فیله هویج یکی از غذاهای سنتی ایرانی خوش عطر و محبوب است. این غذای جذاب به روش های مختلفی تهیه می شود. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، طرز تهیه هویج مجلسی پلو با هویج به همراه نکات مهمی که هنگام آشپزی باید بدانید را قدم به قدم به شما آموزش می دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
هویج ورقه شده یا رنده شده را در کمی روغن یا کره سرخ کنید. شکر و محلول زعفران را به آن اضافه کنید. برنج را به مدت 3-5 دقیقه در آب جوش بپزید سپس آبکش کنید. بعد از تفت دادن پیاز ناگینی خرد شده، گوشت چرخ کرده یا مرغ را اضافه کرده و تفت دهید، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین (اختیاری) را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
کره یا روغن را به همراه مقداری هویج کاراملی شده کف قابلمه بریزید. یک لایه برنج نیم پز، هویج کاراملی و سس گوشت بریزید تا مواد تمام شود. روی بخارپز بگذارید و غذا را به مدت 40-50 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. در مقاله بعدی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت حجپیلو مجلسی
برنج | 3 فنجان |
هویج | 5 عدد |
پیاز | 2 عدد |
گوشت چرخ کرده یا مرغ | 300 گرم |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
کره یا روغن | به اندازه لازم |
با تشکر | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به اندازه لازم |
خلال پسته و بادام | برای تزئین |
طرز پخت هویج برای مجلسی پلو
- زمان آماده سازی: 50-60 دقیقه
- مناسب برای: 3-4 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی هویج
هویج ها را بشویید و با پوست کن پوست بگیرید.
هویج ها را به ورقه های نازک یا رنده های درشت خرد کنید.
در تابه ای مقداری روغن یا کره بریزید و تابه را گرم کنید.
هویج های خرد شده را در تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ هویج تغییر کند.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر و محلول زعفران
شکر را به هویج اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر تفت دهید تا دانه های شکر در مخلوط حل شده و کمی کاراملی شوند.
نیمی از محلول زعفران دم کرده را به هویج اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر زعفران آزاد شود.
مرحله سوم: آماده کردن برنج
برنج را تمیز کنید و چندین بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
سپس آن را با آب و مقداری نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
در قابلمه ای آب را به نقطه جوش برسانید و برنج را در آب جوش بریزید.
بعد از 6-4 دقیقه که دانه های برنج نرم و نیم پز شد آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 4: پیاز را آماده کنید
پس از شستن پیاز، پوست آن را بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید.
در تابه ای دیگر مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن گوشت چرخ کرده و ادویه جات
گوشت چرخ کرده یا مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
در این مرحله زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین را به محتویات تابه اضافه کنید و زمان دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
مرحله ششم: لایه بندی برنج و مواد
کف قابلمه ای که قصد پخت هویج پلو را دارید، مقداری روغن یا کره بریزید.
یک لایه هویج ورقه شده را روی آن قرار دهید.
اگر می خواهید غذای ترد تری داشته باشید، می توانید کمی زعفران دم کرده روی هویج ها بریزید.
یک لایه برنج آبکش شده را روی هویج ها بریزید.
یک لایه هویج و گوشت تفت داده شده (در صورت استفاده) اضافه کنید.
این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شود و لایه آخر را با برنج بپوشانید.
بقیه زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.
مرحله هفتم: پختن برنج
در قابلمه را با درب ببندید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
حدود 50 تا 40 دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد و کف قابلمه طلایی شود.
بعد از پختن هویج، برنج را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با مقداری خلال بادام یا پسته تزئین کنید.
10 نکته طلایی برای خوشمزه تر شدن هویج پلو
- افزودن شکر و تفت دادن طعم هویج را شیرین و شیرین می کند، فقط مراقب باشید هویج را زیاد تفت ندهید تا نسوزد و تلخ نشود.
- اگر هویج را به جای خلال کردن رنده کنید، طعم آن بیشتر در برنج پخش می شود.
- روی هویج ها کمی کره و زعفران بریزید تا ظرف طلایی و ترد شود.
- برنج را آبکش کنید تا دانه ها سفت شوند و له نشوند.
- استفاده از دارچین و زعفران عطر و طعم بی نظیری به برنج هویج می دهد.
- شکر و زعفران را به نسبت آن اضافه کنید تا طعم شیرین و دلپذیری پیدا کند.
- غذا را روی حرارت ملایم بجوشانید تا ته قابلمه نسوزد و طعم ها بهتر با هم ترکیب شوند.
- برای ایجاد طعمی متفاوت و متعادل می توانید کمی آب لیمو به هویج اضافه کنید.
- استفاده از بخارپز باعث می شود برنج بهتر بخار شود.
- هویج ها را مرتب بچینید تا ته قابلمه زیباتر شود.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد. با رعایت این مراحل و نکات طلایی می توانید این غذای بسیار جذاب و خوشمزه را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، پس از سال ها تلاش مستمر و حرفه ای در دنیای شیرینی پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی، این طعم های لذیذ را با افتخار و اشتیاق بی پایان با شما به اشتراک می گذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا