خبیس پلا یکی از قدیمی ترین و فراموش شده ترین غذاهای گیلانی است. این غذا ترکیبی از برنج، گردو و ادویه های مخصوص است که بسیار مقوی و خوشمزه است. خبیس پلا طعمی بسیار منحصر به فرد و جذاب دارد که اگر علاقه مند به چشیدن طعم های جدید هستید، نباید آن را از دست بدهید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه خبیس کشید ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خبیس پلا
مواد لازم برای تهیه خبیس پلا به شرح زیر است:
برنج | 2 فنجان |
آجیل | 150 گرم |
روغن زیتون یا روغن محلی | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به اندازه لازم |
دارچین، فلفل سیاه و زیره | هرچقدر دوست داری |
مراحل آماده سازی خبیس پلا
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: شستن و خیس کردن برنج
برای داشتن برنج نرم و خوش طعم، برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و با آب سرد خوب بشویید. بهتر است برنج را چندین بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
پس از شستن برنج را به مدت 30 دقیقه در آب با کمی نمک خیس کنید. این به پخت بهتر و یکنواخت برنج کمک می کند.
مرحله دوم: پختن برنج به شکل کیک
برنج را با آب و کمی نمک و روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
اجازه دهید برنج به آرامی بجوشد و آب آن تبخیر شود.
وقتی آب برنج کاملاً کشیده شد، شعله را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا برنج بپزد.
این مرحله حدود 20-25 دقیقه طول می کشد.
مرحله سوم: تهیه مغز گردو
در حین پختن برنج، به تهیه مغز گردو اقدام کنید.
مغز گردوی تازه را در هاون یا آسیاب بریزید و خوب له کنید تا نرم و یکدست شود.
اگر می خواهید غذایتان بافت یکنواخت تری داشته باشد، می توانید گردو را کمی بیشتر له کنید. در این مرحله گردو باید کاملا نرم و صاف باشد تا طعم بهتری به غذا بدهد.
بهتر است از گردوی تازه استفاده کنید تا طعم مطبوع تری به خبیس پلا بدهد و به غذای شما عطر و بوی بهتری بدهد.
مرحله چهارم: ترکیب گردو با ادویه جات
بعد از اینکه گردوها را خرد کردید در ظرفی بریزید و زردچوبه، نمک، دارچین، فلفل سیاه و زیره را اضافه کنید.
این ادویه ها به طعم گردو عمق و گرما می بخشند و غذا را دلپذیرتر می کنند.
مخلوط گردو و ادویه ها را خوب هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند.
افزودن زردچوبه به این مخلوط رنگی جذاب و زیبا و طعمی گرم و اصیل به غذا می دهد.
مرحله 5: برنج و گردو را با هم ترکیب کنید
بعد از اینکه برنج کتا شما آماده شد، یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید.
برنج کتا پخته شده را به تابه اضافه کنید و سپس مخلوط گردو و ادویه را اضافه کنید.
مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا گردو به طور یکنواخت با برنج مخلوط شود.
این مرحله را با دقت انجام دهید تا برنج له نشود و دانه های آن دست نخورده بماند.
مرحله ششم: بریان و سرو نهایی
در آخر مواد را حدود 5-7 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا طعم گردو و ادویه ها در کل برنج پخش شود و غذا گرم و یکدست شود.
بهتر است مواد را روی حرارت ملایم سرخ کنید. زیرا حرارت زیاد باعث سوختن گردو و ایجاد تلخی می شود.
برای اینکه خبیس پلا طعم و عطر بهتری داشته باشد، در صورت تمایل می توانید مقداری برگ سبز معطر محلی مانند چوچاق یا گشنیز تازه روی غذا گذاشته و چند دقیقه تفت دهید.
پس از تهیه خبیس پلا، آن را در ظرف مناسبی قرار دهید. با ترشی یا ماست محلی گیلانی سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. این غذا بویژه در فصول سرد سال طعمی گرم و دلچسب دارد و می تواند انرژی خوبی به بدن شما بدهد. همچنین می توانید با رعایت تمامی مراحل و نکات بالا از طعم اصیل و دلچسب این غذای فراموش شده گیلانی لذت ببرید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا