صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه حلیم نذری 100 نفره

طرز تهیه حلیم نذری 100 نفره

طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر;  با نکات طلایی

حلیم گندم یکی از خوشمزه ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که اغلب در ایام محرم سرو می شود یک نذر پخته و بین نیازمندان و در ماه رمضان توزیع می شود وعده غذایی قبل از سحری مورد استقبال روزه داران عزیز قرار می گیرد. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه نذری گندم حلیم 100 نفره ما به شما یاد خواهیم داد پس با ما باشید.

مواد لازم برای تهیه حلیم 20 نفره

مواد لازم برای تهیه حلیم 20 نفره به شرح زیر است:

گوشت بره و گوسفند 1.2 کیلوگرم
بلغور گندم 800 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
روغن 3 قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار مورد نظر
کنجد به مقدار مورد نظر
آب جوش کافی
شکر و نمک به مقدار مورد نظر

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری 50 نفره

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری 50 نفره به شرح زیر است:

گوشت بره و گوسفند 3 کیلوگرم
بلغور گندم 2 کیلوگرم
پیاز متوسط شماره 2.5
روغن 7.5 قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار مورد نظر
کنجد به مقدار مورد نظر
آب جوش کافی
شکر و نمک به مقدار مورد نظر

مواد لازم برای تهیه حلیم 100 نفره

مواد لازم برای تهیه حلیم 100 نفره به شرح زیر است:

گوشت بره و گوسفند 6 کیلوگرم
بلغور گندم 4 کیلوگرم
پیاز متوسط 5 عدد
روغن 15 قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار مورد نظر
کنجد به مقدار مورد نظر
آب جوش کافی
شکر و نمک به مقدار مورد نظر

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری 150 نفره

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری 150 نفره به شرح زیر است:

گوشت بره و گوسفند 9 کیلوگرم
بلغور گندم 6 کیلوگرم
پیاز متوسط شماره 7.5
روغن 22.5 قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار مورد نظر
کنجد به مقدار مورد نظر
آب جوش کافی
شکر و نمک به مقدار مورد نظر

مراحل تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

مراحل تهیه گندم حلیم با گوشت گوسفندی نذری برای 100 نفر به شرح زیر است:

مرحله اول: تهیه بلغور

اگر در تهیه حلیم از بلغور گندم استفاده می کنید حتماً آن را خیس کنید. برای خیساندن بلغور گندم نیز مانند برنج عمل کنید و بلغور را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.

30-60 دقیقه به آن فرصت دهید تا به خوبی در آب بماند. اگر از گندم پوست کنده استفاده می کنید، بهتر است زمان خیساندن را افزایش دهید. اگر از گندم با پوست برای تهیه حلیم نذری 100 نفره استفاده می کنید، باید آن را یک شب تا صبح در آب بگذارید تا خیس بخورد.

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

مرحله دوم: پختن بلغور

در مرحله دوم به سراغ پخت بلغور گندم بروید. بلغورهای خیس شده را در قابلمه بریزید و دو برابر حجم آنها آب اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا محتویات قابلمه بجوشد.

بعد از اینکه محتویات قابلمه شما شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و 30 تا 60 دقیقه زمان دهید تا خوب بپزد و آب داخل قابلمه بخار شود. توجه داشته باشید هنگام پخت بلغور بهتر است مدام هم بزنید تا نچسبد.

مرحله سوم: پختن گوشت

در مرحله سوم به سراغ پخت گوشت ها بروید. تکه های شسته شده گوشت را در قابلمه مناسبی بریزید و پیازهای شسته شده را از وسط نصف کنید و روی سطح گوشت قرار دهید.

قابلمه گوشت را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید، حدود دو ساعت زمان دهید تا گوشت خوب بپزد.

توجه داشته باشید که زمان پخت گوشت های مختلف متفاوت است و در این مرحله گوشت را بررسی کنید. اگر زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد، به آن زمان بدهید تا گوشت خوب پخته و نرم شود.

پس از پخته شدن گوشت، پیازها را از قابلمه خارج کرده و با کمک همزن برقی، همزن، همزن یا هر وسیله مناسب دیگری که در دسترس دارید، گوشت را پوره یا له کنید.

مرحله چهارم: ترکیب مواد حلیم نذری

در مرحله چهارم رنده های پخته شده را به کمک گوشت کوب برقی خرد کرده و به مخلوط داخل قابلمه گوشت اضافه کنید. حالا 10 قاشق غذاخوری روغن حیوانی یا روغن معمولی به محتویات قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

اگر مخلوط شما غلیظ است، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آرام پز را روی شعله کم گاز قرار دهید و مدام محتویات قابلمه را هم بزنید تا نچسبد.

این کار را تا زمانی که حلیم شما کاملا کشیده و پخته شود ادامه دهید. وقتی حلیم شما روغن اضافه کرد یعنی حلیم آماده سرو است.

در نهایت هنگام سرو حلیم می توانید روغن بیشتری اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند. بعد از پخت حلیم در حالی که هنوز داغ است آن را در ظرف سرو می گذاریم و به سلیقه خود با مقداری دارچین و پودر کنجد تزئین می کنیم.

حلیم نذری خوشمزه شما به راحتی و با رعایت 4 مرحله ساده برای 100 نفر آماده سرو می شود.

ترکیب مواد لطیف نذری

20 نکته طلایی و مهم که هنگام پخت گندم حلیم باید بدانید!

در ادامه به نکات طلایی برای تهیه گندم حلیم اشاره می کنیم. با ما بمان.

  • اگر از طرفداران گوشت سفید هستید، می توانید مقدار گوشتی که در دستور تهیه شده است را با هر مقدار مرغ یا بوقلمون جایگزین کنید.
  • اگر گوشت در برنامه غذایی شما جایی ندارد مرحله اضافه کردن گوشت را بردارید و طبق مراحل بالا پیش بروید تا یک حلیم خوشمزه داشته باشید.
  • حتما بلغور گندم را از قبل در آب خیس کنید. زیرا به شما کمک می کند تا غذا را سریعتر بپزید و آماده کنید.
  • مصرف گوشت قرمز با استخوان تاثیر زیادی در کشش حلیم شما دارد.
  • توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید گوشت را چرخ کنید و باید گوشت را بعد از پخت له کنید یا به شکل دنده در آورید.
  • بلغور همان گندم پوست کنده است; اما اگر بلغور در دسترس ندارید، پس از پختن گندم با پوست، آن را از آبکش یا صافی رد کنید تا پوست آن کاملا جدا شود.
  • اگر زمان کافی برای پخت حلیم ندارید، می توانید همه مواد را به جز روغن در زودپز بریزید و بعد از پخت و له شدن مواد، روغن اضافه کنید.
  • برای بهبود طعم ملایم می توانید از گوشت دم کرده استفاده کنید.
  • گردن، سر، سینه یا دنده گوسفند بهترین قسمت گوشت گوسفند برای تهیه حلیم است.
  • هر چه مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد، حلیم شما کشش بیشتری خواهد داشت.
  • حلیم را می توانید با نان های سنتی مانند لواش، تافتون، بربری و سنگک سرو کنید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری زعفران به حلیم اضافه کنید تا جلوه خاصی به طعم و ظاهر آن ببخشد.
  • اگر می خواهید حلیم خود را خوشمزه تر کنید، می توانید قبل از پختن به آن نمک و فلفل بزنید.
  • برای ایجاد طعم و اصالت بیشتر در مرنگ گندم می توانید از چند قطره آب اسطوخودوس استفاده کنید.
  • اگر می خواهید مقدار فیبر غذایی را افزایش دهید، می توانید مقدار کمی برنج به حلیم اضافه کنید.
  • اگر می خواهید حلیم خود را با رنگ های طبیعی تزیین کنید، از پودر زعفران، پودر شربت زنجبیل یا پودر دارچین استفاده کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن حلیم می توانید کمی روغن زردچوبه روی آن بریزید و قبل از سرو مخلوط کنید.
  • اگر می خواهید حلیم گندم را کمی چرب کنید، می توانید بعد از پخت مقداری کره یا روغن داغ به آن اضافه کنید.
  • اگر می خواهید به حلیم طعم شیرین اضافه کنید، می توانید بعد از پخت به آن شکر یا عسل اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • با اضافه کردن تخم مرغ به حلیم می توانید آن را خامه تر و خمیرتر کنید.

از آنجا که تا پایان این غذای نذری در امتداد مجله آشپزی از اینکه همراه ما هستید سپاسگزاریم و برایتان آرزوی سلامتی و شادی داریم.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید