صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه آش حدیث خوی نذری; به روش آذری

طرز تهیه آش حدیث خوی نذری; به روش آذری

طرز تهیه آش حدیث خوی نذری به روش آذری

آش حدیح خوی یکی از غذاهای سنتی و متدین آذربایجان غربی است که به دلیل طعم لذیذ و مواد مغذی آن طرفداران زیادی دارد. این غذا در ماه محرم و صفر طبخ می شود و عرضه آن در بین مردم بسیار محبوب است. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه آش حدیح خوی مرحله به مرحله ارائه می شود.

مواد لازم برای تهیه آش حدیثه خوی نذری

مواد لازم برای تهیه آش حدیثه خوی نذری به شرح زیر است:

نخود 2 فنجان
لوبیا سفید 1 فنجان
عدس 1 فنجان
برنج 1 فنجان
گوشت بره و گوسفند 500 گرم
یک پیاز 1 عدد
سیر 3 عشق
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک کافی
نعناع خشک 1/4 فنجان
کشک کافی
روغن کافی
آب جوش 4-5 فنجان

مراحل تهیه آش حدیث خوی نذری

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این سوپ 50-60 دقیقه می باشد.
  • مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد، به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این سوپ خوشمزه را به مقدار بیشتر یا برای عرضه تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این سوپ در رده متوسط ​​قرار دارد.

مرحله اول: خیساندن لوبیا

نخود، لوبیا سفید و عدس را به مدت 8 تا 12 ساعت در آب خیس کنید.

خیساندن حبوبات قبل از پخت پف آنها را بسیار کاهش می دهد و روند پخت را تسریع می کند.

در این مدت بهتر است چند بار روی حبوبات آب بریزید و با آب تازه خیس کنید.

مرحله دوم: تهیه پیاز، اضافه کردن گوشت و ادویه جات

پیاز را بشویید و ریز خرد کنید. داخل قابلمه ای که قرار است سوپ را بپزید کمی روغن بریزید.

پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سپس سیر را پوست گرفته و با کمک سیر له کن پوره کنید.

پوره سیر را به محتویات قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

گوشت گوسفند را بشویید و به قطعات کوچکتر برش دهید و به محتویات قابلمه اضافه کنید.

چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته و رنگ آن تغییر کند.

حالا زردچوبه و فلفل سیاه را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه ها گرفته شود.

از زعفران و فلفل قرمز هم می توانید برای خوش طعم شدن سوپ استفاده کنید.

آب جوش را به گوشت اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا محتویات قابلمه بجوشد.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و 30-40 دقیقه زمان دهید تا گوشت بپزد.

پس از پخت، گوشت را از استخوان جدا کرده و به قطعات کوچک برش دهید.

مرحله سوم: پختن حبوبات

لوبیاهای خیس شده را به قابلمه ای که گوشت را در آن پخته اید اضافه کنید.

حرارت را کم کنید تا لوبیا با آب گوشت بپزد. اگر برای پخت حبوبات آب کافی نیست، در این مرحله مقداری آب جوش به محتویات قابلمه اضافه کنید.

در این مرحله اگر زمان کافی برای پخت حبوبات ندارید، می توانید از کنسرو لوبیا نیز استفاده کنید.

دستور پخت آش حدیح خوی خانگی

مرحله چهارم: اضافه کردن برنج

بعد از اینکه حبوبات تا حدودی پخته شدند، برنج را که از قبل خیس کرده اید اضافه کنید.

محتویات قابلمه را هم بزنید تا مخلوط شوند و درب قابلمه را ببندید و زمان دهید تا برنج بپزد.

مرحله پنجم: اضافه کردن گوشت و نعناع

پس از پخت کامل برنج و لوبیا، گوشت خرد شده را به سوپ اضافه کنید.

چاشنی را مطابق ذائقه خود با مقداری نمک تنظیم کنید و به مدت 8-5 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا همه مواد با هم بجوشند.

بعد از مدت زمان مشخص شده، نعناع خشک را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید. سپس حرارت را خاموش کرده و به مرحله بعد بروید.

مرحله ششم: سرو و تزیین ظرف

آش حدیح خوی را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با کشک داغ و نعنا تزیین کنید.

این سوپ را می توانید گرم یا سرد سرو کنید.

نکات و فنون تهیه آش حدیث خوی

امیدوارم از این طرز تهیه سوپ حدیح خوی لذت ببرید و این سوپ را هم برای خود یا برای نذری خود طبق روش ساده و خوشمزه فوق تهیه کنید.

اگر از ترفندها و تکنیک‌هایی برای خوشمزه‌تر کردن این سوپ استفاده می‌کنید، خوشحال می‌شویم آن نکات طلایی را در قسمت نظرات همین مقاله به اشتراک بگذاریم. مجله آشپزی Ekala را با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید