تکین مجلسییکی از غذاهای اصیل و بسیار محبوب ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه می شود. برخی تکین را با گوشت گوسفند و برخی با مرغ تهیه می کنند. در این مقاله از مجله اکالاطرز تهیه این غذای خوشمزه را به همراه تمام نکات مهمی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
برای تهیه تکین مجلسی ابتدا برنج ایرانی را خیس کرده و نیم پز کنید. فیله های مرغ را با پیاز، سیر، زنجبیل، زعفران و ادویه ها روی حرارت ملایم بپزید و سپس ریش ریش کنید. ماست تغلیظ شده، زرده تخم مرغ و زعفران را با برنج مخلوط کرده و کف قابلمه را چرب کنید. زرشک را با کره و شکر چند ثانیه تفت دهید. ته آن یک لایه برنج گذاشته و مرغ، زرشک و خلال بادام را اضافه کرده و بقیه برنج را روی آن بریزید. تاچین را بجوشانید تا طلایی شود و در آخر با خلال زرشک و پسته تزئین کنید.
مواد لازم برای خط مونتاژ
مواد لازم برای کف مونتاژ به شرح زیر است:
برنج ایرانی | 4 فنجان |
فیله مرغ | 400 گرم |
ماست انتزاعی | 300 گرم |
زرده تخم مرغ | 4 عدد |
زعفران دم کرده غلیظ | 3-4 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
پیاز | 2-3 عدد |
سیر | 3-4 قرص |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
زرشک | 1 فنجان |
با تشکر | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
خلال بادام یا پسته | برای تزئین |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
زنجبیل تازه | 1 عدد |
برگ بو | 1-2 عدد |
زیره سبز | 1 قاشق چایخوری |
مراحل آماده سازی کف مونتاژ
- زمان آماده سازی: 60-90 دقیقه
- مناسب برای: 4-5 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت قاچ برش دهید.
پیازها را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
مرحله دوم: تهیه و اضافه کردن مرغ
فیله های مرغ شسته شده را روی پیازها بریزید و درب قابلمه را ببندید.
5-7 دقیقه صبر کنید تا مقداری از آب پیاز و آب بینابینی مرغ خارج شود.
توجه داشته باشید که در این روش پخت مرغ از آب استفاده نمی کنیم. بنابراین اجازه دهید مرغ به آرامی با آب پیاز روی حرارت کم بپزد.
مرحله سوم: سیر و ادویه جات را اضافه کنید
سیر شسته شده را پوست گرفته و با کمک سیر له کن پوره کنید.
پوره سیر، زنجبیل تازه، نمک، محلول زعفران، زیره سبز را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند.
درب قابلمه را ببندید و 30-40 دقیقه زمان دهید تا مرغ با حرارت ملایم بپزد.
مرحله 4: آماده کردن برنج
برنج را بشویید و حداقل 2 ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس در آب جوش بپزید تا نیم پز شود (دانه های برنج باید کمی نرم باشند اما هسته آن سفت بماند). برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
از برنج ایرانی با کیفیت و معطر استفاده کنید. برنج های دانه بلند و یکدست نتیجه بهتری برای چیدن دارند.
مرحله 5: مرغ را ریش ریش کنید
پیازها پس از پخت کامل کاملا له شده و بافت خود را از دست می دهند.
برگ بو و زنجبیل را از قابلمه خارج کرده و مرغ را با پیاز کاراملی شده مخلوط کنید.
اگر دوست دارید کمی زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید تا خوش رنگ تر شود.
مرحله ششم: آماده سازی مواد پایه
در یک کاسه بزرگ، ماست تغلیظ شده، زرده تخم مرغ، زعفران دم کرده و کمی نمک را با هم مخلوط کنید.
مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود.
برنج آبکش شده را به مخلوط ماست اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمام دانه های برنج با مواد آغشته شود.
مرحله هفتم: تهیه زرشک
زرشک را با کمی کره و شکر در تابه ای کوچک تفت دهید. مراقب باشید زرشک نسوزد. این باعث می شود طعم زرشک شیرین تر و خوشمزه تر شود.
مرحله هشتم: لایه بندی پایین
کف قابلمه را با مقداری روغن و کره چرب کنید و یک لایه برنج زعفرانی از مخلوط را کف قابلمه بریزید.
با پشت قاشق خوب فشار دهید تا فشرده شود.
مرغ ریش ریش شده را روی لایه اول برنج قرار دهید و زرشک تفت داده شده، پودر دارچین و مقداری خلال بادام را روی مرغ بپاشید.
باقیمانده مخلوط برنج و ماست را روی مرغ بریزید و سطح آن را صاف کنید. با پشت قاشق کمی فشار دهید تا لایه ها فشرده شوند.
مرحله نهم: دم کردن تکین
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود و ته قابلمه شکل بگیرد.
سپس حرارت را کم کرده و یک صافی روی قابلمه قرار دهید. تکین را حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا کاملا طلایی و خوش رنگ شود.
می توانید ته چین را در فر نیز بپزید.
پس از پخت، ته چین را در ظرف سرو برگردانید و با مقداری خلال زرشک، پسته و بادام تزئین کنید و سرو کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
9 نکته طلایی برای پخت تکین مجلسی
در ادامه به چند نکته مهم برای آماده سازی قسمت زیرین خانه اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- کف قابلمه را با ترکیب روغن مایع و کره چرب کنید تا ته قابلمه طلایی و زیبایی داشته باشید.
- مواد را خوب فشار دهید تا هنگام ورق زدن ته آن نیفتد.
- اگر می خواهید ته آن قالب باشد، از تابه تفلون یا نچسب استفاده کنید.
- زعفران را به روشی درست دم کنید تا خوش رنگ شود. مخلوط زعفران آسیاب شده با یخ بهترین راه برای استخراج رنگ و عطر است.
- ماست باید غلیظ و بدون آب باشد. این کار باعث می شود ته ظرف بافتی نرم و منسجم داشته باشد و از جدا شدن لایه ها جلوگیری شود.
- زرشک را با کره و کمی شکر روی حرارت ملایم تفت دهید. تفت دادن زیاد زرشک باعث تلخی آن می شود.
- فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنید. سفیده تخم مرغ باعث سفت شدن خمیر می شود. برای هر فنجان برنج 1 زرده کافی است.
- حتما از بخارپز استفاده کنید تا بخار در قابلمه جمع نشود و ته دیگ به خوبی دم بکشد و ته دیگ ترد و طلایی شود. Techin باید حداقل 45 دقیقه تا 1 ساعت روی حرارت کم دم کنید. عجله نکنید زیرا حرارت زیاد ته دیگ را می سوزاند.
- برای تزیین ته آن از خلال پسته، خلال بادام و زرشک استفاده کنید. روی سطح تکین کمی زعفران دم کرده بریزید تا زیباتر به نظر برسد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. اگر تکین را با این روش تهیه کنید، قطعا تفاوت طعم خاص و منحصر به فرد آن را متوجه خواهید شد.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا