سومک پلو یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و طبخ آن با آن همراه است باربیکیو تابه ترکیبی بی نظیر است که بدون شک طعمی به یاد ماندنی از خود به جا خواهد گذاشت. در ادامه با وبلاگ اکالا منتظر دستور غذا باشید سومک پلو با کباب تابه ای برای شما توضیح دهد
مواد لازم برای تهیه سماق پلو
مواد لازم برای تهیه سماق پلو به شرح زیر است:
برنج ایرانی | 4 فنجان |
بالم لب | 1/2 فنجان |
سماق | 4-5 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
یک پیاز | 1 قطعه بزرگ |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
فلفل دلمه ای | نصف عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سماق پلو با گریل تابه ای
مراحل تهیه سماق پلو با کباب در قابلمه یا تابه به شرح زیر است:
مرحله اول: خیس کردن برنج
ابتدا برنج را شسته و با مقدار مناسب آب همراه با 1 پیمانه نمک خیس کنید.
مرحله دوم: تهیه پیاز و فلفل دلمه ای
برای تهیه مواد کباب پیاز را رنده کرده و در دست فشار دهید تا آب آن گرفته شود. (آب پیاز را برای استفاده در مراحل بعدی نگه دارید)
فلفل دلمه ای را رنده کنید و در صورت نیاز آب اضافه کنید.
مرحله سوم: مخلوط کردن گوشت چرخ کرده با مواد دیگر
در این مرحله گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. می توانید از مخلوط گوسفند چرخ کرده برای چربی بیشتر و با گوشت چرخ کرده برای طعم بهتر استفاده کنید.
سپس ادویه هایی که شامل نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر است را به مخلوط فوق اضافه کنید. 1 قاشق چایخوری سماق به مواد اضافه کنید تا کباب خوشمزه تری داشته باشید.
مرحله چهارم: ورز دادن مواد
مواد را خوب ورز دهید تا کاملا یکدست و مخلوط شوند. سپس روی مواد را بپوشانید و در محیط خنک یا در یخچال حداقل 1 ساعت استراحت دهید تا عطر پیاز و ادویه به گوشت برود.
مرحله پنجم: آرد نخودچی را اضافه کنید
بعد از این مدت ۱ قاشق آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شود. در این مرحله نیازی به استراحت مجدد مواد نیست و می توانید کباب را تهیه کنید.
مرحله ششم: تهیه کباب
برای این کار یک تکه گوشت به اندازه یک گردو بردارید و در دست بغلتانید تا دایره ای شود و سپس کمی فشار دهید تا پهن شود. تمام گوشت ها را به این ترتیب آماده کرده و در یک تابه نچسب قرار دهید.
مرحله هفتم: پختن کباب
بعد از فرم دادن به تمام گوشت ها، تابه را روشن کنید. سپس کره را به اندازه یک حبه قند برش داده و بین کباب ها قرار دهید.
حالا آب پیاز را به همراه 1/4 پیمانه آب داخل تابه بریزید و اجازه دهید گوشت در کره با حرارت ملایم بپزد و آب آن را بگیرید.
حرارت باید کم باشد؛ زیرا در این مرحله گوشت نباید سرخ شود.
مرحله هشتم: افزودن زعفران
بعد از حدود 5 دقیقه 1 تا 2 قاشق زعفران دم کرده را به تابه اضافه کنید تا هر دو کباب ها رنگ خوبی بگیرند و عطر بهتری بگیرند.
در این مرحله اجازه دهید کباب ها با زعفران 15 دقیقه دیگر بپزند. سپس به آرامی تابه را کج کرده و با قاشق آب را از کباب ها جدا کنید تا از این آب برای داخل پلو استفاده کنید.
مرحله نهم: کباب ها را سرخ کنید
حالا کمی دیگر کره به تابه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا دو طرف کباب ها خوب سرخ شوند.
بعد از سرخ شدن آنها را از ماهیتابه خارج کرده و شروع به تهیه برنج کنید.
مرحله 10: برنج را آبکش کنید
حالا نصف قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و برنج آماده آبکشی شود. برای آزمایش، یک دانه برنج را بین انگشتان خود فشار دهید. اگر اطراف آن کمی نرم و هسته آن کمی سفت است، به این معنی است که برنج آماده آبکشی است و آن را آبکشی کنید.
مرحله یازدهم: برنج را بخارپز کنید
بعد از آبکشی برنج، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. سپس نان یا سیب زمینی را کف قابلمه قرار دهید.
۱ قاشق برنج کف قابلمه بریزید و حدود ۱ قاشق غذاخوری را در ظرفی بریزید و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید و کنار بگذارید.
2 لیوان برنج را در ظرفی بریزید و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ شود. سپس 1 قاشق چایخوری سماق را روی برنج داخل قابلمه بپاشید. البته میزان سماق سلیقه ای است و می توانید کم و بیش از آن استفاده کنید.
سپس مقدار کمی برنج زعفرانی بریزید و مقداری کباب روی برنج بچینید و سپس مقداری سماق روی کباب ها بپاشید تا خوش طعم تر شوند.
سپس ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از کره کباب جدا شده را روی برنج بریزید و یک لایه دیگر برنج بریزید و کباب ها را بچینید و روی برنج و کباب ها را سماق بپاشید. در این مرحله یک لایه از برنج شما می تواند برنج رنگی باشد که با آب لبو قرمز شده است.
این کار را بعد از اتمام برنج، زعفران، برنج رنگی با لبو، کباب، سماق و برنج ساده تکرار کنید.
در آخر روی برنج سوراخ هایی ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. سپس بگذارید دم بکشد و برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و دم بکشد.
مرحله آخر: سرو سماق پلو
برای خوش طعم شدن این غذا پیشنهاد می کنیم مقداری گوجه فرنگی را کباب کنید تا غذای شما عطر و طعم کباب بازار را بگیرد. در آخر سماق پلو خوشمزه و معطر را با برنج زعفرانی و گوجه کبابی سرو کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه سومک پلو با گریل تابه ای را برای شما توضیح داده ایم. این غذا برای ناهار یا شام درست کنید و از آن لذت ببرید.
سلام من خانم بهار هستم.
مدرس و مربی آشپزی و شیرینی پزی و مدیر مسئول مجموعه بنبون
پس از چندین سال فعالیت در زمینه آشپزی و نانوایی، با توجه به سوابق و تجربیات و مهارت های قبلی در زمینه آموزش و تدریس، تصمیم گرفتم به عنوان معلم و مربی آشپزی و نانوایی به کار خود ادامه دهم.
و در این راستا با گذراندن دوره های مختلف و اخذ مدارک مختلف روز به روز به مهارت های خود اضافه می کنم. تا امروز این افتخار را داشتم که در کلاس های آموزشی حضوری و غیر حضوری تعداد زیادی از هنرجویان عزیز را تدریس کنم و باعث افتخار است که عزیزان زیادی وارد دنیای تجارت شدند.
در حال حاضر با اپلیکیشن اختصاصی بنبون آموزش آفلاین آشپزی و شیرینی پزی در خدمت شما هستیم و تمام تلاش این مجموعه این است که آموزش حرفه ای آشپزی و شیرینی پزی را به شما ارائه دهد تا شما نیز بتوانید این دنیای عطر و طعم و رنگ را تجربه کنید. . ببرش تو خونت
گردآوری شده از مجله اکالا