صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران نکاتی برای

ماست و زعفران ته قابلمه یکی از خوشمزه ترین انواع تدیگ است که علاوه بر طعم بسیار پرطرفدار و پرطرفدار، زیبایی غذای شما را نیز چندین برابر می کند. در این مقاله از مجله اکالاطرز تهیه ماست و زعفران را به همراه تمام نکات مهمی که در تهیه آن باید بدانید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.

نگاهی گذرا به روش تهیه

زعفران را آسیاب کرده و با یخ یا آب جوش دم کنید تا رنگ و عطر آن آزاد شود. مخلوطی از ماست پرچرب، زرده تخم مرغ، نمک و محلول زعفران را در ظرفی آماده کنید. برنج خیس شده را نیم پز کنید و چند قاشق از آن را با مخلوط ماست مخلوط کنید. مخلوط فوق را کف قابلمه چرب شده بریزید و صاف کنید. سپس بقیه برنج را به صورت گنبدی اضافه کرده و روی اجاق گذاشته و به مدت 30 تا 45 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. در پایان قابلمه را برگردانید و قوری طلایی و رنگارنگ را سرو کنید. برای دستور پخت این غذای خوشمزه با جزئیات کامل همراه ما باشید.

مواد لازم ماست و زعفران است

محلول زعفران 3 قاشق غذاخوری
ماست پر چرب یا غلیظ 4 قاشق غذاخوری
نمک 1 پنس
زرده تخم مرغ 1 عدد
برنج 2 فنجان
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه ته دیگ ماست و زعفران

  • زمان آماده سازی: 40-50 دقیقه
  • مناسب برای: 2-3 نفر
  • درجه سختی: آسان

مرحله اول: تهیه زعفران

زعفران را در هاون یا ساب زعفران بریزید و با کمی شکر خوب خرد کنید.

زعفران آسیاب شده را در لیوان یا ظرف مناسبی بریزید و یک تکه یخ به آن اضافه کنید.

با دمای محیط زمان دهید تا یخ ها آب شوند و زعفران رنگ خود را برگرداند.

برای تهیه محلول زعفران نیز می توانید از آب جوش استفاده کنید.

هر چه زعفران غلیظ تر باشد قوری شما طلایی تر و زیباتر می شود.

مرحله دوم: ماست، نمک و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید

در ظرف مناسبی، ماست، زرده تخم مرغ و نمک را بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مخلوطی یکدست و یکدست به دست آید و رنگ زعفران در ماست نمایان شود.

روی ظرف را بپوشانید و به مدت 10-15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله سوم: آماده کردن برنج

برنج را تمیز کرده و به مدت 3 تا 4 ساعت در آب خیس کنید.

در قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد.

سپس برنج خیس شده را به آن اضافه کنید و 3-5 دقیقه (بسته به نوع برنجی که استفاده می کنید) زمان دهید تا برنج در آب نیم پز شود.

سپس آن را در یک صافی بریزید و زمان دهید تا کمی خنک شود.

مرحله 4: مقداری برنج را با مخلوط ماست مخلوط کنید

کمی برنج آبکش شده (3-4 قاشق) را با مخلوط ماست و زعفران به آرامی مخلوط کنید تا دانه های برنج نشکند و شکلشان تغییر نکند.

مرحله پنجم: آماده کردن قابلمه

کف یک قابلمه مناسب روغن مایع بریزید. اگر می خواهید قوری شما عطر و طعم بیشتری داشته باشد، مقداری کره به روغن اضافه کنید.

موادی که در مرحله قبل آماده کردید ابتدا داخل قابلمه بریزید.

از یک قاشق برای صاف کردن سطح مواد استفاده کنید. کمی فشار دهید تا لایه زیرین شما یکدست شود.

مرحله ششم: پختن غذا

بقیه برنج آبکش شده را به آرامی و به صورت گنبدی در وسط قابلمه ته قابلمه بریزید تا بخار به خوبی در برنج جاری شود. صافی را روی درب قابلمه قرار دهید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۵ دقیقه صبر کنید تا بخار در قابلمه جمع شود.

سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت 30 تا 45 دقیقه دم بکشد. این زمان بستگی به مقدار برنج و نوع قابلمه شما دارد.

مرحله هفتم: ته دیگ را جدا کنید

بعد از پخت، قابلمه را چند دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

سپس قابلمه را روی یک سینی یا یک بشقاب بزرگ برگردانید تا کف قابلمه به طور ایمن و یکنواخت جدا شود.

ته قابلمه را به دلخواه برش داده و در ظرف سرو قرار دهید.

نکاتی برای خوشمزه تر شدن قابلمه ماست و زعفران

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن ته دیگ ماست و زعفران اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

  • زعفران دم کرده غلیظ رنگ طلایی جذاب و طعم فوق العاده ای به قابلمه می دهد. از زعفران بی کیفیت یا بی کیفیت استفاده نکنید.
  • افزودن کره به روغن پخت و پز طعم لطیف تر و دلپذیرتری به آن می دهد. ته قابلمه را هم باید به اندازه ای روغن بریزید که ته دیگ به قابلمه نچسبد و راحتتر جدا شود.
  • ماست پرچرب تادیگ را ترد و خوشمزه تر می کند. ماست کم چرب ممکن است کف تابه را شل کند.
  • زرده تخم مرغ قوام بیشتری به کف قابلمه می دهد و جدا شدن از قابلمه را راحت تر می کند.
  • برای طعم خاص تر، می توانید کمی هل یا پودر دارچین به مخلوط ماست و زعفران اضافه کنید.
  • قابلمه تفلون یا چدنی برای تهیه قابلمه بسیار مناسب است و جداسازی آن را آسان می کند.
  • حرارت اولیه باید متوسط ​​باشد تا ترکیب ماست و زعفران سریع جای خود را بگیرد. سپس حرارت را کم کنید تا کم کم طلایی شود.
  • برای تزیین و عطر بیشتر روی مخلوط ماست مقداری کنجد یا سیاه دانه بپاشید.
  • برنج آبکش شده نباید خیلی خیس باشد زیرا رطوبت زیاد باعث خمیر شدن کف قابلمه می شود.
  • قبل از اینکه ظرف را برگردانید، اجازه دهید چند دقیقه تابه خنک شود تا راحت تر جدا شود و نشکند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. با رعایت مراحل و نکات مهمی که در این مطلب به آن ها پرداختیم، می توانید به راحتی ماست و زعفران ته قابلمه را تهیه کنید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه کوفته سیب زمینی و هویج + نکات و وافل

کوفته سیب زمینی و هویج یک غذای ساده، بسیار پرطرفدار و خوشمزه…

۱۴۰۳-۰۹-۰۶

طرز تهیه اسفناج پلو با هویج + نکات و تکنیک ها

اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت هستید، اسفناج پلو را…

۱۴۰۳-۰۹-۰۶

راز آشپزی باستانی؛ نان و غذای بره به سبک اشکانی

نان و غذای بره یکی از غذاهای تاریخی و باستانی ایرانی است…

۱۴۰۳-۰۹-۰۵

دیدگاهتان را بنویسید