کرده به گوشت اضافه کنید و در قابلمه را بپوشانید.
اجازه دهید گوشت به مدت 35-45 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهارم: تهیه و افزودن بامیه
بامیه ها را بشویید و سر و ته آن را جدا کنید. سپس بامیه ها را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. (اختیاری)
پس از پخته شدن گوشت، بامیه ها را آبکش کرده و به خورش اضافه کنید.
سپس به مقدار لازم نمک اضافه کنید و اجازه دهید خورش 30 دقیقه دیگر بپزد تا بامیه ها پخته شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن غار
در 10 دقیقه آخر پخت کلم را به خورش اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد.
مرحله ششم: سرو غذا
خورش بامیه خوشمزه و جذاب شما آماده خوردن است.
آن را در ظرف سرو بریزید و با نان، برنج یا برنج تازه سرو کنید.
نکات و ترفندهای تهیه خورش بامیه
در تهیه خورش بامیه به 5 نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای لعاب دار کردن خورش بامیه می توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد را با رب گوجه فرنگی تفت دهید و به خورش اضافه کنید.
- برای اینکه بامیه های داخل خورش له نشوند آنها را زیاد سرخ نکنید.
- در این خورش می توانید از سیب زمینی هم استفاده کنید. برای این کار سیب زمینی ها را ریز خرد کنید و در 30 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
- برای تزیین خورش می توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز نیز استفاده کنید.
- اگر طعم ترش خورش را دوست دارید، می توانید از قیچی بیشتر استفاده کنید.
این خورش بیشتر در فصل تابستان که بامیه تازه موجود است پخته می شود. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقه مندان را به خود جلب کرده است و شما نیز می توانید مانند روش ساده و کامل فوق این خورش جذاب را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا