کوفته شاه توت و زردآلو یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که طعم ترش و شیرین آن برای هر سلیقه ای جذاب است. برای تهیه این غذا به مواد ساده ای نیاز دارید و با کمی حوصله می توانید یک شام خوشمزه برای خانواده خود تهیه کنید. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش آماده سازی مرحله به مرحله کوفته توت سیاه و زردآلو آن را همراه با نکات مهم برای شما توضیح می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته زرشک و زردآلو (برای کوفته)
مواد لازم برای تهیه کوفته شاه توت و زردآلو (برای پایه کوفته) به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
برنج پخته | 1 فنجان |
لپه پخته و آسیاب شده | 1/4 فنجان |
پیاز متوسط رنده شده | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
گیاهان معطر خرد شده (جعفری، شوید، نعناع) | به مقدار مورد نظر |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
مواد لازم برای سس کوفته
مواد لازم برای تهیه سس کوفته به شرح زیر است:
زردآلو خشک | شماره 20 |
یک پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
اب | کافی |
نمک و فلفل سیاه | کافی |
مراحل تهیه کوفته زرشک و زردآلو
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این کوفته 60-90 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3 الی 4 نفر مناسب است، به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این کوفته های جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این کوفته در رده متوسط می باشد.
مرحله اول: آماده سازی مواد
برنج را از قبل بپزید و آبکش کنید. لپه را بپزید و در مخلوط کن یا آسیاب بریزید تا کاملا له شود.
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. زردآلوها را بشویید و خرد کنید.
مرحله دوم: تهیه کوفته
گوشت چرخ کرده، برنج پخته شده، لپه چرخ شده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، سبزی معطر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و به مدت 5 دقیقه ورز دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند. برای رسیدن به یکنواختی
زرشک، گردو و پیاز را مخلوط کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم: قالب زدن کوفته ها
مقداری از مخلوط کوفته را بردارید و در دستان خود گرد کنید.
وسط هر کوفته را سوراخ کنید و مقداری از مخلوط زرشک و گردو را داخل آن بریزید. کوفته ها را به آرامی گرد کنید.
مرحله چهارم: تهیه سس
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
زردآلوهای خرد شده، آب، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزند.
مرحله پنجم: پختن کوفته ها
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید.
کوفته ها را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کمی سرخ شوند.
سس را روی کوفته ها بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا روی کوفته ها را بپوشاند.
اجازه دهید کوفته ها به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت روی حرارت ملایم بپزند تا نرم و سفت شوند.
توجه داشته باشید برای اینکه کوفته ها نرم و خوشمزه شوند باید به اندازه کافی پخته شوند.
مرحله ششم: سرو کردن
کوفته های آماده را با سس غلیظ و برنج سرو کنید.
نکات و تکنیک های تهیه پیراشکی زرشک و زردآلو
در تهیه کوفته زرشک و زردآلو به 4 نکته زیر توجه کنید:
- برای اینکه کوفته ها شکل خود را حفظ کنند بهتر است متوسط و گرد شوند.
- می توانید به جای زردآلو از آلو خشک استفاده کنید.
- می توانید از ادویه های مورد علاقه خود مانند دارچین یا زنجبیل برای خوش طعم شدن کوفته ها استفاده کنید.
- اگر دوست دارید کوفته هایتان تردتر شوند، می توانید قبل از پختن، آن ها را در آرد سوخاری بغلتانید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا می توانید یک کوفته زرشک و زردآلو خوشمزه و لذیذ تهیه کنید که تمام خانواده از آن لذت می برند.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گیرد و این کوفته های جذاب را طبق روش ساده و کامل فوق تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا