صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه جو بلغور تهرانی; غذاهای ساده از سرزمین پایتخت

طرز تهیه جو بلغور تهرانی; غذاهای ساده از سرزمین پایتخت

طرز تهیه جو بلغور تهرانی غذاهای ساده از سرزمین پایتخت

دمی بلغور جو تهرانی یک غذای ساده و خوشمزه از کشور پایتخت است که در کمترین زمان ممکن تهیه می شود. این غذا برای روزهایی که زمان زیادی برای طبخ ندارید اما به دنبال یک غذای راحت و سیر کننده هستید گزینه بسیار مناسبی است.

در این قسمت از وبلاگ اکالا با روش تهیه دمی بلغور جو تهرانی شما آشنا خواهید شد

مواد لازم برای تهیه جو بلغور تهرانی

مواد لازم برای تهیه جو بلغور تهرانی به شرح زیر است:

برنج 1/3 فنجان
عدس 1/3 فنجان
لوبیا قرمز 1/3 فنجان
لوبیا چیتی 1/3 فنجان
بلغور جو دوسر 1 فنجان
نخود فرنگی 1/3 فنجان
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد (اختیاری)
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
نعنا خشک 1/2 قاشق غذاخوری
روغن به اندازه لازم
آب به اندازه لازم
سبزیجات (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز) 250 گرم از تمام سبزیجات
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه جو بلغور تهرانی

در ادامه توجه شما را به مراحل تهیه جو بلغور تهرانی جلب می کنیم.

مرحله اول: خیساندن حبوبات

برای تهیه جو بلغور تهرانی باید تمام حبوبات به جز عدس را از روز قبل در آب خیس کنید. با این کار لوبیا کمتر نفخ می کند. همچنین بهتر است در این مدت ۲ تا ۳ بار آب حبوبات را عوض کنید.

مرحله دوم: گرفتن آب اضافی از حبوبات

بعد از اینکه لوبیاها یک شب خیس خوردند، آنها را آبکش کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس آبکش حاوی حبوبات را زیر آب بگذارید و آبکشی کنید. در آخر آبکش را کنار بگذارید تا لوبیاها کاملا خشک شوند.

مرحله سوم: خیساندن برنج

برای تهیه جو بلغور تهرانی باید برنج را ۱ ساعت قبل از پخت خیس کنید. برای این منظور برنج را در ظرفی بریزید و به اندازه ای آب اضافه کنید که روی برنج را بپوشاند.

مرحله 4: آب را به قابلمه اضافه کنید

در این مرحله حبوباتی را که از قبل خیس کرده اید در قابلمه مناسبی بریزید و روی آنها آب بریزید تا یک انگشت از سطح حبوبات بالاتر باشد.

مرحله پنجم: پختن حبوبات

قابلمه حاوی حبوبات و آب را روی حرارت زیاد قرار دهید و بگذارید بجوشد. بعد از اینکه حبوبات و آب به جوش آمد، حرارت را خیلی کم کنید و در قابلمه را ببندید تا حبوبات کاملا بپزند و مغز آن پخته شود.

مرحله ششم: سبزی ها را تمیز کرده و خرد کنید

در این مرحله باید سبزی ها را تمیز کرده و خوب بشویید تا کاملاً عاری از هرگونه آلودگی باشند. سپس سبزی ها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود و خشک شوند. بعد از خشک شدن سبزیجات، آنها را ریز خرد کنید.

مرحله 7: سبزیجات خرد شده و عدس را به قابلمه اضافه کنید

بعد از 1 ساعت از پخت باقلا سبزی خرد شده و عدس را به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید حبوبات، سبزیجات و عدس خوب بپزند و مزه یکدیگر را بچشند. در این مرحله در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید.

دستور پخت جو بلغور به روش اصلی تهرانی

مرحله هشتم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت حلقه ای یا حلقه ای خرد کنید. سپس در تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی یا عسلی شود. بعد از طلایی شدن پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید تا بوی خامی پیاز گرفته شود.

مرحله 9: نعناع خشک را به پیاز اضافه کنید

بعد از بلند شدن عطر زردچوبه و پیاز داغ، نعناع خشک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا رنگ آنها تیره شود. در این مرحله در صورت تمایل می توانید یک گوجه فرنگی را ریز خرد کرده و با پیاز داغ و نعنا خشک تفت دهید.

مرحله 10: مخلوط پیاز داغ و نعناع خشک را به قابلمه اضافه کنید

ترکیب پیاز داغ و نعناع خشک را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. سپس درب قابلمه را بگذارید تا حبوبات و سایر مواد خوب بپزند و جا بیفتند.

مرحله 11: برنج خیس شده را به قابلمه اضافه کنید

در این مرحله آب برنجی را که از قبل خیس کرده اید آبکش کرده و برنج را به قابلمه اضافه کنید. سپس دوباره مواد را هم بزنید تا ترکیب شوند. توجه داشته باشید که در این مرحله نیازی به گذاشتن درب قابلمه نیست زیرا باید آب فرنی کاملا تبخیر شده و غذا خشک شود.

نکات و ترفندهای بلغور جو تهرانی

مرحله آخر: تهیه جو بلغور تهرانی

بعد از اینکه آب قابلمه کاملا تبخیر شد، درب قابلمه را بگذارید و 30-40 دقیقه بگذارید بماند تا فرنی آرام آرام بپزد.

جو بلغور تهرانی شما با عطر و طعمی بی نظیر آماده است. عمرت را بنوش!

توجه: برای خوش طعم شدن و خوش عطر شدن بلغور تهرانی می توانید در اواخر پخت و زمانی که هنوز کمی آب داشت، کمی زعفران آب شده، کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنید.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه جو بلغور تهرانی به روش اصیل و سنتی آموزش داده شد. پیشنهاد می کنیم حتما این غذای خوشمزه و مقوی را امتحان کنید و از آن لذت ببرید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید