آش چغندر و انار یکی از آش های قدیمی و سنتی ایرانی است. این آش با رنگ بسیار جذاب و ظاهر متفاوتش طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه سوپ چغندر و انار ما به شما آموزش خواهیم داد
برای تهیه این سوپ جذاب کافی است حبوبات را بعد از خیساندن جداگانه بپزید. پیاز و ادویه ها را سرخ کرده و به همراه حبوبات پخته، سبزی خرد شده و چغندر پخته در قابلمه مناسبی بریزید و زمان دهید تا سوپ لعاب دهد. سپس چاشنی را تنظیم کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه آش چغندر و انار
مواد لازم برای تهیه آش چغندر و انار به شرح زیر است:
چغندر | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
تره، جعفری، اسفناج و گشنیز | 500 گرم |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
آب انار ترش یا رب انار | 1 فنجان |
برنج | 1/2 فنجان |
نخود فرنگی | 1/2 فنجان |
عدس | 1/2 فنجان |
نمک و فلفل و زردچوبه | تا حد لازم |
دانه های انار برای تزئین | اختیاری |
روغن | تا حد لازم |
مراحل تهیه آش چغندر و انار
- زمان انتظار تا آماده سازی نهایی: 60-90 دقیقه
- مناسب برای: 2-3 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه و پخت حبوبات
نخود و عدس را از شب قبل تمیز کرده و در مقداری آب خیس کنید.
این باعث می شود حبوبات زودتر پخته شوند، نفخ آن ها بسیار کاهش می یابد و هضم آن ها راحت تر می شود.
نخود و عدس را آبکشی کرده و در قابلمه مناسبی بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و حبوبات را روی حرارت ملایم بپزید.
مرحله دوم: تهیه چغندر
چغندرها را خوب بشویید. آنها را پوست بگیرید و سپس به مکعب های کوچک برش دهید.
خرد کردن چغندر به اندازههای کوچک کمک میکند تا چغندرها سریعتر بپزند، هنگام سرو راحتتر بخورند و رنگ و طعم خوبی به غذا بدهد.
چغندرهای خرد شده را در قابلمه ای جداگانه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید چغندرها به مدت 25-30 دقیقه بپزند.
مرحله سوم: تهیه برنج و عدس
برنج و عدس را به همین ترتیب تمیز کرده و در قابلمه دیگری با مقداری آب جداگانه خیس کرده و بپزید تا نرم شوند.
این کار برنج را نرم و لعاب می کند و قوام بیشتری به سوپ می دهد.
مرحله 4: پیاز را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
در قابلمه بزرگی که قصد پختن سوپ را دارید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
بعد از طلایی شدن پیاز، زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله 5: همه مواد را با هم ترکیب کنید
نخود پخته شده، چغندر و عدس پخته شده را به قابلمه پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
برنج پخته شده و آب انار یا (رب انار) را به قابلمه اضافه کنید. آب انار طعم ترش و مطبوعی به آش می دهد و رنگ آن را زیبا می کند.
سبزیجات خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید مواد روی حرارت ملایم بجوشد و آرام آرام بپزند.
مرحله ششم: پخت نهایی آش
پس از پختن تمام مواد، نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید و طعم آن را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.
اگر طعم ترش را بیشتر دوست دارید، می توانید کمی بیشتر آب انار یا رب انار اضافه کنید.
سوپ را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا جا بیفتد و به قوام دلخواهتان برسد. بهتر است این مرحله را به آرامی و با حرارت کم انجام دهید.
اگر سوپ کمی رقیق است، بگذارید مدت بیشتری بپزد تا به قوام دلخواه شما برسد.
مرحله هفتم: تهیه نعنا داغ
در یک تابه کوچک نعناع خشک را در روغن چند ثانیه تفت دهید.
مراقب باشید نعنا نسوزد زیرا ممکن است طعم تلخی به غذا بدهد. از نعناع داغ می توان به عنوان چاشنی روی ظرف استفاده کرد.
آش پاییزی خوش رنگ و جذاب شما آماده است، آن را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با نعنا داغ و دانه های انار تزئین کنید.
شما نکات و مراحل ذکر شده در این مقاله را دنبال کنید مجله آشپزی اکالا می توانید این سوپ را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. امیدواریم این آموزش کامل به شما در تهیه این غذای خوشمزه کمک کند و تجربه ای خوشایند برای شما و عزیزانتان باشد.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی یاد می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا