خورش آلبالو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که طعم ترش و ملایمی دارد و در فصل تابستان بسیار پرطرفدار است. این خورش را می توان به روش های مختلف و با گوشت های مختلف مانند مرغ، گوشت گاو و گوشت چرخ کرده تهیه کرد. ادامه دادن با وبلاگ آکالا برای اطلاع از طرز تهیه با ما همراه باشید خورش آلبالو بیایید مرغ را آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش آلبالو
مواد لازم برای تهیه خورش آلبالو به شرح زیر است:
جوجه | 500 گرم |
گیلاس | 500 گرم |
یک پیاز | 1 عدد |
با تشکر | 200 گرم |
آب لیمو یا آب پرتقال | کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
روغن | کافی |
محلول زعفران | به مقدار مورد نظر |
مراحل تهیه خورش آلبالو با مرغ
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 60-40 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
در قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا آب بجوشد. سپس تکه های مرغ شسته شده را در آب جوش بریزید.
5-7 دقیقه زمان دهید تا مرغ در آب بجوشد. سپس آنها را از قابلمه خارج کرده و با کمی آب بشویید. این باعث می شود بوی کود مرغی و هورمون های آن تا حد زیادی از بین برود.
مرحله دوم: پختن مرغ
تکه های مرغ را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کرده و در قابلمه مناسبی بریزید.
کمی روغن و آب به محتویات قابلمه اضافه کنید و مرغ را به مدت 20-30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
پس از پخت مرغ را از قابلمه خارج کرده و استخوان ها را جدا کرده و گوشت مرغ را با چنگال خرد کنید.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به قطعات کوچک خرد کنید.
در قابلمه مناسبی که قصد پخت خورش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله 4: مرغ را اضافه کنید
تکه های مرغ ریش شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ مرغ کمی تغییر کند.
مرحله 5: آماده سازی گیلاس
آلبالوها را تمیز کرده و بشویید. آنها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب خیس کنید تا ترشی آنها گرفته شود. سپس آلبالوها را با هسته جدا کنید.
آلبالوهای بدون هسته را در تابه مناسبی بریزید. شکر را به آلبالوها اضافه کنید و کمی تفت دهید. تفت دادن گیلاس با شکر طعم آنها را بهتر می کند.
۱ لیوان آب به محتویات تابه اضافه کنید و بگذارید آلبالوها کمی بپزند و سس خورش درست شود.
در تهیه این خورش آلبالوهای تازه و گوشتی را انتخاب کنید. آلبالو و آلبالو بیشتر برای این خورش مناسب است.
مرحله 6: همه مواد خورش را با هم ترکیب کنید
بعد از اینکه سس خورش به غلظت دلخواه رسید آن را به قابلمه مرغ اضافه کنید.
از یک قابلمه مناسب با درب محکم استفاده کنید. حرارت را کم نگه دارید تا خورش جا بیفتد و طعم مواد به هم بخورد.
مرحله هفتم: تنظیم چاشنی خورش
در 15 دقیقه آخر پخت زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید. از افزودن نمک زیاد خودداری کنید، زیرا گیلاس به خودی خود شور است.
در 5 دقیقه آخر پخت آبلیمو یا پرتقال را به خورش اضافه کنید و بعد از چند جوش دیگر شعله را خاموش کنید. ترشی و شیرینی خورش را به دلخواه تنظیم کنید.
خورش آلبالو را با برنج سفید یا نان همراه با سالاد سبزیجات یا ماست سرو کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش آلبالو با مرغ
در تهیه خورش آلبالو به 5 نکته اضافی زیر توجه کنید:
- اگر آلبالوهای شما ترش هستند می توانید کمی شکر اضافه کنید.
- برای اینکه رنگ خورش آلبالو تیره تر شود، می توانید از کمی رب آلبالو یا لواش آلبالو در آن استفاده کنید.
- می توانید خورش آلبالو را با دارچین، گلاب و هل میل کنید.
- برای تزیین خورش آلبالو می توانید از خلال پسته، بادام یا کشمش استفاده کنید.
- اگر خورش خیلی ترش بود، می توانید از کمی شکر یا شیره خرما استفاده کنید تا طعم آن تعدیل شود.
با رعایت این نکات می توانید یک خورش آلبالو خوشمزه تهیه کنید که مورد پسند همه اعضای خانواده قرار گیرد.
اگر از ترفندها و تکنیکهایی برای خوشمزهتر کردن خورش با مرغ استفاده میکنید، خوشحال میشویم این نکات را در قسمت نظرات همین مقاله به اشتراک بگذاریم. مجله آشپزی Ekala را با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا