خورش مرغ و انجیر یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که به دلیل طعم خاص و دلچسبش طرفداران زیادی دارد. این خورش با ترکیب مرغ، انجیر و ادویه های مختلف طعمی ترش و شیرین دارد و می توان آن را به عنوان یک غذای کامل و مقوی سرو کرد. در این مقاله از وبلاگ اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و انجیر
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و انجیر به شرح زیر است:
جوجه | 1 عدد (حدود 1 کیلوگرم) |
انجیر خشک | 200 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 3 عشق |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران | کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
زیره | 1/2 قاشق چایخوری |
روغن | کافی |
اب | کافی |
مراحل تهیه خورش مرغ و انجیر
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 30-40 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 4-6 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این شربت جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
مرغ را به قطعات متوسط برش دهید و بشویید.
در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
تکه های مرغ را به روغن اضافه کنید و 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند.
مرحله دوم: تهیه پیاز و سیر
پیاز را نگینی خرد کرده و به مرغ سرخ شده اضافه کنید.
تفت دادن را ادامه دهید تا پیازها نرم و شفاف شوند.
سیر را رنده کنید و به پیازها اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
رب گوجه فرنگی، زعفران، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و زیره را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
آنقدر آب اضافه کنید تا روی مرغ را بپوشاند.
حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس حرارت را کم کنید و 40-50 دقیقه بپزید تا مرغ کاملا بپزد.
مرحله 4: تهیه انجیر
انجیر خشک را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
بعد از 30 دقیقه انجیرها را آبکش کرده و به خورش پخت اضافه کنید.
خورش را 15 تا 20 دقیقه دیگر بپزید تا انجیر نرم شود و طعم خود را به خورش بدهد.
مرحله پنجم: سرو خورش
خورش مرغ و انجیر را با برنج یا نان سرو کنید.
برای تزیین خورش می توانید از جعفری تازه استفاده کنید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش مرغ و انجیر
در تهیه خورش مرغ و انجیر به 3 نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای طعم بهتر خورش مرغ و انجیر می توانید از مرغ محلی یا ارگانیک استفاده کنید.
- اگر انجیر شما خیلی سفت است، می توانید آن ها را به مدت 10-15 دقیقه در آب جوش بپزید تا نرم شوند.
- در صورت تمایل می توانید در پایان پخت خورش از ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید تا ترش تر شود.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه مندان قرار گرفته است. با رعایت این نکات ساده می توانید یک خورش مرغ و انجیر خانگی خوشمزه برای خود و عزیزانتان تهیه کنید و از طعم و عطر خوشمزه آن لذت ببرید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا