صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه «سوپ شیر» + نکات و فنون

طرز تهیه «سوپ شیر» + نکات و فنون

طرز تهیه سوپ شیر نکات و فنون

سوپ شیر یکی از سوپ های پرطرفدار و مقوی است که با طعم مطبوع و بافت خامه ای خود طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه سوپ شیر و نکات و ترفندهایی را آموزش می دهیم تا خوشمزه تر شود.

نگاهی گذرا به روش پخت

جو را خیس کنید و سینه مرغ را بپزید و ریش ریش کنید. قارچ ها را سرخ کنید. جو را با هویج و آب بپزید. آرد را با کره و ادویه تفت دهید و با شیر مخلوط کنید و به بلغور جو دوسر اضافه کنید. در آخر مرغ، قارچ، آب مرغ و ادویه ها را به سوپ اضافه کنید. جعفری خرد شده را در پایان پخت اضافه کنید. برای مشاهده مراحل کامل طرز تهیه سوپ شیر به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای سوپ شیر

شیر در دمای محیط است 1 لیتر
هویج 2 عدد
جعفری خرد شده 100 گرم
تست از 200 گرم
پیاز 1 عدد
سینه مرغ نیمی از یک عدد
آرد 3 قاشق غذاخوری
قارچ 100 گرم
کره 10 گرم
سیر 1 قرص
نمک و فلفل به اندازه لازم
آب به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل سوپ شیر

  • زمان آماده سازی و پخت: 1:30 تا 2 ساعت
  • مناسب برای: 4 نفر

مرحله اول: خیساندن جو

ابتدا جوهای حلقه شده را در ظرفی بریزید و آب را به آن اضافه کنید. اجازه دهید جو به مدت 30 دقیقه در آب خیس بخورد.

مرحله دوم: پخت سینه مرغ

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. هویج را پوست بگیرید و به چهار قسمت برش دهید. سپس سینه مرغ را به همراه پیاز، هویج و یک حبه سیر داخل قابلمه بریزید و حدود یک لیتر آب اضافه کنید. اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد.

مرحله سوم: تراشیدن مرغ

پس از پخت مرغ، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مرغ کاملا خنک شود. سپس مرغ را رنده کنید. برای مراحل بعدی آب مرغ را کنار بگذارید.

مرحله چهارم: تفت دادن قارچ

قارچ ها را بشویید و در صورت تمایل پوست نازک آن را جدا کنید. سپس آنها را به صورت ورقه های نازک و یکدست برش دهید. اگر قارچ ها خیلی بزرگ هستند، می توانید آنها را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و سپس ورقه کنید.

سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. قارچ های خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از سرخ شدن قارچ ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: پختن جو

هویج را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. حدود یک و نیم لیتر آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از به جوش آمدن آب، جو و هویج را به آن اضافه کنید.

مرحله ششم: تفت دادن آرد

کره را در تابه بریزید و حرارت دهید تا آب شود. سپس آرد را الک کرده و به تابه اضافه کنید. آرد را مدام هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود. در مرحله بعد نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کنید و دوباره برای مدت کوتاهی تفت دهید.

مرحله هفتم: شیر را اضافه کنید

پس از تفت دادن آرد، شیر را کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شیر بجوشد و به غلظت دلخواه برسد. سپس مخلوط به دست آمده را به بلغور جو دوسر اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله هشتم: مرغ و قارچ را به سوپ اضافه کنید

مرغ ریش ریش شده را داخل قابلمه با قارچ بریزید و هم بزنید تا مواد سوپ با هم ترکیب شوند.

مرحله 9: آب مرغ و ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله آب مرغ، نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید تا سوپ کم شود.

مرحله 10: سوپ شیر را سرو کنید

در ده دقیقه آخر پخت سوپ، جعفری خرد شده را اضافه کنید. بعد از این مدت سوپ را در ظرف سرو بریزید و با کمی جعفری و گشنیز تازه تزئین کنید. عمرت را بنوش!

نکات و ترفندهای طرز تهیه سوپ شیر

چند نکته برای خوشمزه تر کردن سوپ شیر عبارتند از:

  • هر چه زمان پخت بیشتر باشد، سوپ بیشتر تبخیر می شود و غلظت آن افزایش می یابد. بنابراین، اگر می خواهید سوپ شما غلیظ تر باشد، باید آن را مدت زمان بیشتری بپزید.
  • اگر قصد دارید آبلیمو به سوپ اضافه کنید بهتر است بعد از اتمام پخت این کار را انجام دهید تا جذب شیر نشود.
  • افزودن شیر به سوپ ممکن است آن را رقیق کند. در این صورت می توانید با افزودن دو قاشق غذاخوری آرد برنج به سوپ، آن را غلیظ تر کنید.
  • برای تهیه این سوپ می توانید هم از جو شل و هم از جو معمولی استفاده کنید. استفاده از جو دوسر معمولی تر است زیرا سریعتر پخته می شود. با این حال، اگر تصمیم به استفاده از جو معمولی دارید، حتما آن را برای چند ساعت خیس کنید.
  • برای خوش طعم شدن سوپ شیر می توانید مقداری فلفل دلمه ای خرد شده یا رنده شده به آن اضافه کنید.
  • برای اینکه سوپ شیر غلیظ تر و خوشمزه تری داشته باشید می توانید از خامه هم استفاده کنید. برای این کار کافی است هنگام اضافه کردن شیر به آرد مقداری خامه به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که قبل از افزودن مخلوط شیر و خامه به سوپ حتما آنها را به دمای محیط برسانید.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه سوپ شیر و تمام نکات و ترفندهای آن را توضیح می دهیم. این سوپ به قدری مغذی و کامل است که می توان آن را به عنوان یک وعده غذایی سبک و سالم برای ناهار یا شام سرو کرد. امیدواریم با استفاده از این دستور این سوپ خوشمزه را تهیه کرده و لذت ببرید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه سوپ اسفناج + نکات و فرهای عکس

سوپ اسفناج یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۹-۱۳

دیدگاهتان را بنویسید