تاس کباب یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه است که با میوه های پاییزی درست می شود. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه تاس کبابی ما به صورت کامل و قدم به قدم به همراه تمامی نکات مهمی که در هنگام آشپزی باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
گوشت را بشویید، به قطعات بزرگ تقسیم کنید. برای طعم بهتر از گوشت های استخوان دار استفاده کنید. سپس پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی را بعد از شستن حلقه حلقه کنید و آلو بخارا را بشویید و در مقداری آب خیس کنید. گوشت را با کمی روغن و زردچوبه و فلفل و دارچین تفت دهید. سپس تمام مواد را در تابه لایه لایه و بچینید. رب گوجه فرنگی را در کمی روغن سرخ کنید و با مقداری آب و محلول زعفران مخلوط کنید. سس را روی مواد بریزید و تاس کباب را با درب بسته به مدت 1-2 ساعت بپزید تا طعم ها خوب با هم ترکیب شوند. در آخر روی مکعب کباب را با جعفری یا زیتون تازه تزیین کرده و سرو کنید. دستور پخت این غذا را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کباب پز
گوشت گوسفند یا گوساله | 500 گرم |
به | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
هویج | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
آل بخارا | 10 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | به اندازه لازم |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 1 لیوان |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تفت دادن تاس به
- زمان آماده سازی: 2-2.5 ساعت
- مناسب برای: 4-5 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی گوشت
گوشت را بشویید و با کمک چاقو به قطعات بزرگ تقسیم کنید.
برای پخت این غذا می توانید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
همچنین استفاده از گوشت با استخوان مانند دنده، طعم کباب شما را طبیعی تر می کند.
مرحله دوم: تهیه پیاز، سیب، سیب زمینی، چغندر و هویج
پیاز، سیب زمینی و هویج را بشویید و پوست آنها را بگیرید.
آنها را با کمک چاقو به صورت حلقه هایی به همان اندازه برش دهید.
پس از شستن گوجه و خیار، آنها را حلقه حلقه کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تهیه آلو بخارا
آلو بخارا را بشویید و در ظرف مناسبی بریزید.
آنها را با مقداری آب گرم خیس کنید تا کمی نرم شوند.
مرحله چهارم: تفت دادن گوشت با ادویه
در تابه ای مناسب روغن بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
گوشت ورقه شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
سپس زردچوبه و فلفل و دارچین را به گوشت اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود و طعم آنها به خورد گوشت برود.
گوشت را از ماهیتابه خارج کرده و به مرحله بعد بروید.
مرحله 5: لایه بندی تمام مواد
کف همان ماهیتابه ای که گوشت ها را در آن تفت داده اید، یک لایه هویج حلقه شده قرار دهید.
هویج از چسبیدن گوشت و سبزیجات به تابه جلوگیری می کند. گوشت های کباب شده را روی هویج بچینید.
سپس یک لایه سیب زمینی، چغندر، گوجه فرنگی و آلو بخارا را روی گوشت قرار دهید.
این لایه بندی را تکرار کنید تا همه مواد استفاده شوند.
مرحله ششم: تهیه سس تاس کباب
در یک تابه کوچک کمی روغن بریزید و تابه را گرم کنید.
رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند.
سپس آب و مقداری محلول زعفران را به رب اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود.
سس آماده شده را روی مواد داخل تابه بریزید.
مرحله هفتم: پختن تاس کباب
در تابه را بپوشانید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
اجازه دهید تاس کباب 1-2 ساعت بجوشد تا همه طعم ها با هم مخلوط شوند.
بعد از اینکه کاملا پخته شد و آب داخل ماهیتابه تبخیر شد، چاشنی را مطابق ذائقه خود با مقداری نمک تنظیم کنید.
تاس کباب را در ظرف سرو بریزید و با مقداری جعفری تازه خرد شده یا چند دانه زیتون تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکات مهم برای خوشمزه تر کردن کباب تس
در ادامه نکات طلایی برای خوش طعم شدن تاس کباب را ذکر می کنیم. با ما همراه باشید.
- برش منظم و یکنواخت سبزیجات ظاهر غذا را جذاب تر می کند.
- رب گوجه فرنگی را حتما تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. این کار طعم خام رب را هم از بین می برد و عطر و رنگ بهتری به سس می دهد.
- برای پخت تاس کباب از آب زیاد استفاده نکنید. برای حفظ طعم اصلی مواد باید بخارپز شوند و آب پز نشوند.
- عطر و رنگ زعفران کیفیت تاس کباب را دو چندان می کند.
- در حین پخت مواد را هم نزنید تا به لایه بندی آن ها آسیبی وارد نشود.
- تاس کباب را با حرارت کم و زمان مناسب بپزید، این کار از سوختن مواد جلوگیری می کند و طعم لطیفی به غذا می دهد. زمان کافی برای پخت آهسته مواد باعث می شود طعم ها بهتر با هم ترکیب شوند.
- اگر از گوشت گوساله استفاده می کنید باید زمان پخت را افزایش دهید.
- برای طعم بهتر، به جای روغن از روغن حیوانی استفاده کنید.
- در 10 دقیقه آخر درب قابلمه را بردارید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
- در پایان پخت می توانید با کمی آبلیمو چاشنی را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. همچنین می توانید مراحل و نکات طلایی این مقاله را دنبال کنید مجله آشپزی اکالا در مورد آن بحث کردیم، می توانید تاس کباب را به صورت خوشمزه و حرفه ای بپزید و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، پس از سال ها تلاش مستمر و حرفه ای در دنیای شیرینی پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی، این طعم های لذیذ را با افتخار و اشتیاق بی پایان با شما به اشتراک می گذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا