قیسی پلو یکی از غذاهای لذیذ و سنتی شهر شیراز است که با ترکیب برنج، قیسی، گوشت مرغ یا گوسفند و ادویه های معطر تهیه می شود. این غذا به دلیل طعم شیرین و ترش و عطر مطبوع ادویه ها طرفداران زیادی دارد.
در این مقاله از آکالالاگ، طرز تهیه شیرازی پلو قیسی با تمام نکات مهم قدم به قدم آن را برای شما توضیح خواهیم داد.
طرز تهیه شیرازی پلو قیسی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۵-۵۵ دقیقه است.
- مقدار مطالب اعلام شده در این آموزش مناسب برای 2-3 نفر این است که به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط واقع شده است
مواد لازم برای تهیه شیرازی پیلو قیسی
برنج | 2 فنجان |
مرغ یا گوشت گوسفند | 500 گرم |
قیسی | 200 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
زعفران دم کرده | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین | تا حد لازم |
کشمش (اختیاری) | هرچقدر دوست داری |
بادام و پسته برای تزیین (اختیاری) | هرچقدر دوست داری |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مرحله اول: آماده سازی مواد
برنج را از شب قبل خیس کنید.
گوشت را به قطعات متوسط برش دهید.
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید.
گیلاس را بشویید و هسته آن را جدا کنید.
کشمش ها را بشویید و در آب گرم خیس کنید.
مرحله دوم: گوشت را سرخ کنید
در یک قابلمه مناسب روغن را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن آب و برنج
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند.
برنج خیس شده را آبکش کرده و همراه با کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.
برنج را حدود 45 دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن کشیده شود.
برای طعم بهتر می توانید مقداری زعفران به آب پخت برنج اضافه کنید.
مرحله 4: قیمه و کشمش را اضافه کنید
حدود 15 دقیقه قبل از پایان پخت، کشمش خیس خورده و رب را به برنج اضافه کنید.
اگر دوست دارید قیسی پلوی شما طلایی باشد، می توانید از زعفران بیشتری استفاده کنید.
مرحله پنجم: برنج را بخارپز کنید
بعد از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد، بخارپز را روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت 15 دقیقه دم بکشد.
مرحله ششم: سرو کردن
قیسی پلو را در ظرف مورد نظر بریزید.
برای تزیین می توانید از خلال بادام یا پسته نیز استفاده کنید.
4 نکته مهم که در تهیه قیسی پلو باید بدانید
- برای طعم بهتر می توانید از گوشت گوسفند یا بره استفاده کنید.
- اگر از برنج ایرانی استفاده می کنید ممکن است زمان پخت کمی بیشتر شود. دمای پخت برنج باید ملایم باشد تا برنج پخته شود و ته دیگ نسوزد.
- برای شیرین شدن غذا می توانید مقدار قیسین را افزایش دهید.
- می توانید از ادویه های دیگر مانند زنجبیل یا هل نیز استفاده کنید.
با رعایت این نکات می توانید یک قیسی پلوی شیرازی خوشمزه و اصیل تهیه کنید که از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ قرار گیرد پخت و پز و می توانید این غذای متفاوت و خوشمزه را طبق روش ساده و آسان فوق تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا