شله مشهدی یکی از غذاهای نذری رایج در ایران است که به دلیل طعم و عطر مطبوعی که دارد در ایام محرم و دیگر مناسبت های مذهبی طبخ و توزیع می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه شلا مشهد نذری 100 نفره قدم به قدم تمام نکات مهم آن را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه پوسته نذری مشهد 100 نفره
مواد لازم برای تهیه صدف نذری مشهدی 100 نفره به شرح زیر است:
برنج | 25 کیلوگرم |
گوشت گوسفند یا گوساله | 10 کیلوگرم |
لوبیا چیتی | 5 کیلوگرم |
خمیر | 2.5 کیلوگرم |
نخود | 2.5 کیلوگرم |
بلغور | 7.5 کیلوگرم |
یک پیاز | شماره 1-2 |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
زعفران | کافی |
دارچین | 2 قاشق غذاخوری |
زیره | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1.5 لیتر |
آجیل (پسته، بادام و گردو) برای تزیین | به مقدار مورد نظر |
مراحل تهیه گلوله نذری مشهد 100 نفره
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و آماده سازی نهایی این پوسته 6-5 ساعت می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 100-110 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این شربت در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه لوبیا
لوبیا چیتی، ماش و نخود را جداگانه از شب قبل خیس کنید و آبکش کنید.
مرحله دوم: پختن گوشت
گوشت را به قطعات متوسط برش دهید و بشویید.
در یک قابلمه بزرگ آب و کمی نمک بریزید و با حرارت زیاد بجوشانید.
گوشت را به آب در حال جوش اضافه کنید و 1 تا 2 ساعت تفت دهید تا نرم شود.
پس از پخت، گوشت را از قابلمه خارج کرده و بگذارید خنک شود.
مرحله سوم: پختن حبوبات
در قابلمه های جداگانه، لوبیا چیتی، ماش و نخود را با آب به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا نرم شوند.
بعد از پخت، آب حبوبات را بریزید و کنار بگذارید.
مرحله 4: برنج را آماده کنید
برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ آب و نمک را بریزید و با حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آب خیسانده خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.
بعد از نیم پز شدن برنج آن را آبکش کنید.
مرحله پنجم: تهیه پیاز
پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه بزرگی با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
مرحله ششم: تفت دادن مواد
گوشت پخته شده را خرد کرده و به همراه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به پیاز تفت داده اضافه کنید.
تفت دادن را ادامه دهید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
مرحله هفتم: پختن صدف ها
در یک قابلمه بزرگ، برنج آبکش شده، حبوبات پخته شده و مخلوط گوشت و پیاز را با هم مخلوط کنید.
به اندازه ای آب اضافه کنید که روی مواد را بپوشاند.
حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید و به مدت 4 تا 5 ساعت بپزید و مدام هم بزنید تا شیل خودش را بگیرد و غلیظ شود.
مرحله هشتم: دود کردن پوسته
در 30 دقیقه آخر پخت، زعفران دم کرده را به پوسته اضافه کنید.
حرارت را خاموش کنید و درب قابلمه را 30 دقیقه دیگر بگذارید تا دم بکشد.
مرحله نهم: سرو صدفی
شله مشهدی را در کاسه های بزرگ بریزید و روی آن را با گوشت چرخ کرده و میوه های خشک تزئین کنید.
می توانید از سالاد یا ماست به عنوان پیش غذا استفاده کنید.
نکات و تکنیک های تهیه صدف نذری مشهد
6 نکته مهمی که در تهیه شله مشهدی باید بدانید:
- در صورت تمایل می توانید به جای بلغور ریز از بلغور درشت استفاده کنید.
- بهتر است حبوبات را جداگانه بپزید تا زمان پخت پوسته مشهدی کوتاه شود.
- فراموش نکنید در زمان پخت مرتب هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد. می توانید از یک لیسک بزرگ برای هم زدن پوسته ها در حین پختن استفاده کنید.
- با توجه به حجم زیاد مواد، در صورت امکان از چند قابلمه بزرگ به طور همزمان برای سرعت بخشیدن به پخت استفاده کنید.
- برای توزیع راحت تر پوسته مشهد نذری می توانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و با کیفیت استفاده کنید.
- برای گرم کردن یکنواخت گلدان های بزرگ از شعله پخش کن استفاده کنید.
با رعایت نکات مهم ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا پوسته نذری مشهدی 100 نفره را به راحتی می توانید تهیه کنید. امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا