صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

طرز تهیه آش شلمین شلم به روش کردستانی نکات

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان است. این سوپ نه تنها در مهمانی ها و مجالس خاص سرو می شود، بلکه به عنوان نمادی از هویت فرهنگی و هنر آشپزی کردستان شناخته می شود.

آش شلمین ریشه عمیقی در سنت های دیرینه کشاورزان کردستانی دارد که از مواد بومی برای تهیه غذای سالم و مقوی برای خانواده خود استفاده می کردند. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه آش شلم را به همراه تمام نکات مهمی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.

نگاهی گذرا به روش پخت

ابتدا پوسته ها را برای چند ساعت در آب خیس کنید تا نرم و آماده پخت شوند. نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تورم آنها برطرف شود. پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت و ادویه را اضافه کنید و کمی تفت دهید. نخود را به قابلمه اضافه کنید و با آب جوش تفت دهید تا گوشت و نخود نرم شوند.

در مرحله بعد عدس را اضافه کنید و بگذارید مواد با حرارت ملایم بپزند. شلم خیس شده را به سوپ اضافه کنید تا طعم آن کامل شود. در انتها مغز گردو، قیمه و کشمش را اضافه کنید و بگذارید طعم ها با هم ترکیب شوند. سوپ شلامین را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با گوشت کبابی یا پیاز داغ تزئین کنید. در مقاله بعدی با ما همراه باشید.

1733218124 148 طرز تهیه رول کلم نکات و فرهای عکس

مواد لازم آش شلامین

گوشت 500 گرم
پیاز 1 عدد
کلاه ایمنی آماده است 400 گرم
نخود فرنگی 1 فنجان
عدس 1 فنجان
آجیل 1/2 فنجان
قیسی 250 گرم
آب جوش 5-6 فنجان
کشمش تا حد لازم
روغن، نمک و فلفل تا حد لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل طرز تهیه آش شلامین

  • زمان آماده سازی: 2-3 ساعت
  • مناسب برای: 4-5 نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده سازی کلاه ایمنی

قارچ ها را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری آب روی آنها بریزید.

چند ساعت صبر کنید تا صدف ها در آب خیس بخورند و نرم شوند.

این کار باعث می شود که پوسته ها راحت تر پخته شوند و طعم بهتری به غذا بدهند.

شلم شباهت زیادی به ترخینا دارد. ترکیبی از برگ شلغم و بلغور گندم است که با آب انگور یا آب انار پخته می شود و طعمی ترش و شیرین دارد.

مرحله دوم: تهیه نخود

نخودها را تمیز کرده و با آب بشویید.

نخود فرنگی را در ظرف مناسب به مدت طولانی شسته 8-10 ساعت خیس کردن

در این مدت حتما چند بار آب روی نخودها را عوض کنید تا پف نخودها برطرف شود.

خیساندن لوبیا قبل از پختن نیز روند پخت را کوتاه می کند.

مرحله سوم: تهیه پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را به قطعات کوچک خرد کنید.

در قابلمه ای که قرار است سوپ را بپزید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

کمی تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.

مرحله چهارم: اضافه کردن گوشت و ادویه جات

تکه های گوشت شسته شده را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

سپس زردچوبه و فلفل را به محتویات قابلمه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.

مرحله پنجم: نخود و آب جوشیده را اضافه کنید

نخود خیس خورده را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.

سپس آب جوش را به قابلمه اضافه کنید.

حرارت را زیاد کنید تا محتویات به نقطه جوش برسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. 35-45 دقیقه زمان بدهید تا گوشت و نخود خوب با هم بپزند.

مرحله 6: عدس را اضافه کنید

عدس را تمیز کرده و بشویید.

عدس را به قابلمه اضافه کنید و دوباره بپزید 20-30 دقیقه زمان بدهید تا با حرارت کم بپزد.

مرحله هفتم: اضافه کردن پوسته

صدف های خیس شده را به قابلمه اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.

اجازه دهید شلم به آرامی بپزد و طعم آن به غذا منتقل شود.

این مرحله بسیار مهم است؛ زیرا کلاه ایمنی باید به خوبی جا بیفتد.

مرحله هشتم: قیمه و گردو را اضافه کنید

بعد از پخت شلم ها، مغز گردو، هسته زردآلو، زردآلو و کشمش را به قابلمه اضافه کنید.

سوپ را به آرامی هم بزنید و اجازه دهید این مواد با بقیه مواد کمی بپزند و طعم خود را آزاد کنند.

قیچی ها باید نرم و خوش طعم باشند.

در انتها چاشنی را مطابق ذائقه خود با مقداری نمک تنظیم کنید.

مرحله نهم: تزیین و سرو غذا

سوپ شلامین را در ظرف سرو بریزید و روی سوپ را با مقداری گوشت تفت داده شده یا پیاز داغ تزئین کنید.

آش شلامین را می توانید با نان تازه یا سنگک سرو کنید تا تجربه کامل و لذت بخشی از این غذای سنتی داشته باشید.

نکات طلایی برای تهیه بهترین سوپ شلمین با شلم آماده

  • گوشت با استخوان طعم بهتری به سوپ می دهد و ارزش غذایی آن را افزایش می دهد.
  • شلم را می توانید از عطاری های معتبر تهیه کنید و یا خودتان در منزل تهیه کنید.
  • حبوبات را حداقل 8 ساعت یا یک شب خیس کنید تا زمان پخت کمتر شود و پخت یکنواخت تری داشته باشید.
  • برای ایجاد طعم دلپذیرتر می توانید کمی پودر دارچین یا فلفل به سوپ اضافه کنید.
  • مقدار آب را طوری تنظیم کنید که سوپ غلیظ و یکدست شود.
  • سوپ را با حرارت ملایم به مدت طولانی بپزید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • برای تهیه این سوپ از حبوبات تازه و مرغوب استفاده کنید. چون طعم سوپ را بهتر می کنند و زودتر پخته می شوند.

طرز تهیه سوپ شلامین با شلم آماده

امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به غذاهای سنتی و قدیمی قرار گرفته باشد. با رعایت مراحل بالا و نکات طلایی می توانید این سوپ جذاب را به راحتی در منزل بپزید و از طعم بدیع و لذت بخش آن لذت ببرید.

اگر از ترفندهای دیگری در پخت این سوپ جذاب استفاده می کنید که سوپ را خوش طعم و مزه می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه سوپ اسفناج + نکات و فرهای عکس

سوپ اسفناج یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۹-۱۳

طرز تهیه دلمه با سس مخصوص + نکات و فرهای عکس

دلمه نوعی دلمه متفاوت و خوشمزه است. برای تهیه آن باید ترکیبی…

۱۴۰۳-۰۹-۱۳

دیدگاهتان را بنویسید