دمی زیتون یکی از غذاهای سنتی و قدیمی است که اصل آن به شهرهای شمالی کشور باز می گردد. اگر به دنبال یک غذای متفاوت با طعم دلپذیر هستید، زیتون دمی یک انتخاب عالی برای شماست. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه دم زیتون ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه زیتون دمی
مواد لازم برای تهیه زیتون دمی به شرح زیر است:
برنج | 2 فنجان |
پیاز | 1 عدد متوسط |
آب | 3 فنجان |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
زیتون بدون هسته سبز | 1 فنجان |
سیر | 2 قرص |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | تا حد لازم |
سبزیجات معطر | به دلخواه |
مراحل تهیه زیتون دمی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه برنج و زیتون
ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود. سپس آن را در مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. بهتر است برنج را حداقل نیم ساعت خیس کنید تا در هنگام پخت بهتر رشد کند.
هسته زیتون ها را جدا کرده و به قطعات کوچکتر برش دهید.
استفاده از زیتون مرغوب و ترجیحا زیتون سبز برای این غذا بسیار مهم است. اگر از زیتون شور استفاده می کنید، حتماً قبل از استفاده آن را در آب خیس کنید تا شوری اضافی از بین برود.
مرحله دوم: تهیه پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیاز را به قطعات کوچک خرد کنید.
سیر را به همین ترتیب بشویید و پوست بگیرید. برای از بین بردن عطر و طعم سیر، آن ها را با کمک سیر له کن پوره کرده و له کنید.
یک قابلمه مناسب برای پخت برنج انتخاب کنید و داخل آن روغن زیتون بریزید.
پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها نرم و شفاف شوند.
سپس سیر له شده را به پیاز اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر گرفته شود. مراقب باشید سیر نسوزد زیرا طعم تلخی به غذا می دهد.
مرحله سوم: اضافه کردن زیتون و رب گوجه فرنگی
زیتون های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و سیر حدود 5 دقیقه تفت دهید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ رب تغییر کند و با زیتون مخلوط شود.
تفت دادن رب طعم خامی آن را می دهد و رنگ و طعم بهتری به غذا می دهد.
مرحله چهارم: اضافه کردن ادویه و آب
به مقدار لازم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
پس از مخلوط شدن ادویه ها با مواد، 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید.
بسته به نوع زیتونی که استفاده می کنید، شوری غذا ممکن است متفاوت باشد. بنابراین در نمک زدن دقت کنید و ابتدا غذا را بچشید تا از میزان نمک آن مطمئن شوید.
مرحله 5: برنج را اضافه کنید
بعد از اینکه آب به نقطه جوش رسید، برنج خیس شده را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید.
مواد را به آرامی با برنج مخلوط کنید تا همه چیز یکدست شود.
حرارت را زیاد کنید تا آب دوباره بجوشد و دانه های برنج نیم پز شود.
بعد از اینکه آب برنج تقریباً آبکش شد، باید برنج را بجوشانید، برای این کار حرارت را خیلی کم کنید و درب قابلمه را صاف کنید.
اجازه دهید برنج 30-40 دقیقه دم بکشد.
در این مدت برنج نرم می شود و طعم زیتون و ادویه ها خورده می شود.
مرحله ششم: زیتون دمی سرو کنید
برنج را در ظرف سرو بریزید و در صورت تمایل با مقداری سبزی معطر مانند نعناع تازه یا چوچک خرد شده تزئین کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید این غذای اصیل و خوشمزه را به روش ساده و کامل فوق تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر از ترفندها و تکنیک هایی برای بهتر شدن این غذا استفاده می کنید، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا