آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که در فصول پاییز و زمستان طبخ می شود. در این آش از گوشت چرخ کرده استفاده می شود که ظاهر و طعم آش را دو چندان می کند. در این مقاله از مجله اکالامرحله به مرحله و با جزئیات کامل طرز تهیه آش انار شیرازی ما به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی گذرا به روش پخت
لوبیا و عدس را بعد از شستن و خیساندن در مقداری آب بپزید. گوشت چرخ کرده را با پیاز و ادویه مخلوط کنید و کوفته های کوچکی تهیه کنید و در کمی روغن تفت دهید. سپس پیاز و سیر را در قابلمه تفت داده و برنج و حبوبات پخته شده را اضافه کرده و با آب انار و آب تفت دهید. در آخر کوفته های سرخ شده را به سوپ اضافه کنید و چاشنی آن را تنظیم کنید و سرو کنید. ادامه مطلب
مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی
مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی به شرح زیر است:
انار | 4 عدد |
پیاز | 3 عدد |
سیر | 3 قرص |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
لوبیا سفید | 1 فنجان |
عدس | 1 فنجان |
برنج | 1 فنجان |
جعفری | 100 گرم |
اسفناج | 100 گرم |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 2 قاشق چایخوری |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | تا حد لازم |
روغن | تا حد لازم |
آب | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه آش انار شیرازی با کوفته قلقلی
- زمان آماده سازی: 180-120 دقیقه
- مناسب برای: 4-5 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه لوبیا
لوبیا و عدس را تمیز و بشویید. آنها را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب خیس کنید.
بهتر است حبوبات را برای پخت از شب قبل آماده کنید. زیرا خیساندن حبوبات باعث نرم شدن آن ها و کاهش زمان پخت می شود.
در این مدت چندین بار آب آنها را عوض کنید.
بعد از خیس خوردن، لوبیا و عدس را در قابلمه مناسبی بریزید و مقداری آب اضافه کنید.
قابلمه را به مدت 60-40 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید حبوبات به آرامی بپزند تا کاملا نرم شوند.
مرحله دوم: آماده کردن گوشت
یکی از پیازها را بشویید و پس از جدا کردن پوست آن را با کمک رنده ریز رنده کنید.
پوره پیاز را از یک صافی کوچک رد کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
سپس در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ کرده، پیاز آب شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را خوب با هم مخلوط کنید.
مواد را با دست ورز دهید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
یک گلوله کوچک از مخلوط گوشت بردارید و با دستان خود کوفته های گرد کوچکی درست کنید.
مرحله سوم: کوفته ها را سرخ کنید
در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را گرم کنید تا روغن خوب داغ شود.
کوفته ها را در تابه بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید تا طلایی و کاملا بپزند.
مرحله چهارم: تهیه انار
انارها را بشویید و دانه کنید. دانه های انار را در یک صافی یا پارچه نخی بریزید و با دست فشار دهید تا آب دانه ها گرفته شود.
سپس آب انار صاف شده را در ظرف مناسبی بریزید.
برای تهیه این سوپ بهتر است از انار ارگانیک و بدون افزودنی های شیمیایی استفاده کنید. انارهای خوشمزه طعم طبیعی و دلپذیری به غذا می دهد.
مرحله 5: تهیه پیاز و سیر
پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را با چاقو نگینی خرد کنید.
در قابلمه ای که قرار است سوپ را بپزید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیازها روشن و طلایی شوند.
سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر گرفته شود.
مرحله ششم: برنج، حبوبات پخته شده و آب را اضافه کنید
برنج خیس خورده را به همراه حبوبات پخته شده به محتویات قابلمه اضافه کنید. برای پخت سریعتر سوپ می توانید از برنج نیم دانه هم استفاده کنید.
اگر از رب انار استفاده می کنید در این مرحله آن را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید. رب انار خانگی طعم و عطر طبیعی تری نسبت به رب انار فروشگاهی دارد.
حالا باید آب انار و مقدار مناسب آب را به محتویات قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتویات به نقطه جوش برسد.
سپس حرارت را کم کنید و 40 تا 50 دقیقه زمان دهید تا سوپ با حرارت ملایم بپزد و به غلظت مناسب برسد.
مرحله هفتم: اضافه کردن کوفته قلقلی به آش
کوفته های سرخ شده را به آرامی داخل سوپ بریزید تا طعم و عطر آنها به خوبی با سوپ ترکیب شود.
افزودن مقداری کره ذوب شده در این مرحله می تواند طعم سوپ را بهتر کند.
اجازه دهید سوپ به همراه کوفته 15 تا 20 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد تا کوفته ها کاملا در سوپ بپزند و طعم ها با هم ترکیب شوند.
مرحله هشتم: چیدن چاشنی و سرو غذا
پس از لعاب دادن به سوپ و رسیدن به غلظت مناسب، چاشنی سوپ را با مقداری نمک و فلفل تنظیم کنید.
آش انار شیرازی با کوفته قلقلی جذاب شما آماده سرو می باشد. آن را در ظرف مناسبی ریخته و با دانه های انار و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین و سرو کنید.
نکات مهم برای خوشمزه تر کردن آش انار شیرازی
در ادامه به نکات طلایی برای خوشمزه شدن آش انار شیرازی اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- خیساندن حبوبات نه تنها زمان پخت را کاهش می دهد، بلکه آنها را نرم کرده و قابلیت هضم را افزایش می دهد.
- برای پخت این سوپ از قابلمه ای با ته ضخیم استفاده کنید تا پیاز به طور یکنواخت برشته شود و نسوزد.
- برای بهتر شدن طعم سوپ می توانید از سایر ادویه های دلخواه استفاده کنید. استفاده از ادویه هایی مانند زردچوبه، هل و دارچین می تواند طعم و عطر سوپ را بهبود بخشد و آن را خوشمزه تر کند.
- می توانید از مخلوط گوشت گوسفند و گاو استفاده کنید تا طعم بهتری به کوفته ها بدهید.
- پخت باید به آرامی و با حرارت ملایم انجام شود. در حین پخت حرارت را تنظیم کنید تا سوپ به آرامی و بدون حباب زدن بجوشد.
- مقدار آب را طوری تنظیم کنید که سوپ به غلظت دلخواه برسد. در حین پخت می توانید آب را به تدریج اضافه کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه مندان قرار گرفته است. اگر از ترفندهای دیگری در تهیه این سوپ جذاب استفاده می کنید که طعم سوپ را بهتر می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا