خورشت به اصفهانی یکی از خوشمزه ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که با میوه تهیه می شود. برخی این خورش را با گوشت و برخی با مرغ تهیه می کنند. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه این خورش بسیار خوشمزه را به همراه تمام نکات مهمی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
پیازها را بشویید و بعد از پوست کندن آنها را خرد کنید. پیازها را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس در صورت تمایل گردوی آسیاب شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. چند دقیقه دیگر سرخ کنید. گوشت گوسفندی را بشویید و به قطعات کوچک برش دهید و با فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد. بعد از آن آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد. چغندر خرد شده را در روغن سرخ کرده و با رب انار مخلوط کرده و به خورش اضافه می کنند. در آخر محلول زعفران و نمک را اضافه کنید و روی خورش را با خلال پسته تزئین کنید و با برنج زعفرانی سرو کنید. در مقاله بعدی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خورش اصفهانی
پیاز | 2 عدد |
با آن | 2 عدد |
گردو آسیاب شده | 200 گرم |
گوشت گوسفند | 500 گرم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
آب جوش | تا حد لازم |
نمک | تا حد لازم |
فلفل سیاه | تا حد لازم |
روغن مایع | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل پخت خورش اصفهانی
زمان آماده سازی: 50-60 دقیقه
مناسب برای: 4-5 نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه پیاز
پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید.
در قابلمه ای که قصد پخت خورش را دارید مقداری روغن بریزید و پیاز سبز خرد شده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا پیازها روشن و طلایی شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن گردو (اختیاری)
گردوی آسیاب شده را به محتویات تابه اضافه کنید. با حرارت زیاد، گردوها را به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا طلایی و معطر شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت و ادویه جات
گوشت گوسفند را بشویید و گوشت را با کمک چاقو به قطعات کوچکتر برش دهید. گوشت خرد شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و طلایی شود. سپس فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر فلفل گرفته شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن آب جوش و پختن گوشت
آب جوش را به محتویات قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتویات قابلمه به نقطه جوش برسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. 30-40 دقیقه زمان دهید تا گوشت خوب بپزد.
مرحله 5: آماده کنید و به آن اضافه کنید
لوبیاها را بشویید و با کمک چاقو به همان اندازه برش دهید. توجه داشته باشید که بهتر است بیکن را به اندازه گوشت برش دهید.
در تابه ای دیگر مقداری روغن بریزید و لوبیاها را به مدت 3-6 دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند سپس رب انار را به آن اضافه کنید و 2-3 دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. لوبیا تفت داده شده را به خورش اضافه کنید.
مواد را مخلوط کرده و درب قابلمه را ببندید. 15-25 دقیقه دیگر فرصت دهید تا حبوبات در خورش بپزند.
مرحله ششم: اضافه کردن محلول زعفران و نمک
به مقدار دلخواه محلول زعفران و نمک را به خورش اضافه کنید و کمی زمان دهید تا خورش به لعاب مناسب برسد.
مرحله هفتم: تزیین و سرو خورش
خورش بسیار جذاب و خوشمزه شما آماده خوردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری خلال پسته تزئین کنید.
این خورش جذاب را می توانید با برنج زعفرانی، نان تازه و سبزیجات تازه سرو کنید.
خورش مرغ را می توانید به همین روش تهیه کنید با این تفاوت که زمان پخت کمتر می شود.
6 نکته طلایی برای خوش طعم شدن خورش اصفهانی
- زعفران دم کرده طعم بی نظیری به این خورش می دهد.
- پیازهای سرخ شده باید طلایی و کاراملی شوند تا طعم عمیقی به خورش بدهد.
- پختن خورش با حرارت کم باعث می شود که گوشت ها به آرامی نرم شوند و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
- بعد از تفت دادن پیازها، گردو را اضافه کنید تا طعم خود را حفظ کند.
- مقدار رب انار را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید تا خورش شیرین یا ترش شود.
- مطمئن شوید که گوشت ها کاملا پخته و نرم شده اند تا خورش خوشمزه تری تهیه شود.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گیرد و این خورش پاییزی خوش طعم و جذاب را به روش ساده و آسان فوق در کنار عزیزانتان تهیه کنید. اگر از ترفندهای دیگری در تهیه این خورش جذاب استفاده می کنید که خورش را خوش طعم و مزه می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سال ها تلاش مستمر و حرفه ای در دنیای شیرینی پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی، این طعم های لذیذ را با افتخار و اشتیاق بی پایان با شما به اشتراک می گذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا