شاید تا به حال نام ورقه های پیاز را نشنیده باشید یا تصور کنید که این خلال طعم خوبی ندارد. اما دلمه پیاز یکی از خوشمزه ترین دلمه هایی است که می توانید تهیه و سرو کنید. در ادامه با وبلاگ اکالا گوش به زنگ باشید طرز تهیه ورقه های پیاز تا کامل برات توضیح بدم
مواد لازم برای تهیه رب پیاز
مواد لازم برای تهیه خلال پیاز به شرح زیر است:
یک پیاز | 3 عدد |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
لپه ها | 1/2 فنجان |
برنج | 1 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
سبزی دلمه | 1/2 فنجان |
آب جوش | 1/2 فنجان |
روغن | کافی |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و پودر لیمو | به مقدار مورد نظر |
مراحل تهیه ورقه های پیاز
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه این دلمه 2-1 ساعت می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این دلمه در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه برنج و لپه
برنج و لپه را تمیز و بشویید. لپه و برنج شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب خیس کنید.
خیساندن حبوبات قبل از پختن مقدار زیادی پف آنها را از بین می برد و روند پخت را سرعت می بخشد.
بهتر است در این مدت چندین بار آب آنها را عوض کنید.
مرحله دوم: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و سر و ته آن را با چاقو جدا کنید. یک قابلمه مناسب را بجوشانید و حرارت دهید. صبر کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد.
حالا از بالا (قسمت سر) به پایین (قسمت انتهایی) پیازها را برش بزنید. برش شما باید کمی عمیق باشد تا لایه های زیرین پیاز نیز بریده شود. اما پیاز را به دو نیم نکنید.
پس از جوشاندن آب در قابلمه، پیازها را در آب جوش بریزید. 10-15 دقیقه زمان دهید تا پیازها در آب بجوشد و نرم شوند.
بعد از مدت زمان مشخص شده آنها را از قابلمه خارج کرده و در آبکش می گذاریم تا خنک شوند. حالا لایه های پیاز را به آرامی باز کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تهیه گوشت چرخ کرده
در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن کمی داغ شود.
گوشت چرخ کرده را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن ادویه و پیاز داغ
بعد از تفت دادن گوشت مقداری فلفل و پودر لیمو به گوشت اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.
حالا باید پیاز داغ را به محتویات تابه اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن سبزیجات، لپه و برنج
سبزی خیس خورده و برنج و لپه را داخل تابه بریزید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
بعد از اینکه همه مواد کمی برشته شدند و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شدند، چاشنی دلمه را با مقداری نمک تنظیم کنید.
حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله ششم: پیچیدن دلمه ها
مواد را به کمک قاشق از روی دلمه جدا کرده و داخل پیاز بریزید.
پیاز را آرام حلقه حلقه کنید تا مواد داخل آن به خوبی پوشانده شود و در حین پخت مواد از پوسته خارج نشوند.
همه مواد را به همین ترتیب بپیچید و برش ها را یکی یکی در قابلمه بچینید.
مرحله هفتم: تهیه سس دلمه
رب گوجه فرنگی را در تابه کوچکی سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
سپس 1/2 پیمانه آب جوش و سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید.
سس را روی کوفته ها بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا کوفته ها بپزند.
خلال های پیاز خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوشیدن است. بعد از پخت آن ها را در دیس سرو کنید و با نان یا سبزیجات تازه میل کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید این خلال پیاز یا پیاز شکم پر خوشمزه را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا