پلو زرشک با مرغ یکی از پرطرفدارترین و پرطرفدارترین غذاهایی است که می توان آن را به روش های مختلف طبخ کرد. تهیه این غذا با سس زرشک طعم و رنگ بسیار متفاوتی به غذای شما می دهد. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و سس زرشک ما به شما گام به گام به همراه تمام نکات مهمی که در هنگام تهیه باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سس زرشک مرغ مجلسی
مرغ | 3-4 قطعه |
پیاز | 1 عدد |
هویج | 1 عدد |
ساقه کرفس | چندین شعبه |
سیر | 2 قرص |
رب گوجه فرنگی | 1-2 قاشق چایخوری |
زرشک | 1 فنجان |
با تشکر | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
آب جوش | به اندازه لازم |
ادویه جات (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و زعفران) | تا حد لازم |
طرز تهیه سس زرشک برای مرغ مجلسی
مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این غذای خوشمزه 60-90 دقیقه می باشد.
میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه پیاز و هویج
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آن را درشت خرد کنید. در تابه ای با مقداری روغن بریزید و تابه را گرم کنید.
هویج را به همین ترتیب بشویید و پوست آن را بگیرید و حلقه حلقه کنید. هویج های خرد شده را به پیازهای داخل ماهیتابه اضافه کنید.
مرحله دوم: ساقه های کرفس و سیر را اضافه کنید
سیر را بشویید و پوست بگیرید. به همراه ساقه های کرفس خرد شده به محتویات تابه اضافه کنید. چند دقیقه دیگر سرخ کنید تا رنگ سبزیجات شما تغییر کند.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سبزیجات عطر خود را آزاد کنند.
مرحله 4: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را به محتویات تابه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و طعم خام آن گرفته شود.
مرحله پنجم: مرغ و آب جوش را اضافه کنید
تکه های مرغ شسته شده را به محتویات تابه اضافه کنید. حدود 5 دقیقه تفت دهید تا دو طرف مرغ طلایی شود و طعم مواد به خورد آن برود. مقداری آب جوش به تابه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند. درب تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ حدود 30 دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.
مرحله ششم: تهیه سس زرشک
زرشک را بشویید و در یک قابلمه کوچک بریزید. مقداری آب و شکر به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. 10-15 دقیقه زمان دهید تا زرشک بپزد. با توجه به در دسترس بودن زرشک تازه در این فصل می توانید از زرشک تازه استفاده کنید.
بعد از پخت، حرارت را خاموش کرده و با کمک همزن برقی یا دستی زرشک ها را خوب له کنید تا پوره نرمی به دست آید. پوره شاه توت را از صافی رد کنید تا دانه ها و پوست آن جدا شود و سس یکدست و یکدستی داشته باشد.
مرحله هفتم: سرخ کردن و آماده سازی نهایی مرغ
پس از پخت مرغ ها را از قابلمه خارج کرده و از هر طرف در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند. آب مرغ پخته شده را صاف کرده و دوباره به مرغ های داخل ماهیتابه اضافه کنید.
در این مرحله سس زرشک را به تابه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. در تابه را بپوشانید و اجازه دهید مرغ با سس زرشک حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا طعم ها به خوبی جذب شوند.
مرحله هشتم: تزیین و سرو غذا
پس از پخت مرغ ها را به همراه سسی که پخته اند در ظرف سرو بچینید و روی مرغ را با مقداری خلال زرشک یا پسته تزیین کنید و با برنج سرو کنید و از طعم لذیذ و عطر مطبوع آن لذت ببرید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گیرد و مرغ را با این روش متفاوت تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید. برشرک پلو با سس برشرک با رنگ و طعم خاص خود گزینه مناسبی برای میز نهار یا شام شما خواهد بود.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا