سوپ اسفناج یکی از انواع سوپ قدیمی و سنتی است که به دلیل وجود اسفناج در آن بسیار مقوی و غنی است. آش اسفناج در اکثر شهرهای ایران به روش های مختلفی طبخ می شود. در این مقاله از مجله اکالاطرز تهیه این سوپ خوشمزه را به همراه تمام نکات مهمی که در تهیه آن باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج
مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج به شرح زیر است:
اسفناج | 500 گرم |
سیر | 3 قرص |
پیاز | 2 عدد |
عدس | 1 فنجان |
تره، جعفری، گشنیز | 200 گرم |
برنج | 1/2 فنجان |
هندوانه | 1/2 فنجان |
روغن | 4 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه سوپ اسفناج
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این سوپ 50-60 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 4-5 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این سوپ جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این سوپ در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه عدس و برنج
ابتدا باید عدس ها را به مدت 3 تا 4 ساعت در آب ولرم خیس کنید تا سریعتر بپزند.
برنج را به همین ترتیب تمیز کرده و بشویید. سپس در ظرف مناسبی با مقداری آب خیس کنید.
مرحله دوم: تهیه سوپ اسفناج و سبزیجات
اسفناج و سبزیجات سبز را با آب سرد خوب بشویید.
سبزی و اسفناج شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
حالا سبزیجات را با کمک چاقو به قطعات کوچک برش دهید.
برای سرعت بخشیدن به کار می توانید از خردکن یا همزن برای خرد کردن سبزیجات استفاده کنید.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
پیازها را به کمک چاقو نگینی خرد کنید تا برای سرخ شدن آماده شوند.
روغن را در قابلمه ای که قرار است سوپ را در آن بپزید بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
برای جلوگیری از سوختن پیاز، زیاد داغ نکنید. می توانید در این مرحله مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن عدس و برنج
بعد از طلایی شدن پیاز، عدس و برنج را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا طعم دار شوند.
برنج و عدس را به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا عطر و بوی خوبی بدهد.
سرخ کردن مختصر برنج و عدس از له شدن دانه های برنج در حین پخت جلوگیری می کند و بافت بهتری به غذا می دهد.
مرحله پنجم: اضافه کردن آب و پختن عدس و برنج
آب را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید عدس و برنج بپزد.
حدود 5 تا 6 فنجان آب اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد.
سپس حرارت را کم کنید و زمان دهید تا عدس و برنج خوب بپزند.
در حین پخت هر از چند گاهی سوپ را هم بزنید تا مواد نچسبد. اگر آب پخت کم است می توانید به مقدار لازم آب جوش اضافه کنید.
مرحله ششم: اسفناج و سبزی را اضافه کنید
بعد از پختن عدس و برنج، اسفناج و سبزی خرد شده را به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا سوپ بجوشد و بعد از چند دقیقه دوباره حرارت را کم کنید تا سبزیجات آرام آرام بپزند.
اسفناج زود پخته می شود، پس برای حفظ رنگ سبز و خواص آن، آن را زیاد نپزید.
مرحله هفتم: آب یا آهک را اضافه کنید
حالا وقت آن است که آبلیمو یا آبلیمو را به سوپ اضافه کنید تا طعم ترش و مطبوعی به آن بدهید.
آب گوشت را کم کم اضافه کنید و سوپ را هم بزنید تا خوب با مواد مخلوط شود.
بعد از چند دقیقه سوپ را میل کنید و در صورت نیاز آب یا آبلیمو بیشتری اضافه کنید.
می توانید ترشی سوپ را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید. همچنین در این مرحله نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید و طعم نهایی را تنظیم کنید.
بگذارید همه مواد به آرامی بپزند تا سوپ بافتی لطیف و لذیذ داشته باشد.
مرحله 8: نعنا داغ و سیر را اضافه کنید
برای طعم نهایی آش، سیر داغ و نعنا را به دلخواه به سوپ اضافه کنید.
برای این کار باید سیر را ریز خرد کنید و در تابه ای کوچک با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس نعناع خشک را به سیر اضافه کنید و فقط چند ثانیه تفت دهید تا عطر نعناع آزاد شود. این مخلوط را به قابلمه سوپ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مراقب باشید نعناع داغ را زیاد سرخ نکنید چون زود می سوزد و طعم تلخی به سوپ می دهد.
مرحله 9: سوپ اسفناج را سرو کنید
روی سوپ را با مقداری نعنا داغ یا پیاز داغ تزیین کرده و داغ سرو کنید.
سوپ اسفناج بهتر است با نان تازه سرو شود. در صورت تمایل می توانید برای تزیین بیشتر کمی کشک به آن اضافه کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و با رعایت این مراحل و نکات می توانید یک سوپ اسفناج خوشمزه و مقوی تهیه کنید که هم خانواده و هم میهمانانتان از آن لذت می برند.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا