صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه آش شله کلامکار + نکات و فرهای عکس

طرز تهیه آش شله کلامکار + نکات و فرهای عکس

طرز تهیه دلمه با سس مخصوص + نکات و فرهای عکس

آش شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش های ایرانی در روزهای سرد پاییز و زمستان است که قدمت آن به دوران ناصرالدین شاه قاجار می رسد. جالب است بدانید در آن زمان از این سوپ برای درمان بیماری وبا ناصرالدین شاه استفاده می شد. در این مقاله از مجله اکالا می توانید آن را به 2 روش تهیه کنید آش شله کلامکار جعافات و مجلسی و تمام ترفندهای ساخت آن را بشناسید.

نگاهی گذرا به روش پخت

برای پخت این سوپ ابتدا باید حبوبات را در آب خیس کنید و سپس بپزید. گندم را بپزید و پیاز را سرخ کنید. سپس گوشت را با پیاز تفت دهید و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید تا گوشت بپزد سپس آن را رنده کنید. سپس سبزیجات را خرد کرده و در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت لوبیا و گندم پخته شد، ادویه و پیاز داغ را اضافه کنید و بگذارید سوپتان جا بیفتد. برای پخت این سوپ با ماست می توانید در مراحل آخر پخت مقداری ماست تغلیظ شده به سوپ اضافه کنید و مرتب هم بزنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید. برای مطالعه جزئیات طرز تهیه این سوپ خوشمزه می توانید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم آش شله کلامکار

گوشت گوسفند 250 گرم
خاکستر سبزیجات 500 گرم
لوبیا چیتی 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
گندم 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
نخود فرنگی 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
برنج 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
عدس 1 لیوان فرانسوی دسته دار
سیر 2 قرص
کشک و نعناع داغ به اندازه لازم
پیاز 4 عدد متوسط
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل طرز تهیه آش صدفی کلامکار

  • زمان آماده سازی: 3 ساعت
  • زمان پخت: 3 ساعت
  • درجه سختی: سخت
  • مناسب برای: 4 نفر

مرحله اول: لوبیاها را خیس کنید

برای تهیه آش شله کلامکار، قبل از هر کاری باید نخود، لوبیا و گندم را جداگانه با آب در ظرفی ریخته و خیس کنید. اجازه دهید حبوبات و گندم به مدت 6 ساعت تا یک روز خیس بخورند و در این مدت حتما چندین بار آب آنها را عوض کنید تا تورم آنها کاملا برطرف شود.

مرحله 2: پیاز داغ را آماده کنید

3 عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید روغن داغ شود و سپس پیازها را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در پایان پیاز داغ را در ظرفی بریزید و کنار بگذارید.

مرحله 3: گندم و لوبیا را بپزید

گندم را در قابلمه ای با 5 تا 6 لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بگذارید گندم ها بپزند و در این مدت چند بار هم بزنید. نخودها را آبکش کرده و با 5 تا 6 لیوان آب در قابلمه دیگری بریزید و روی حرارت قرار دهید.

بعد از یک ساعت که نخودها نیم پز شد، می توانید لوبیا چیتی را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لوبیا چیتی می توانید در صورت نیاز مقداری آب به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله عدس ها را بشویید و با کمی آب خیس کنید.

مرحله 4: گوشت را با پیاز و سیر بپزید

گوشت را بشویید و به مکعب برش دهید. سپس تکه های گوشت را با 6 لیوان آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز باقی مانده را بشویید و پس از جدا کردن پوست آن را 4 تکه کنید و در قابلمه گوشت بریزید.

سپس سیرها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را خرد کرده و در قابلمه بریزید. می توانید ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا تکه های گوشت خوب بپزد.

مرحله 5: گوشت را خرد کنید

گوشت پخته شده را از آب خارج کرده و در بشقاب قرار دهید. سپس گوشت را با چنگال یا با دست خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله 6: برنج و عدس را بپزید

برنج را بشویید و آبکش کنید سپس در یک قابلمه بزرگ با 6 لیوان آب بریزید. سپس عدس ها را صاف کرده و به برنج اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

سپس شعله گاز را زیاد کنید تا آب بجوشد و سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس و برنج خوب بپرند و نرم شوند. بعد از پخت کامل برنج و عدس می توانید نمک اضافه کنید.

مرحله هفتم: سبزی را به سوپ اضافه کنید

برای تهیه آش شله کلامکار باید از ترکیب گشنیز، نعناع، ​​مرزه، اسفناج، جعفری و ریحان استفاده کنید. اگر به سبزی های آماده دسترسی ندارید سبزی ها را خودتان تهیه و بشویید سپس در خردکن بریزید و آماده کنید.

برای پخت این سوپ سبزی نباید خیلی ریز باشد. به یاد داشته باشید که نسبت همه سبزیجات باید یکسان باشد، فقط کمی اسفناج بیشتر اضافه کنید. بعد از آماده شدن سبزی، آن را به قابلمه برنج و عدس اضافه کنید.

مرحله هشتم: حبوبات، گوشت و ادویه ها را در قابلمه بریزید

حدود 30 دقیقه صبر کنید تا سبزیجات پخته شوند، سپس گندم، نخود و لوبیا را در قابلمه بریزید. گوشت ریش ریش شده را به قابلمه اضافه کنید و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نیمی از پیاز داغ را اضافه کنید.

مرحله 9: سوپ را آماده کنید

درب قابلمه را روی آن بگذارید و حدود 1 ساعت صبر کنید تا سوپ جا بیفتد و آماده شود. سوپ صدفی کلامکار باید کم آب و غلیظ باشد. وقتی سوپ غلیظ شد، شعله را خاموش کنید. اجازه دهید سوپ خنک شود سپس آن را در ظرف مناسبی بریزید و با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

نکات و عکس های طرز تهیه آش شله کلامکار

طرز تهیه آش شله کلامکار با ما

برای تهیه این سوپ خوشمزه با ماست، وقتی سوپ تقریبا آماده شد، 4 قاشق غذاخوری ماست تغلیظ شده به آن اضافه کنید. سوپ را خوب هم بزنید و بگذارید چند دقیقه با ماست بجوشد. در این مدت باید آش را مرتب هم بزنید تا ماست به سوپ نچسبد سپس شعله گاز را خاموش کنید.

نکات و عکس های طرز تهیه آش شله کلامکار

در ادامه به نکات طلایی برای پخت آش شله کلامکار اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

  • برای پخت آش شله کلامکار از حبوبات مرغوب استفاده کنید و حتما یک شب لوبیا را در آب خیس کنید.
  • برای پخت این سوپ باید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
  • بعد از پخت گوشت حتما ریش ریش کنید. همچنین می توانید از چرخ گوشت دستی برای ریش ریش گوشت استفاده کنید.
  • برای تهیه شله کلامکار شیرازی باید به جای آش سبزی از ترکیب تره فرنگی و ترخون استفاده کنید و برای طعم دار کردن آش، مقداری پودر زنجبیل، دارچین، لیمو عمانی، سیر، فلفل، نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید.
  • پخت آش شله کلامکار زمان زیادی می برد و باید مدام هم بزنید تا نچسبد.
  • از ماش در تهیه آش شله کلامکار اصفهانی نیز استفاده می شود.
  • در طرز تهیه شله کلامکار بدون گندم باید گندم را جدا کنید و به جای آن از مقداری ماش و لوبیا بلبلی استفاده کنید.
  • جنوبی ها بیشتر از سبزیجات معطر در آش شله کلامکار استفاده می کنند.
  • برای تزیین این سوپ می توانید از سیر داغ، پیاز داغ، نعناع داغ و کشک و همچنین مقداری گوشت ریش ریش استفاده کنید.
  • در برخی از دستور العمل ها از لوبیا چشم بلبلی نیز برای پخت این سوپ استفاده می شود.
  • پس از افزودن گوشت به سوپ باید آن را مدام هم بزنید تا سوپ شما کشدار شود.
  • برای طعم دادن به این سوپ نیازی به افزودن کشک نیست و فقط برای تزیین سوپ می توانید از کشک استفاده کنید.
  • این سوپ را می توانید به مدت 5 روز در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن و لعاب تر شدن این سوپ می توانید مقداری آب قلم هم به آن اضافه کنید.
  • برای پخت سریع این سوپ می توانید لوبیا و گندم را در زودپز بپزید و سپس به سوپ اضافه کنید.
  • هر قاشق غذاخوری سوپ شیل کلامکار حاوی 42 کیلو کالری است.
  • برای طعم دادن به این سوپ می توانید از مقداری پودر دارچین نیز استفاده کنید.
  • استفاده از گوشت گردن بافت و طعم بهتری به شله کلامکار می دهد.

در این مقاله از مجله آشپزی آکالا 2 روش برای تهیه آش شله کلامکار ذکر کرد. اگر تجربه درست کردن این سوپ خوشمزه را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

4 طرز تهیه شلغم پلو + نکات و فرهای عکس

شلغم یکی از سبزی های مفید و شاخص است که سیستم ایمنی…

۱۴۰۳-۰۹-۱۸

طرز تهیه برنج رنگی با کلم قرمز + نکات و عکس

با استفاده از آب کلم قرمز و ترکیب آن با سایر مواد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

طرز تهیه خورش ناردون + نکات و فرهای عکس

خورش ناردون که برخی آن را با نام مرغ ناردونی هم می…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

دیدگاهتان را بنویسید