خورش پیاز یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با وجود سادگی، طعم بسیار لذیذ و دلچسبی دارد. این خورش به دلیل استفاده از مواد اولیه کم و در دسترس به عنوان غذایی مقرون به صرفه و مقرون به صرفه نیز شناخته می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه خورش پیاز ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورش پیاز
مواد لازم برای تهیه خورش پیاز به شرح زیر است:
پیاز بزرگ | 4 عدد |
گوشت گوسفند یا گوساله | 500 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
زیره | 1/2 قاشق چایخوری |
روغن | کافی |
اب | کافی |
مراحل تهیه خورش پیاز
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این خورش جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه پیاز
پیازها را به صورت خلال یا ریز خرد کنید.
در یک قابلمه بزرگ روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن گوشت
گوشت را به قطعات متوسط برش دهید و بشویید.
گوشت را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و 5 تا 10 دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و زیره را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
2 تا 3 دقیقه دیگر مواد را سرخ کنید تا ادویه ها عطر خود را آزاد کنند.
مرحله چهارم: پختن خورش
به اندازه ای آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا سطح گوشت ها را بپوشاند.
حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس حرارت را کم کنید و 1 تا 1.5 ساعت بپزید تا گوشت کاملا بپزد.
مرحله پنجم: خورش را ته نشین کنید
در 30 دقیقه آخر پخت می توانید 1 تا 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید تا طعم و رنگ آن بهتر شود.
خورش را به آرامی هم بزنید تا غلیظ شود.
مرحله ششم: خورش پیاز را سرو کنید
خورش پیاز را با برنج یا نان سرو کنید.
برای تزیین خورش می توانید از جعفری تازه استفاده کنید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش پیاز
در تهیه خورش پیاز به 3 نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای طعم بهتر خورش پیاز می توانید از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید.
- اگر می خواهید خورش شما تندتر باشد، می توانید 1 فلفل سبز یا 1/2 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز را به مواد اضافه کنید.
- در صورت تمایل می توانید در 30 دقیقه آخر پخت 1 عدد سیب زمینی متوسط نگینی خرد شده اضافه کنید.
با رعایت نکات ساده ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا می توانید برای خود و عزیزانتان یک خورش پیاز خوشمزه و خانگی تهیه کنید و از طعم و عطر مطبوع آن لذت ببرید.
اگر شما نیز در تهیه این خورش جذاب از نکات و ترفندهایی استفاده می کنید که خورش را خوش طعم و مزه می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا