شام عدس دال یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از عدس عدس، پیاز، سیب زمینی و ادویه تهیه می شود و سرشار از مواد مغذی است. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش تهیه شام عدس دال ما قدم به قدم همراه با تمامی نکات مهم را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه شام عدس
مواد لازم برای تهیه شام عدس به شرح زیر است:
دال عدس | 2 فنجان |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
سیب زمینی بزرگ | 2 عدد |
جعفری تازه | 1/2 فنجان |
سیر | 2 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر زیره | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | کافی |
روغن | کافی |
تخم مرغ | 1 عدد |
مراحل تهیه شام عدس
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این شام 35-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده میزان مواد را افزایش دهید و این شام های جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این شام در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه دال عدس
عدس ها را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب خیس کنید. خیساندن لوبیا قبل از پختن، روند پخت را تسریع می کند.
مرحله دوم: پختن عدس دال
عدس های خیس شده را در قابلمه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی عدس ها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید عدس ها به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند بپزند.
مرحله سوم: تهیه سیب زمینی
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید.
سیب زمینی های خرد شده را در قابلمه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی سیب زمینی ها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید سیب زمینی ها به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند بپزند.
مرحله چهارم: تهیه پیاز، سیر و ادویه جات
پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی و شفاف شوند.
سیر را رنده کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا عطر آن گرفته شود.
زردچوبه، پودر زیره و فلفل قرمز را به پیاز و سیر اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله 5: مواد را مخلوط کنید
عدس و سیب زمینی پخته شده را از آب خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود.
عدس پخته شده، سیب زمینی پخته شده، پیاز داغ، جعفری تازه، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم: شکل دادن به کتلت
به اندازه یک گردو از مخلوط دال بردارید و به آن شکل کتلت بدهید.
مرحله هفتم: پخت کتلت
در تابه ای روغن را داغ کرده و کتلت های عدس دال را در آن قرار دهید.
کتلت ها را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
پس از سرخ شدن دو طرف کتلت، آن را روی دستمال کاغذی جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
کتلت عدس دال را گرم با نان، برنج یا ماست تغلیظ شده سرو کنید.
نکات و تکنیک های تهیه شام عدس
در تهیه شام عدس به 2 نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای طعم بهتر می توانید از 1 عدد هویج رنده شده نیز در این غذا استفاده کنید.
- اگر می خواهید شام عدس دال شما کمی تندتر باشد، می توانید مقدار فلفل قرمز را افزایش دهید.
اگر از ترفندها و تکنیک هایی برای خوشمزه تر شدن این شام خوشمزه استفاده می کنید، خوشحال می شویم که آن ترفندها را در قسمت نظرات همین مقاله به اشتراک بگذارید. مجله آشپزی Ekala را با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا