چلقمه، این غذای اصیل ایرانی، در زمان صفویه به عنوان یکی از غذاهای مورد علاقه دربار و مردم عادی شناخته می شد. در این مقاله از مجله اکالا ما قصد داریم دستور پخت را آماده کنیم خدمه آموزش همراه ما باشید.
برای تهیه چالکوما ابتدا خمیری از آرد، تخم مرغ، نمک، کره و آب درست کنید و بگذارید یک ساعت بماند. در همین حین پیاز را تفت دهید و گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه هایی مانند زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، هل، پودر لیمو و دارچین اضافه کنید.
بعد از یک ساعت خمیر را به صورت مربع های نازک پهن کنید و گوشت را در مرکز هر مربع قرار دهید و لبه های خمیر را به هم بچسبانید. روی رول ها را با کره آب شده بپوشانید و در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه بپزید. بعد از پخت روی آنها پودر قند، پودر دارچین و پودر گلاب بپاشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراحل آماده سازی بدنه به ادامه مطلب مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه بدنه
برای تهیه این طعم خوشمزه مواد زیر را تهیه کنید:
آرد نان فانتزی | 3 فنجان |
تخم مرغ | 2 عدد |
کره | به اندازه 1 گردو |
آب | 1/4 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین، پودر گل رز، پودر قند و پودر لیمو | به اندازه لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
کره ذوب شده برای دستمال | به اندازه لازم |
مراحل آماده سازی بدنه
- زمان آماده سازی و پخت: 2 ساعت
- مناسب برای: 4 تا 6 نفر
مرحله اول: آماده سازی خمیر
برای تهیه خمیر ابتدا باید خمیر آن را آماده کنید. برای این کار آرد نان فانتزی را الک کرده و در ظرفی بریزید. سپس تخم مرغ، کره نرم شده و مقدار کمی نمک را به آرد اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد به تدریج آب را به مواد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. توجه داشته باشید که خمیر نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشد.
پس از ورز دادن کامل خمیر، آن را به شکل توپ درآورده و در ظرف مناسبی قرار دهید. روی ظرف را سلفون بپوشانید و یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت دهید.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
در این مرحله ابتدا مقداری روغن در تابه بریزید و آن را حرارت دهید تا کاملا داغ شود. سپس پیاز را به قطعات کوچک خرد کرده و تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در آخر نمک، فلفل سیاه، پودر هل، پودر لیمو و یک قاشق غذاخوری پودر دارچین را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و مدت کوتاهی تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله سوم: فر را گرم کنید
قبل از شروع پخت کوفته ها باید فر را روشن کنید و دما را روی 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید فر کاملا گرم شود. گرم شدن کامل فر به پخت یکنواخت کوفته ها کمک می کند.
مرحله چهارم: قرار دادن مواد میانی در خمیر
پس از استراحت کافی خمیر، آن را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با وردنه باز کنید تا به شکل مربع نازکی در بیاید.
سپس مقداری از گوشت آماده شده را در مرکز هر مربع قرار دهید و لبه های خمیر را به سمت داخل تا بزنید و با فشار انگشت به هم بچسبانید. در نهایت می توانید لبه خمیر را با چنگال فشار دهید تا از بسته شدن کامل آن مطمئن شوید.
مرحله پنجم: پختن چالکومه
ابتدا سینی فر را خوب چرب کنید تا کوفته ها به آن نچسبند. سپس خمیرها را در سینی بچینید و روی سطح هر خمیر مقداری کره آب شده بمالید. در نهایت سینی را در طبقه وسط فر با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 45 دقیقه قرار دهید تا کوفته ها کاملا بپزند.
مرحله ششم: سرو چالكامه
بعد از اینکه کیک ها خوب پخته شدند از فر خارج کرده و روی هر کدام مقداری پودر قند و پودر دارچین و پودر گلاب بپاشید. حالا کیک های خوشمزه شما آماده سرو است. پیشنهاد می کنیم آن ها را داغ بخورید تا طعم بی نظیرشان را بهتر احساس کنید. بنوشید!
در این بخش از مجله آشپزی اکالا شما را با طرز تهیه چلقمه یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی آشنا کرد. این غذا نه تنها یک انتخاب عالی برای وعده های غذایی روزمره است، بلکه می تواند زیبایی میزهای مهمانی شما را دوچندان کند. توصیه می کنیم لذت خوردن این غذا را از دست ندهید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا