انگور پلو یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای قدیمی ایرانی است که با مواد بسیار ساده و در دسترس تهیه می شود. گریپ فروت با طعمی متفاوت و جذاب می تواند انتخاب خوبی برای مهمانی ها و مجالس شما باشد. در این مقاله از مجله اکالاطرز تهیه انگور پلو را مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه آنگوار پیلاو
مواد لازم برای تهیه آنگوار پیلاو به شرح زیر است:
برنج | 3 فنجان |
کره یا روغن | 100 گرم |
انگور سیاه یا قرمز (بدون هسته) | 2 فنجان |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
با تشکر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
دارچین | 1 قاشق چایخوری (اختیاری) |
نمک | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه انگور پلو
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این برنج 40-50 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این برنج جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این برنج در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده کردن برنج
ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا نشاسته آن گرفته شود و آب برنج شفاف شود.
سپس برنج را در ظرفی با مقداری نمک و آب بریزید تا 2 تا 3 ساعت خیس بخورد.
خیساندن برنج به دانه دار شدن آن کمک می کند و در هنگام پخت کیفیت آن بهتر می شود.
مرحله دوم: تهیه انگور
انگورها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
دانه ها را از شاخه جدا کنید. اگر از انگور بدون هسته استفاده کنید راحت تر خواهد بود. اما اگر انگور شما دانه دارد، باید دانه ها را بردارید.
برای بهبود طعم نهایی غذا از انگور شیرین و رسیده استفاده کنید.
انتخاب انگور برای این غذا به ذائقه شما بستگی دارد. انگور سیاه یا قرمز با طعم قوی تر معمولا برای این غذا بهترین است، اما می توانید از انگور سبز نیز استفاده کنید.
مرحله سوم: پختن برنج
در قابلمه بزرگی که قرار است غذا را بپزید مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب داخل آن به نقطه جوش برسد.
حالا برنج خیس شده را به آن اضافه کنید. برنج را بجوشانید تا دانه ها نرم شوند، اما مغزها هنوز کمی سفت باشند (حدود 7-8 دقیقه).
سپس برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
توجه داشته باشید که بافت برنج های مختلف متفاوت است و ممکن است این زمان برای شما کمتر یا بیشتر باشد.
بعد از آبکش کردن برنج روی آن آب سرد بریزید تا از ادامه پختن آن جلوگیری شود.
مرحله چهارم: بو دادن انگور
در یک ماهیتابه مقداری کره یا روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
سپس دانه های انگور را به تابه اضافه کنید و به آرامی تفت دهید تا کمی نرم شوند.
اگر دوست دارید انگور پلو شیرینتر باشد، میتوانید در این مرحله ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و همراه با انگور تفت دهید.
مراقب باشید انگور را له نکنید. تفت دادن باید کوتاه و ملایم باشد.
مرحله پنجم: پختن انگور پلو
در قابلمه ای که قرار است برنج را بپزید، مقداری کره یا روغن بریزید.
سپس یک لایه برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و روی آن مقداری انگور تفت داده شده بریزید.
این کار را مرحله به مرحله تکرار کنید تا مواد تمام شود.
در صورت تمایل می توانید روی هر لایه برنج مقداری زعفران دم کرده و دارچین بریزید تا طعم و عطر آن بیشتر شود.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج و انگور آرام آرام بپزند.
برای دم کشیدن بهتر از شعله افکن استفاده کنید و در قابلمه را با درب مناسب بپوشانید.
حدود 40 تا 50 دقیقه طول می کشد تا برنج خوب دم بکشد و آماده شود.
برای ایجاد یک خورش خوشمزه می توانید قبل از گذاشتن برنج در قابلمه مقداری نان یا سیب زمینی ته دیگ بریزید.
مرحله ششم: سرو انگور پلو
پس از دم کشیدن برنج، آن را به آرامی در ظرف سرو بریزید و روی آن را با زعفران و دارچین تزئین کنید.
انگور پلو با مرغ یا گوشت می تواند یک ترکیب خوشمزه و مناسب برای سرو در مجالس باشد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و همچنین می توانید این غذای جذاب و متفاوت را طبق روش ساده و کامل فوق تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر از تکنیکها یا ترفندهایی برای خوشمزهتر کردن غذا استفاده میکنید، خوشحال میشویم اگر آن نکات را با ما و سایر دوستان علاقهمند در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا