آیا تا به حال طعم اصیل آش ترش کردستان را چشیده اید؟ این غذای خوشمزه و بسیار مشخصه با ترکیب بی نظیری از حبوبات و سبزیجات و خشکبار تهیه می شود و طعمی ترش و دلچسب دارد. در این مقاله از مجله اکالاشما با طرز تهیه سوپ ترش به سبک کردی معرفی خواهیم کرد
برای تهیه این آش کردی ابتدا لوبیاها را خیس کرده و بپزید سپس میوه های خشک و چغندر را اضافه کنید. بعد از تهیه عصاره سماق آن را به همراه اسفناج و رشته به آش اضافه کنید. در آخر پیاز داغ را به سوپ اضافه کرده و سرو کنید. در ادامه مراحل تهیه این سوپ خوشمزه را با جزئیات کامل بخوانید.
مواد لازم برای تهیه سوپ ترش
مواد لازم برای تهیه سوپ ترش به شرح زیر است:
نخود فرنگی | 1 فنجان |
لوبیا | 1 فنجان |
چغندر | نیم کیلوگرم |
میدان خاکستر | 300 گرم |
اسفناج | 1 کیلوگرم |
آلو خشک | نیم پیمانه |
توت | نیم پیمانه |
گلابی خشک | نیم پیمانه |
برگ زردآلو | نیم پیمانه |
کشمش | نیم پیمانه |
سماق | نیم کیلوگرم |
آب | به اندازه لازم |
سرکه | در صورت تمایل |
نمک، فلفل، زردچوبه | به اندازه لازم |
پیاز | 2 عدد |
مراحل تهیه سوپ ترش به روش کردی
- زمان پخت: 2 تا 3 ساعت
- مناسب برای: 8 نفر
مرحله اول: پختن نخود
ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید تا تورم آن برطرف شود. سپس قابلمه را برای پخت سوپ گرم کنید و به اندازه کافی آب و نخود داخل قابلمه بریزید و بگذارید یک ساعت بپزد.
مرحله دوم: لوبیا و چغندر را اضافه کنید
سپس لوبیاها را اضافه کنید و بعد از نیم ساعت چغندرهایی را که مربع های کوچک خرد کرده اید به نخود و لوبیا اضافه کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن میوه خشک
بعد از چند دقیقه میوه های خشک مانند آلو خشک، برگ زردآلو، توت، مویز و گلابی خشک را به ترتیب و با فاصله زمانی کوتاه به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: مصرف عصاره سماق
سماق را در ظرفی جداگانه با آب جوش گرم کنید. بعد از نیم ساعت سماق را در صافی بریزید و با قاشق شروع به له کردن سماق کنید تا عصاره آن از صافی رد شود.
تفاله سماق را دور بریزید و عصاره آن را به عنوان چاشنی و طعم دهنده به سوپ اضافه کنید. این عصاره طعم ترش به سوپ می دهد.
توجه: کسانی که می خواهند طعم سوپ بیشتر ترش شود می توانند مقداری سرکه به آن اضافه کنند.
مرحله 5: اسفناج و رشته فرنگی را اضافه کنید
اسفناج را به قطعات کوچک خرد کرده و به همراه رشته فرنگی به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم: سرو کردن
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و بعد از آب گیری در ظرفی جداگانه در روغن تفت دهید. پس از سرخ شدن، نمک، فلفل و زردچوبه را به سوپ اضافه کنید.
بعد از نیم ساعت از زمان پخت می توانید سوپ را در ظرفی ریخته و میل کنید. هنگام شام می توانید سوپ ترش بخورید ناهار خدمت کنید
نکات مهم در مورد تهیه سوپ ترش
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه آش ترش اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- سوپ ترش را روی حرارت ملایم بپزید و به مدت طولانی بپزید و مرتب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
- حبوباتی که در آش ترش استفاده می شود باید از شب قبل در آب خیس بخورد تا نفخ آن برطرف شود و طعم بهتری در آش پیدا شود.
- هنگام تمیز کردن اسفناج، ساقه های آن را دور نریزید. با افزودن ساقه ها به سوپ به خوشمزه تر شدن سوپ کمک می کنید.
- آبی که برای تهیه سوپ ترش استفاده می کنید باید آب جوش باشد.
- آب پیاز خرد شده را قبل از سرخ کردن میل کنید زیرا مصرف روغن را در هنگام سرخ کردن کاهش می دهد.
- اگر چغندر خرد شده را جداگانه پخته اید، آب آن را به سوپ اضافه کنید زیرا طعم سوپ را بیشتر می کند.
- یکی از نشانه های آماده بودن آش ترش بسته شدن روی آن است. در این زمان سوپ جا افتاده است.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه سوپ ترش را به روش کردی برای شما توضیح دادیم. حالا که طرز تهیه آش ترش کردستان را می دانید، می توانید این غذای خوشمزه و بی نظیر را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا