خوراک لوبیا چیتی یکی از غذاهای ساده، مفید و خوشمزه ایرانی است که می توان آن را به روش های مختلف تهیه کرد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این غذای جذاب را به همراه تمامی نکات مهمی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی گذرا به روش پخت
لوبیاها را تمیز کرده و به مدت 6 تا 8 ساعت در آب سرد خیس کنید. پیاز را خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، سیر پوره شده را اضافه کرده و تفت دهید. رب گوجه فرنگی و ادویه ها را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. گوجه فرنگی ها را پوره کرده و به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب آن تبخیر شود. سپس لوبیا و سیب زمینی را به قابلمه اضافه کنید و با آب تفت دهید تا نرم شوند. بعد از پخت، سیب زمینی را از قابلمه خارج کرده و له کنید و به غذا اضافه کنید و با مقداری نمک و آبلیمو مزه دار کنید. چند دقیقه دیگر بپزید و به دلخواه تزئین و سرو کنید. دستور پخت این غذا را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خوراک لوبیا چیتی
لوبیا چیتی | 2 فنجان |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 قرص |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
آب | 3 فنجان |
آهک | 1 عدد (اختیاری) |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تغذیه لوبیا چیتی
- زمان آماده سازی: 2-3 ساعت
- مناسب برای: 3-4 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه لوبیا چیتی
لوبیا چیتی را تمیز کرده و با آب سرد خوب بشویید تا لوبیاها تمیز شوند.
لوبیاهای شسته شده را به مدت 6 تا 8 ساعت یا یک شب در آب سرد خیس کنید تا نرم شوند.
در این مدت چند بار آب روی حبوبات را عوض کرده و به آن آب تازه اضافه کنید.
خیساندن حبوبات قبل از پختن، پف کردن حبوبات را بسیار کاهش می دهد و زمان پخت را کاهش می دهد.
مرحله دوم: تهیه پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با چاقو آن را ریز خرد کنید.
در قابلمه ای که قرار است لوبیا چیتی را بپزید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.
سیر را بعد از پوست کندن پوره و له کنید. پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه و رب گوجه فرنگی
زردچوبه و فلفل سیاه را به محتویات قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
سپس رب گوجه فرنگی را به محتویات قابلمه اضافه کنید. ۲ تا ۳ دقیقه دیگر سرخ کنید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن کاملا گرفته شود.
مرحله چهارم: تهیه و افزودن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها را شسته و پوره کنید و با کمک رنده، همزن، خردکن یا مخلوط کن له کنید.
پوره گوجه فرنگی را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافی پوره تبخیر شود و کمی رنگ آن تغییر کند.
مرحله 5: لوبیا، سیب زمینی و آب را اضافه کنید
سیب زمینی ها را بعد از شستن پوست بگیرید و به طور کامل به محتویات قابلمه اضافه کنید. (سیب زمینی را خرد نکنید)
لوبیاهای خیس شده را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
به مقدار مناسب آب به غذا اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا مواد داخل قابلمه به نقطه جوش برسد.
سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. 1-1.5 ساعت زمان دهید تا حبوبات با حرارت ملایم بپزند و حبوبات کاملاً نرم شوند.
مرحله ششم: سیب زمینی ها را له کنید و چاشنی آن را تنظیم کنید
بعد از مدت زمان مشخص شده سیب زمینی را از خوراک خارج کرده و در ظرف مناسبی قرار دهید تا کمی خنک شود.
سپس با کمک چرخ گوشت یا چنگال سیب زمینی پخته را له و له کنید.
پوره سیب زمینی را به محتویات قابلمه برگردانید.
چاشنی را مطابق ذائقه خود با مقدار مناسب نمک و آبلیمو تنظیم کنید.
5-8 دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
خوراک لوبیا جذاب و خوشمزه شما آماده سرو و نوشیدن است.
آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری جعفری تازه خرد شده، دانه فلفل یا یک تکه لیموترش تزئین کنید.
لوبیا را می توانید با انواع نان یا حتی برنج سرو کنید.
نکات طلایی برای خوشمزه تر کردن لوبیا چیتی
در ادامه به نکات طلایی برای خوش طعم شدن لوبیا چیتی اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه لوبیا چیتی از لوبیا مرغوب استفاده کنید و حتماً حبوبات را 6 تا 8 ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید تا زودتر بپزند و لعاب بیشتری پیدا کنند.
- ترکیب ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و پودر تخم گشنیز طعم بیشتری به غذا می دهد.
- می توانید از روغن زیتون یا کره در تهیه غذا استفاده کنید زیرا طعم غذا را غنی می کنند و به لعاب دادن غذا کمک می کنند.
- رب گوجه فرنگی علاوه بر طعم، به لعاب دادن به غذا کمک می کند.
- برای تهیه غذا می توانید از گوشت چرخ کرده یا گوسفند استفاده کنید. افزودن گوشت باعث افزایش طعم و لعاب می شود.
- پیاز داغ طعم لوبیا چیتی را بهتر کرده و لعاب بیشتری ایجاد می کند.
- لوبیا چیتی را با دمای کم و زمان مناسب بپزید تا لوبیاها خوب بپزند و غذا لعاب دار شود.
- برای طعم بیشتر می توانید در پایان پخت کمی محلول زعفران به غذا اضافه کنید.
- در تهیه لوبیا چیتی می توانید از قارچ های خلال شده، فلفل دلمه ای رنگی، نخود فرنگی یا ذرت نیز استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و همچنین می توانید این غذای جذاب را به روش کامل و دقیق بالا تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر از ترفندهای دیگری در تهیه خوراک حبوبات استفاده می کنید که آن را خوشمزه تر می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سال ها تلاش مستمر و حرفه ای در دنیای شیرینی پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی، این طعم های لذیذ را با افتخار و اشتیاق بی پایان با شما به اشتراک می گذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا