زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که در ایام محرم و ماه مبارک رمضان به مقدار زیاد طبخ و بین نیازمندان توزیع می شود. ما امروز در این بخش هستیم وبلاگ اکالا طرز تهیه برشک پلو با مرغ نذری 100 نفره ما به شما یاد خواهیم داد با ما بمانید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری
مواد لازم برای تهیه برشک پلو با مرغ نذری به شرح زیر است:
برنج | برای هر نفر 150 گرم |
جوجه | برای هر نفر 300 گرم |
زرشک | هر کیلو برنج 100 گرم |
با تشکر | برای هر کیلو برنج حدود 20 گرم |
زعفران آسیاب شده | به ازای هر کیلوگرم برنج یک قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | حدود 60 گرم به ازای هر کیلوگرم مرغ |
پیاز، روغن، کره، ادویه جات و آبلیمو | کافی |
مراحل تهیه برشک پلو با مرغ نذری 100 نفره
با طرز تهیه برشک پلو با مرغ نذری قدم به قدم همراه ما باشید.
مرحله اول: تهیه مواد اولیه
فرض کنید می خواهید برای 100 نفر نازوری بپزید. برای این کار به 15 کیلو برنج، 30 کیلو مرغ، 1.5 کیلو زرشک، 300 گرم شکر، 15 قاشق چایخوری زعفران و 1.8 کیلو رب نیاز دارید.
بقیه اقلام مقدار دقیقی ندارند و مقدار آنها بستگی به سلیقه شما دارد. بعضی ها دوست دارند در خورش مرغ پیاز زیاد داشته باشند و برعکس، بعضی ها دوست ندارند پیاز زیاد بخورند.
البته در نظر داشته باشید که قرار است برای تعداد زیادی غذا درست کنید، پس سعی کنید طعم آن را داشته باشید تا مورد پسند اکثریت قرار گیرد.
مرحله دوم: خیساندن برنج
برنج را با نمک کافی خیس کنید. مقدار نمک بستگی به نوع برنج دارد. مثلا برنج ایرانی به نمک بیشتری نیاز دارد. توجه داشته باشید که در هنگام خیس کردن برنج، آب آن شور باشد.
مرحله سوم: تهیه و پخت مرغ
مرغ را تکه تکه کنید و خوب بشویید. برای خوش طعم شدن مرغ و جلوگیری از خراب شدن آن، حتما مرغ ها را قبل از پخت سرخ کنید. این به گوشت مرغ قوام لازم را می دهد.
در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس تکه های مرغ را در این روغن سرخ کنید. در حین تفت دادن می توانید مقداری زعفران، فلفل و پودر کاری به آن اضافه کنید تا طعم خوبی پیدا کند و زخم را بو کند.
مرحله 4: سس مرغ را آماده کنید
در یک تابه بزرگ مقداری روغن بریزید. پیاز را خرد کرده و در این روغن تفت دهید. سپس رب را اضافه کرده و خوب تفت دهید. داخل تابه مقداری آب، دارچین، نمک، فلفل و پودر کاری بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ شود.
مرحله پنجم: پخت نهایی مرغ
در تابه های بزرگ؛ که بهتر است مسی باشند ابتدا سینه ها را مرتب کنید و سپس ران ها را روی آنها قرار دهید. دلیل این امر این است که ران ها زودتر از سینه ها می پزند و اگر ته قابلمه باشند از هم می ریزند و سینه ها خوب نمی پزند.
چند عدد پیاز را به صورت حلقه ای خرد کنید و به همراه مقداری نمک، پودر کاری، فلفل، آب و سس آماده روی مرغ ها بریزید و بگذارید خوب بپزند. می توانید چند حلقه هویج نیز به آن اضافه کنید که اختیاری است.
مرحله ششم: پختن برنج
برنج را آبکش کنید و بگذارید با دمای مناسب دم بکشد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که برای فلس های بزرگ باید برنج را زنده (دونتر) بگیرید تا له نشود.
مرحله هفتم: تهیه زرشک برای زرشک پلو
زرشک را خیس کنید. برای جلوگیری از شکرک زدن زرشک بعد از خیس خوردن آن را در آبکش بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و با دست کمی ورز دهید تا شکر کاملا جذب زرشک شود و شکرک نزند.
هنگام تفت دادن زرشک به این نکته توجه کنید که حرارت زیاد نباشد تا زرشک سیاه نشود. می توانید طعم زرشک را تست کنید و اگر احساس کردید شیرینی آن کم است دوباره مقداری شکر اضافه کنید.
مرحله هشتم: تهیه زعفران برنج
بعد از پختن برنج، مقداری از آن را در ظرف بزرگی بریزید. زعفران را با یخ حل کنید. با این کار رنگ و عطر آن بیشتر حفظ می شود. زعفران حل شده را به برنج اضافه کنید و سپس هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
می توانید چند خلال بادام و پسته را در کمی گلاب خیس کنید و در این ظرف بریزید. زرشک تفت داده شده را به این مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
نکات کلیدی در تهیه برشک پیلو با مرغ نذری
در زیر نکات کلیدی برای تهیه این غذا آورده شده است:
- انتخاب مرغ تازه: برای تهیه برشک پیلو از مرغ تازه و مرغوب استفاده کنید. مرغ را خوب بشویید و پس از برداشتن چربی اضافی آن را به قطعات کوچک برش دهید.
- تهیه زرشک: زرشک را خوب بشویید و می توانید با آبلیمو زنجبیل یا شکر و آبلیمو زعفرانی دم کنید تا طعم تلخ زرشک کم شود.
- انتخاب برنج مناسب: برای زرشک پلو از برنج مرغوب مناسب که دانه های آن بلند و ریز نباشد استفاده کنید.
- استفاده از زرشک تازه: در صورت امکان از زرشک تازه برای بهتر شدن طعم و رنگ زرشک پلو استفاده کنید.
- استفاده از روغن یا کره: برای تهیه برشک پیلو می توانید از روغن یا کره استفاده کنید که طعم و عطر خاصی به غذا می دهد.
- مراقبت از برنج: بعد از پختن برنج، اجازه دهید با کمی روغن یا کره خنک شود تا دانه های برنج به هم نچسبد.
- با زرشک تزیین کنید: در آخر زرشک را روی برنج پخته تزیین کنید و از ظاهر زیبا و خوش رنگ غذا لذت ببرید.
با رعایت نکات کلیدی ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا، با نذری مرغ می توانید یک برشک پولائوی خوشمزه و شگفت انگیز درست کنید که مطمئناً همه را مسحور می کند.
گردآوری شده از مجله اکالا