خورش گردو بادمجان یک غذای سنتی و خوشمزه سمنانی است که معمولا با گوشت چرخ کرده تهیه می شود. این غذا طعمی لذیذ و متفاوت دارد که می توانید با برنج ایرانی سرو کنید. در این مقاله از مجله اکالا با دستور غذا میتونید خورش گردو بادمجان آشنا شوید
مواد لازم برای تهیه خورش گردو بادمجان سمنانی
مواد لازم برای تهیه خورش گردو بادمجان سمنانی به شرح زیر است:
بادمجان متوسط | 4 عدد |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
گردو | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
آبلیموی تازه | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه خورش گردو بادمجان
برای تهیه مواد این غذا حدود نیم ساعت و پخت آن حدود 2 ساعت زمان لازم است. در این قسمت می توانید به طور کامل با مراحل تهیه خورش گردو بادمجان سمنانی آشنا شوید.
مرحله اول: گردو را آسیاب کنید
برای شروع باید گردوها را در آسیاب بریزید و کاملا مخلوط کنید تا پودر شوند. برای تهیه این غذا باید گردو را مانند خورش فسنجان چرخ کنید.
مرحله دوم: گردوها را در روغن سرخ کنید
در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید روغن داغ شود و سپس گردوی آسیاب شده را اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و گردوها را چند دقیقه تفت دهید تا روغن آنها خارج شود.
در این مرحله باید گردوها را مدام هم بزنید و مراقب باشید به ته قابلمه نچسبد. به یاد داشته باشید که سوزاندن گردو در این مرحله طعم خورش را تلخ می کند.
مرحله 3: گردو را بپزید
در این مرحله باید یک تا دو لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و بگذارید گردوها روی حرارت ملایم بپزند و روغن آنها خارج شود. افزودن آب سرد به گردو شوک وارد می کند و باعث افزایش روغن ریزی می شود.
مرحله چهارم: بادمجان ها را سرخ کنید
بادمجان ها را بشویید و با چاقو یا قاشق کوچک آنها را با دقت خالی کنید. می توانید پوست بادمجان ها را به صورت گورخری یا راه راه جدا کنید. حالا در ماهیتابه ای مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله 5: کوفته ها را آماده کنید
یکی از پیازها را ریز رنده کنید و آب اضافی آنها را بگیرید. بعد نیمی از گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید. مخلوط گوشت را با دست ورز دهید تا یکدست شود.
حالا می توانید اندازه یک گردو را بردارید و به شکل یک توپ گوشت درآورید. همه مواد را به همین ترتیب آماده کنید و در سینی بچینید.
مرحله 6: کوفته ها را سرخ کنید
در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. بعد می توانید کوفته ها را در روغن داغ سرخ کنید و بعد از آماده شدن در ظرفی بریزید و کنار بگذارید.
مرحله هفتم: پیاز را در روغن سرخ کنید
پیاز باقی مانده را به قطعات کوچک خرد کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیاز خرد شده را در روغن داغ بریزید و بعد از اینکه کمی نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.
مرحله هشتم: گوشت و رب گوجه فرنگی را به پیاز داغ اضافه کنید
صبر کنید تا پیازها سرخ شده و بوی خامی زردچوبه گرفته شود سپس می توانید بقیه گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید. گوشت را با پیاز چند دقیقه تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با بقیه مواد خوب تفت دهید.
مرحله نهم: بادمجان ها را با گوشت چرخ کرده پر کنید
در این مرحله باید سس گوشتی را که آماده کرده اید داخل بادمجان ها بریزید. بعد بادمجان ها را در قابلمه ای که گردوها در حال جوشیدن هستند بریزید.
مرحله 10: خورش را آماده کنید
چند دقیقه بعد از اضافه کردن بادمجان به خورش، می توانید کوفته ها را اضافه کنید. شعله را کم کنید و بگذارید خورش آرام آرام بجوشد و جا بیفتد. از آنجایی که این خورش ممکن است جا بیفتد، باید شعله را کم کنید و هر از چند گاهی آن را هم بزنید.
مراقب باشید زیاد هم زدن این غذا باعث له شدن بادمجان ها می شود. در پایان مقداری آبلیموی تازه به خورش اضافه کنید و از طعم این خورش سمنانی با برنج ایرانی لذت ببرید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش گردو بادمجان
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورش گردو بادمجان اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه این خورش می توانید به جای آب لیموی تازه از مقداری آب انار استفاده کنید.
- قبل از سرخ کردن بادمجان، بهتر است آن را چند دقیقه در مخلوط آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
- برای تهیه این خورش می توانید به جای رب گوجه فرنگی از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
- طعم این خورش شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد اما مواد آن کاملا متفاوت است.
- برای تهیه خورش بادمجان با گردو بهتر است از بادمجان پنی استفاده کنید.
- اگر عاشق غذاهای تند هستید، می توانید در این غذا مقدار زیادی فلفل قرمز یا فلفل سیاه استفاده کنید.
- قبل از تهیه کوفته ها باید آن ها را چند دقیقه ورز دهید تا یکدست شوند و در هنگام سرخ شدن از هم نریزند.
- برای اینکه خورش خوب جا بیفتد باید حداقل ۱ تا ۲ ساعت با شعله کم بجوشد.
- برای تهیه این خورش می توانید تمام گوشت ها را به صورت کلکالی آماده کنید و سپس بادمجان ها را خلال کرده و در روغن سرخ کنید و روی خورش قرار دهید.
- برای تهیه این خورش حتما از بادمجان بدون تخم مرغ استفاده کنید.
- برای تهیه خورش گردو با گوشت بادمجان بهتر است از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده شود.
- اگر این خورش را با رب انار درست می کنید، بهتر است طعم رب انارتان شیرین یا کمی ترش باشد.
- برای تهیه این خورش، هرچه گردو را ریز خرد کنید روغن گردو بهتر بیرون می آید و خورش خوشمزه تر می شود.
- برای تهیه این خورش بهتر است پوست بادمجان را به صورت نواری جدا کنید تا بادمجان در خورش له نشود.
- یادتان باشد برای تهیه این خورش از گردوی مرغوب و چرب استفاده کنید و خورش را آرام آرام بپزید تا کاملا جا بیفتد.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا در مورد طرز تهیه خورش گردو بادمجان و نکات مهم پخت این غذا صحبت کردیم. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف می نویسم و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا