صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه بورک بادمجان; یکی از غذاهای محبوب ترکی

طرز تهیه بورک بادمجان; یکی از غذاهای محبوب ترکی

طرز تهیه بورک بادمجان یکی از غذاهای محبوب ترکی

بورک بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ترکی است که به روش های مختلفی تهیه می شود. در این مطلب دو روش پرطرفدار طرز تهیه بورک بادمجان را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید. بنابراین با این بخش از مجله اکالا منتظر دستور غذا باشید بورک بادمجان گام به گام یاد بگیرید.

طرز تهیه بورک بادمجان با گوشت چرخ کرده

برای تهیه بورک بادمجان خوشمزه به روش زیر عمل کنید:

مواد لازم برای تهیه بورک بادمجان با گوشت چرخ کرده

برای تهیه بورک بادمجان با گوشت مواد زیر را تهیه کنید:

خمیر یوفکا 6 عدد
گوشت چرخ کرده 200 گرم
روغن مایع به اندازه لازم
بادمجان متوسط 4 عدد
پیاز 1 عدد
فلفل قرمز تند 1 عدد
فلفل سبز 3 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک به اندازه لازم
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
آب به اندازه لازم
سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
آرد 1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
کنجد به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه بورک بادمجان با گوشت چرخ کرده

برای تهیه بورک بادمجان خوشمزه و حرفه ای مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: آماده کردن بادمجان

برای تهیه بورک بادمجان ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به مکعب های کوچک برش داده و در ظرفی بریزید. برای از بین بردن تلخی بادمجان ها مقداری نمک و آب به کاسه اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی بادمجان ها را کاملا بپوشاند. بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را آبکش کرده و آب اضافی آن را با دست فشار دهید.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت چرخ کرده

ابتدا پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سپس در تابه ای نصف لیوان روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. وقتی روغن داغ شد پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و سبک شوند.

بعد از آن گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در مرحله بعد فلفل قرمز تند و فلفل سبز را خرد کرده و در تابه بریزید و تفت دهید.

مرحله سوم: بادمجان، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی و ادویه را اضافه کنید

در این مرحله بادمجان ها را به همراه رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه و نمک به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. سپس گوجه فرنگی های شسته شده را ریز خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم. در آخر درب تابه را گذاشته و اجازه دهید مواد میانی بورک به مدت 10 دقیقه بپزد. بعد از این مدت شعله را خاموش کنید.

مرحله 4: سس بورک را آماده کنید

برای تهیه سس، سرکه سفید، یک لیوان آب، یک لیوان روغن مایع و آرد را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید تا سس یکدستی به دست آید.

مرحله پنجم: مواد بورک را داخل خمیر یوفکا بریزید

خمیرهای یوفکا را جداگانه باز کنید و لبه های هر ورق را به سمت داخل تا بزنید. سپس با استفاده از قلم مو سطح داخلی خمیر را با سس بپوشانید. حالا مواد میانی را روی خمیر قرار دهید. در آخر خمیر را به آرامی رول کرده و به اندازه های دلخواه برش دهید.

مرحله ششم: بورک بادمجان را حلقه حلقه کنید

سینی فر را با روغن چرب کنید و خمیر را روی آن قرار دهید. در یک کاسه کوچک، زرده های تخم مرغ را بزنید تا گلوله شود. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. حالا این مخلوط را روی سطح خمیر بمالید و مقداری کنجد روی آنها بپاشید.

دستور پخت یک غذای خاص برای شام یا ناهار

مرحله هفتم: پخت بورک بادمجان

برای پخت بورک بادمجان ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه گرم کنید. سپس سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید بورک ها به مدت 30 دقیقه بپزند.

مرحله هشتم: سرو بورک بادمجان

بعد از اینکه بورک بادمجان کاملا برشته و طلایی شد سینی را از فر خارج کرده و کمی صبر کنید تا بورک ها از روی حرارت بیفتند. سپس آنها را سرو کرده و در ظرف دلخواه میل کنید. عمرت را بنوش!

طرز تهیه بورک بادمجان بدون گوشت چرخ کرده

اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی گوشت نمی خورید می توانید بورک بادمجان را بدون گوشت به روش زیر تهیه کنید:

مواد لازم برای تهیه بورک بادمجان بدون گوشت چرخ کرده

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بورک بادمجان عبارتند از:

خمیر یوفکا گرد بزرگ 2 عدد
بادمجان بزرگ 2 عدد
فلفل سبز 2 عدد
فلفل قرمز 1 عدد
فلفل ترکی 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
پیاز 1 عدد
شیر 1/2 فنجان
زرده تخم مرغ 1 عدد
کنجد به اندازه لازم
روغن مایع به اندازه لازم
آب به اندازه لازم

مراحل تهیه بورک بادمجان بدون گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه بورک بادمجان به شرح زیر است:

مرحله اول: آماده کردن بادمجان ها

برای تهیه بورک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید و خرد کنید. برای رفع تلخی بادمجان ها محلول آب نمک درست کنید و بادمجان ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آن قرار دهید. سپس بادمجان ها را آبکش کنید تا آب اضافی آنها گرفته شود.

مراحل تهیه بورک بادمجان بدون گوشت چرخ کرده

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

ابتدا پیاز را بشویید و پوست آن را بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید. سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را به روغن داغ اضافه کرده و تفت دهید.

پس از سبک شدن پیاز، نمک، فلفل سیاه و فلفل ترکی را به آن اضافه کنید. در آخر فلفل سبز و فلفل قرمز را خرد کرده و به تابه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز طلایی شود.

مرحله سوم: تفت دادن بادمجان

بعد از طلایی شدن پیاز، بادمجان ها را به تابه اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. بعد حرارت را کم کنید و در تابه را ببندید تا بادمجان ها و سایر محتویات تابه با بخار خودشان بپزند. بعد از حدود 15 دقیقه، محتویات ظرف را هم بزنید.

مرحله چهارم: تهیه سس بورک بادمجان

برای تهیه سس بورک بادمجان کافی است نصف لیوان شیر را با نصف لیوان روغن مایع مخلوط کرده و هم بزنید.

مرحله پنجم: سس را روی خمیر یوفکا بمالید

در این مرحله از تهیه بورک بادمجان، خمیر یوفکا را پهن کنید. سپس به مقدار کافی سس روی سطح خمیر بمالید. بعد از آن یک لایه دیگر از خمیر یوفکای را روی لایه قبلی قرار دهید و سطح آن را دوباره با سس بپوشانید.

سپس خمیر را به هشت قسمت مساوی به شکل مثلث برش دهید. اگر از خمیرهای مستطیلی استفاده می‌کنید، می‌توانید با برش دادن آن‌ها از عرض آن‌ها را به شکل مثلث درآورید.

مرحله ششم: مواد بورک را داخل خمیر بریزید

بعد از برش خمیر یوفکا مقداری از مواد میانی بورک را روی خمیر ریخته و آن را گرد کنید.

دستور اصیل ترکی با بادمجان

مرحله هفتم: فر را گرم کنید

برای پخت بورک بادمجان باید فر را از قبل گرم کنید. برای این کار حدود 15 دقیقه قبل از قرار دادن سینی در فر، آن را روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.

مرحله هشتم: پخت بورک بادمجان

در حالی که فر در حال گرم شدن است سینی فر را چرب کرده و خمیر را روی آن قرار دهید. حالا یک زرده تخم مرغ را هم بزنید تا گلوله شود. سپس زرده تخم مرغ را روی سطح خمیر بمالید و مقداری کنجد روی آنها بپاشید. در آخر سینی را در فر گرم شده قرار دهید تا بورک ها برشته و ترد شوند.

مرحله نهم: سرو بورک بادمجان

بعد از آماده شدن بورک بادمجان آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس بورک ها را در ظرف مورد علاقه تان بچینید و سرو کنید. عمرت را بنوش!

در این بخش از مجله آشپزی در اکالا طرز تهیه بورک بادمجان ترکی را به دو صورت آموزش دادیم. اگر تا به حال این غذای خوشمزه و پرطرفدار را امتحان نکرده اید، پیشنهاد می کنیم همین حالا این غذا را امتحان کنید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید