تکین قیسی یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که با ترکیب برنج، مرغ، قیسی، زعفران و ماست تهیه می شود. طعم مطبوع و ظاهری زیبا دارد و برای مهمانی ها و مجالس خاص بسیار مناسب است. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش آماده سازی مرحله به مرحله ته چین قیسی خوشمزه را به همراه نکات مهم برای شما شرح می دهیم.
طرز تهیه تکین قیسی مجلسی
- تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 40-50 دقیقه زمان می برد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مواد لازم برای تهیه قیسی مجلسی
برنج | 3 فنجان |
سینه مرغ | 500 گرم |
قیسی | 1 فنجان |
یک پیاز | 1 عدد متوسط |
زرده | 2 عدد |
ماست صاف شده | ½ فنجان |
زعفران دم کرده | کافی |
روغن مایع | کافی |
نمک و فلفل سیاه | کافی |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مرحله اول: آماده کردن برنج
برنج را بشویید و حداقل 2 ساعت در آب خیس کنید. سپس برنج را آبکش کنید.
برای برنج ته چین از برنج ایرانی مرغوب مانند طارم یا هاشمی استفاده کنید.
در این مرحله مقداری نمک، آب و روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
صبر کنید تا آب بجوشد سپس برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید.
3-4 دقیقه زمان دهید تا برنج نیم پز شود سپس آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: تهیه مرغ و پیاز
پیاز را بشویید، پوست آن را بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید.
سینه مرغ را به صورت ورقه ای یا نگینی برش دهید
مرحله سوم: مرغ و پیاز را سرخ کنید
در تابه ای مقداری روغن داغ کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود و بوی خامی آن گرفته شود. سپس سینه مرغ را اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
مرحله چهارم: آماده سازی قیسی
گیلاس را بشویید و در صورت نیاز به قطعات کوچکتر برش دهید.
مرحله 5: مواد را مخلوط کنید
در یک کاسه بزرگ، زرده تخم مرغ، ماست تغلیظ شده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید. سپس برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج کاملا با مواد آغشته شود.
مرحله ششم: چیدمان لایه ها
برای داشتن ته دیگ طلایی و رنگارنگ می توانید کف قابلمه را با کره یا روغن حیوانی چرب کنید.
نیمی از برنج را کف قابلمه بمالید. مقداری از مرغ و روغن را روی برنج بمالید. سپس بقیه برنج را روی مواد بریزید و سطح آن را صاف کنید.
مرحله هفتم: دم کردن قسمت پایین چانه
درب قابلمه را روی اجاق بگذارید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزید.
بعد از این مدت حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ته چین 10 دقیقه دیگر دم بکشد.
برای اینکه ته چین به راحتی از قالب جدا شود، می توانید قالب را کمی کج کنید و اطراف آن را با چاقو آزاد کنید و ته چین را در ظرف سرو برگردانید.
تکین قیسی را می توانید با انواع سالاد و ترشی سرو کنید.
5 نکته مهم که در تهیه ته چین قیسی باید بدانید
- برای عطر و رنگ بهتر از زعفران مرغوب و اصل استفاده کنید. عطر و رنگ زعفران در این غذا بسیار مهم است.
- برای طعمی متفاوت میتوانید از مقداری خلال بادام یا پسته نیز در سس گوشت استفاده کنید.
- اگر ماست تغلیظ شده در دسترس ندارید، می توانید از ماست معمولی استفاده کنید. البته آب اضافی ماست را بگیرید تا ته چین شل نشود.
- میزان تفت دادن مرغ به ذائقه شما بستگی دارد. برای داشتن ته مرغ آبدار، مرغ را کمی تفت دهید.
- با توجه به ذائقه خود می توانید از گوشت گوسفند یا گوساله برای تهیه این غذا استفاده کنید.
با رعایت این نکات می توانید یک ته چین قیسی خوشمزه تهیه کنید که همه اعضای خانواده از آن لذت می برند. امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر از ترفندها و تکنیک هایی برای خوشمزه تر کردن این غذا استفاده می کنید، خوشحال می شویم اگر آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا