دلمه پیاز، یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب، زینتبخش سفرههای شما خواهد بود. این غذا با مواد ساده و به آسانی در منزل قابل تهیه است و میتواند به عنوان یک غذای مجلسی یا یک وعده غذایی دلچسب برای خانواده سرو شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دلمه پیاز مجلسی را آموزش دهیم:
مواد لازم برای پخت دلمه پیاز مجلسی(برای 4 نفر):
- پیاز: 4 عدد
- گوشت چرخکرده: 250 گرم
- لپه: نصف پیمانه
- برنج: نصف پیمانه
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- رب انار: 2 قاشق غذاخوری
- ادویهکاری، زردچوبه، سماق، نمک، پاپریکا و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
- زعفران دمکرده: به مقدار لازم
- نعنا خشک: 4 قاشق غذاخوری
- زرشک: ¼ پیمانه
مراحل پخت دلمه پیاز مجلسی
- سه عدد از پیازها را برای دلمه کنار بگذارید و 1 عدد را برای مواد داخل دلمه استفاده کنید. پیازها را از وسط برش دهید، به طوری که ته آنها جدا نشود. پیازها را به مدت 4 تا 5 دقیقه در آب جوش بریزید تا کمی نرم شوند. با احتیاط لایههای پیاز را از هم جدا کنید.
- پیاز باقیمانده را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و حسابی تفت دهید. ادویهکاری، زردچوبه، پاپریکا، سماق، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجهفرنگی و رب انار را اضافه کنید و تفت دهید. لپه خیسخورده و پخته شده را به مواد اضافه کنید. برنج خیسخورده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. ½ پیمانه آب اضافه کنید تا برنج کمی نیمپز شود. بعد از اینکه آب مواد کشیده شد، زرشک و نعنا خشک را اضافه کنید. (میتوانید برای ترشی از کمی رب نارنج استفاده کنید.)
- کف قابلمه را با برشهای پهن سیبزمینی بپوشانید. ورقههای پیاز را از وسط برش بزنید، داخل آنها را با مواد دلمه پر کنید و ببندید. دلمهها را به صورت فشرده در قابلمه بچینید.
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی و 1 قاشق غذاخوری رب انار را در روغن تفت دهید. کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید. 2 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید سس به جوش بیاید. در صورت تمایل، زعفران دمکرده را به سس اضافه کنید.
- سس را روی دلمهها بریزید. یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزید.
نکات:
- میتوانید از پیازهای کوچکتر برای دلمه استفاده کنید.
- برای طعم قویتر، میتوانید از زعفران، گلاب و زنجبیل در مواد دلمه استفاده کنید.
- اگر وقت کافی ندارید، میتوانید از آب انار صنعتی به جای رب انار استفاده کنید.
- دلمه پیاز را با نان، ماست یا سالاد سرو کنید.