به دنبال یک غذای رنگارنگ و خوشمزه هستید؟ بلک بری پالو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که شاید تاکنون نام آن را نشنیده باشید. این غذا به دلیل طعم ترش و شیرین شاه توت و لذیذ بودن گوشت قلقلی طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه شاه توت پلو با گوشت کلکالی ما آن را برای شما توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه شاه توت پلو با گوشت کلکالی
مواد لازم برای تهیه شاه توت پلو با گوشت قلقلی به شرح زیر است:
شاه توت | 200 گرم |
برنج | 3 فنجان |
پیاز متوسط | 2 عدد |
زرشک | 50 گرم |
کشمش | 50 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
دارچین | 1 چوب |
انجام دهید | چند تا |
روغن | به اندازه لازم |
محلول زعفران دم کرده | به اندازه لازم |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه شاه توت پلو با گوشت قلکالی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه گوشت قلکالی
پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
با کمک رنده ریز یا همزن پیازها را پوره کنید. پیازهای رنده شده را در یک صافی کوچک بریزید و آب اضافی آنها را خوب بگیرید.
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه به مدت 8 تا 10 دقیقه ورز دهید و خوب مخلوط کنید.
حالا از مخلوط بالا گلوله های کوچکی به اندازه گردو درست کنید.
مرحله دوم: کوفته ها را سرخ کنید
تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در تابه بریزید.
صبر کنید تا روغن خوب گرم شود. سپس کوفته ها را در تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ کوفته ها تغییر کند و طلایی شوند.
بعد از سرخ شدن آنها را از ماهیتابه خارج کرده و به مرحله بعد بروید.
مرحله سوم: آماده کردن برنج
برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.
مرحله 4: تهیه توت سیاه و کشمش
توت سیاه را در ظرف مناسبی بریزید و به آرامی با آب سرد بشویید. مراقب باشید شاه توت را له نکنید.
بعد از شستن، شاه توت را در یک صافی کوچک بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
سپس با کمک قیچی یا چاقو شاخه چوبی شاه توت را جدا کنید.
کشمش ها را پس از تمیز کردن با مقداری آب در ظرف مناسبی خیس کنید تا تازه و با طراوت شود.
مرحله 5: همه مواد را با هم ترکیب کرده و غذا را بپزید
کف قابلمه مورد نظر خود را در قابلمه قرار دهید.
برای تهیه ته دیگ می توانید از نان لواش یا سیب زمینی استفاده کنید.
سپس یک لایه برنج، یک لایه گوشت، یک لایه توت سیاه، یک لایه توت سیاه و یک لایه کشمش در قابلمه بریزید. برای خوش طعم شدن برنج می توانید از کمی زعفران نیز در لایه های برنج استفاده کنید. اگر دوست دارید شاه توت پلو شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار شاه توت را افزایش دهید.
در این مرحله باید چوب دارچین و هل را در پارچه تمیزی بپیچید و داخل برنج بگذارید.
آب جوش را به برنج اضافه کنید تا حدود دو بند انگشت برنج را بپوشاند. سپس قابلمه را روی اجاق بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد.
مرحله ششم: تزیین و سرو غذا
بعد از پخت کامل کیسه ادویه ها را از روی برنج جدا کرده و برنج را در ظرف سرو بریزید و با زعفران دم کرده تزئین کنید.
برای تزیین برنج می توانید از خلال بادام، پسته یا کشمش نیز استفاده کنید.
توجه: برای تهیه این غذا می توانید از شاه توت خشک نیز استفاده کنید. برای استفاده از شاه توت خشک باید چند ساعت قبل از پخت آن را در آب ولرم خیس کنید.
با انجام این مراحل ساده می توانید یک شاه توت پلو خوشمزه و اصل را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا