بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به دلیل طعم بی نظیرش جایگاه ویژه ای در قلب صفویان به ویژه شاه عباس داشت. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه بره مضطرب; غذاهای محبوب دوران صفویه ما به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
نگاهی گذرا به روش پخت
برای تهیه متنج بره ابتدا گوشت بره را خرد کرده و با پیاز تفت دهید. بعد از تفت دادن، آب جوش را اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. در این فاصله پیاز خلال شده را با سیر، کره و بادام خلال شده تفت دهید و سپس ماست و زعفران را به آن اضافه کنید. پس از مخلوط شدن مواد، گوشت پخته شده را به همراه آب گوشت، نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید. در آخر سرکه را به خورش اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد. برای مشاهده مراحل کامل طرز تهیه گوشت بره متنجان به ادامه مطلب بروید.
مواد لازم برای تهیه خورش بره
برای تهیه این غذای پرطرفدار صفویه مواد زیر را تهیه کنید:
گوشت بره | 500 گرم |
ماست انتزاعی | 2 لیوان |
کره حیوانی | 50 گرم |
در حین بدام | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
سرکه انگور | 4 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 قرص |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
آب جوش | 2 لیوان |
روغن | به اندازه لازم |
پیاز داغ و خلال بادام برای تزئین (اختیاری) | هرچقدر دوست داری |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه گوشت بره متنجان
- زمان پخت: 1:30 تا 2 ساعت
- مناسب برای: 4 نفر
مرحله اول: آماده سازی گوشت
برای تهیه خورش بره ابتدا گوشت بره را به صورت خورش برش دهید.
مرحله دوم: گوشت را سرخ کنید
یک پیاز را بشویید، پوست آن را بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیاز خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن آب
بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید. اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد تا حجم آب قابلمه به یک تا یک و نیم پیمانه برسد.
مرحله 4: مواد را مخلوط کنید
ابتدا یک پیاز را پوست گرفته و بشویید و به ورقه های کوچک برش دهید. سپس سیر را ریز رنده یا له کنید. پیازهای خلال شده را با کره، سیر خرد شده و خلال بادام در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها طلایی شوند. سپس ماست تغلیظ شده را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید.
سپس گوشت پخته شده را به همراه آب گوشت، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید خورش با حرارت بسیار کم بپزد و جا بیفتد. در مراحل پایانی پخت، سرکه را به خورش اضافه کنید.
مرحله پنجم: سرو خورش بره
بعد از حدود ده دقیقه که آرام جوش آمد و گوشت بره کاملا جا افتاد، شعله را خاموش کرده و خورش را در ظرف مورد نظر بریزید. برای تزیین می توانید روی خورش را با کمی پیاز داغ یا خلال بادام تزیین کنید. این خورش خوشمزه را با نان گرم یا برنج بخورید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. عمرت را بنوش!
در این بخش از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه گوشت بره متنجان این خورش خوشمزه صفوی را به شما آموزش دادیم. امیدواریم بتوانید با استفاده از دستور پخت این غذا را در منزل تهیه کنید و از خوردن این غذای سلطنتی لذت ببرید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا