شام بادمجان با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای اصیل ایرانی با عطر و طعم بادمجان است که محال است هرکسی آن را بخورد و عاشق طعم آن نشود. اگر از دوستداران بادمجان هستید و دوست دارید این غذای خوشمزه را امتحان کنید، با ما همراه باشید. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده ما به دو صورت آموزش می دهیم.
روش اول تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده است
اولین روش درست کردن شام بادمجان با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
مواد لازم برای تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
برای تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر مواد زیر را تهیه کنید:
بادمجان متوسط | 2 عدد |
گوشت چرخ کرده | 350 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی خشک معطر | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 1 عشق |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
آویشن و پاپریکا | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
آب | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
برای تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
مرحله اول: تهیه بادمجان
برای تهیه شام بادمجان و گوشت چرخ کرده ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس بادمجان ها را خرد کرده و در ظرفی بریزید. برای از بین بردن تلخی بادمجان ها مقداری آب و نمک به بادمجان ها اضافه کنید و اجازه دهید 30 دقیقه خیس بخورند. بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را آبکش کرده و آب اضافی آن را با دست فشار دهید. سپس بادمجان ها را ریز رنده کنید.
مرحله دوم: مخلوط کردن گوشت چرخ کرده، بادمجان، سیر و پیاز
در این مرحله سیر و پیاز را بشویید و پوست بگیرید و ریز رنده کنید. سپس بادمجان رنده شده را به آنها اضافه کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. در آخر گوشت چرخ کرده را به مخلوط اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات خشک و ادویه جات ترشی جات
سبزی خشک معطر را به همراه مقداری آویشن، فلفل سیاه، پاپریکا، نمک و زردچوبه به مخلوط بادمجان و گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 4: تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید
در این مرحله تخم مرغ را به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا تخم مرغ کاملا با بقیه مواد ترکیب شود. سپس آرد نخودچی را کم کم به مخلوط اضافه کنید تا زمانی که مخلوط دیگر آبکی نباشد.
نکته: آرد نخودچی را حتما کم کم اضافه کنید تا سس خیلی سفت نشود.
مرحله پنجم: شام بادمجان و گوشت چرخ کرده را سرخ کنید
برای سرخ کردن شام، در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. در این فاصله مقداری از مخلوط را بردارید و آن را گرد یا بیضی کنید. بعد از داغ شدن روغن، شمی ها را در روغن داغ قرار دهید. وقتی یک طرف شمیس ها قرمز و طلایی شد، شمی ها را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
مرحله ششم: سرو شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
بعد از اینکه دو طرف شمی ها سرخ شدند، آن ها را از تابه خارج کرده و روی دستمال کاغذی یا پد جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. حالا شام بادمجان شما با گوشت چرخ کرده آماده سرو است. آنها را در ظرف دلخواه بچینید و با نان تازه و مخلفات دلخواه میل کنید. عمرت را بنوش!
طرز تهیه دوم شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
روش دوم تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
مواد لازم برای تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
برای تهیه شام بادمجان و گوشت چرخ کرده به مواد زیر نیاز دارید:
بادمجان | 4 عدد |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 عشق |
برنج پخته | 1/3 فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
آب | به اندازه لازم |
مراحل تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
طرز تهیه شام بادمجان با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
مرحله اول: آماده کردن بادمجان ها
برای تهیه این شام خوشمزه ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس محلول آب نمک درست کنید و بادمجان ها را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از نیم ساعت بادمجان ها را آبکش کنید.
مرحله دوم: بادمجان ها را سرخ کنید
تابه ای را روی شعله قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. سپس بادمجان ها را در روغن داغ بریزید تا سرخ شوند. بادمجان ها را بعد از سرخ شدن با غذاساز یا چرخ گوشت له کنید.
مرحله سوم: مخلوط کردن سیر، بادمجان، گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری و برنج پخته
ابتدا سیر را پوست گرفته و رنده یا له کنید. پیاز را پوست بگیرید و رنده کنید. سپس بادمجان پوره شده، گوشت چرخ کرده، برنج پخته شده و جعفری خرد شده را به همراه سیر و پیاز رنده شده در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید.
مرحله 4: تخم مرغ و ادویه ها را اضافه کنید
در این مرحله تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد شام اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.
مرحله پنجم: سرخ کردن شام بادمجان با گوشت چرخ کرده
بعد از آماده شدن سس آن را در روغن داغ سرخ کنید. بعد از اینکه دو طرف شامی ها سرخ شدند، آن ها را از ماهیتابه خارج کرده و تا زمانی که هنوز داغ هستند میل کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین غذاهای ایرانی یعنی شام بادمجان با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش دادیم. این غذای خوشمزه و مغذی یک انتخاب عالی برای ناهار یا شام است. پس شک نکنید و این غذای خوشمزه را درست کنید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا