صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه قیمه نذری; تکنیک های خاص آشپزی

طرز تهیه قیمه نذری; تکنیک های خاص آشپزی

طرز تهیه قیمه نذری تکنیک های خاص آشپزی

خورشت قیمهاین غذا علاوه بر استقبال خوب در مهمانی ها و مجالس، به عنوان یکی از غذاهای مناسبت مذهبی نیز شناخته می شود که در ایام محرم و ماه مبارک رمضان به مقدار زیاد به عنوان نذری طبخ و بین نیازمندان توزیع می شود. در ادامه با وبلاگ اکالا گوش به زنگ باشید طرز تهیه خورش قیمه نذری برای شما توضیح دهد

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری 50 نفره

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای 50 نفر به شرح زیر است:

گوشت 3.5 کیلوگرم
لپه ها 2 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 1.5 کیلوگرم
مغز لیمو عمانی 100 گرم
سیب زمینی خام 5 کیلوگرم
برنج (کاسه بزرگ) 10 کیلوگرم
روغن 5 کیلوگرم
پودر دارچین 1 قاشق چای خوری
پودر هل سبز 1 قاشق چای خوری
زعفران آسیاب شده 1/2 قاشق چایخوری
پودر جوز هندی 1/4 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری 100 نفره

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای 100 نفر به شرح زیر است:

گوشت 7 کیلوگرم
لپه ها 4 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 3 کیلوگرم
مغز لیمو عمانی 200 گرم
سیب زمینی خام 10 کیلوگرم
برنج (کاسه بزرگ) 20 کیلوگرم
روغن 10 کیلوگرم
پودر دارچین 2 قاشق چایخوری
پودر هل سبز 2 قاشق چایخوری
زعفران آسیاب شده 1 قاشق چای خوری
پودر جوز هندی 1/2 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری 150 نفره

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای 150 نفر به شرح زیر است:

گوشت 10.5 کیلوگرم
لپه ها 6 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 4.5 کیلوگرم
مغز لیمو عمانی 300 گرم
سیب زمینی خام 15 کیلوگرم
برنج (کاسه بزرگ) 30 کیلوگرم
روغن 15 کیلوگرم
پودر دارچین 3 قاشق چایخوری
پودر هل سبز 3 قاشق چایخوری
زعفران آسیاب شده 1.5 قاشق چایخوری
پودر جوز هندی 3/4 قاشق چایخوری

لطفا توجه داشته باشید که این مقادیر تقریبی است و می توانید مقدار مواد را بر اساس سلیقه و نیاز خود تنظیم کنید. همچنین زمان پخت و مقدار آب ممکن است بر اساس تعداد نفرات و مقدار مواد تغییر کند.

مراحل تهیه قیمه نذری

بعد از اینکه مواد لازم برای قیمه نذری را آماده کردیم، در این قسمت می خواهیم این قیمه نذری خوشمزه را مرحله به مرحله طبخ کنیم.

مرحله اول: تهیه پیاز و گوشت

پیازها را خرد کرده و گوشت را تکه تکه کنید.

طرز تهیه پلو شاه عباسی یک ناهار اصیل و خوشمزه

مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پیاز

پیاز را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. حالا گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. برای خوش طعم شدن خورش، چربی اضافی گوشت را پاک نکنید.

مرحله سوم: اضافه کردن لپه و چاشنی

بعد از کمی تغییر رنگ گوشت می توانید زردچوبه و فلفل سیاه و نمک و در صورت تمایل پودر هل و دارچین و جوز هندی اضافه کنید. در این مرحله از تهیه قیمه نذری لپه را اضافه کرده و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ آن روشن شود.

مرحله چهارم: پخت قیمه

برای تهیه قیمه نذری مناسب 100 نفر به مقدار یک دست کاملا باز روی مواد آب جوش بریزید. مقدار آب روی مواد در پایان پخت باید 5 سانتی متر باشد.

توجه داشته باشید که خورش شما کاملا جا می افتد. زمانی که خورش قیمه شما خوب جا نیفتد، کف روی آن تشکیل می شود رنگ زرد است.

در حین پخت مقداری زعفران و در آخر با گلاب به خورش اضافه کنید. طعم زعفران و گلاب خورش شما را شاهکار خواهد کرد.

در آخر لیمو عمانی را به خورش قیمه اضافه کنید. اضافه کردن لیمو عمانی طعم خورش را خوشمزه تر می کند.

مرحله آخر: اضافه کردن سیب زمینی سرخ شده و سرو قیمه

مرحله آخر این است که سیب زمینی سرخ شده را به خورش اضافه کنید. سیب زمینی ها را پوست گرفته و ورقه ای برش دهید، سیب زمینی ها را در روغن داغ سرخ کنید و با خورش بخورید.

بله، قیمه نذری ما به همین سادگی تهیه می شود. بنابراین می توان آن را در ظروف عرضه بسته بندی کرد و استفاده کرد.

نکات مهمی که در پخت خورش قیمه نذری باید بدانیم!

نکات مهمی که در پخت خورش قیمه نذری باید بدانیم!

در ادامه به نکات طلایی برای تهیه قیمه نذری اشاره می کنیم. با ما بمان.

  • برای خوش طعم شدن خورش قیمه نذری می توانید از ادویه های مخصوصی که در جدول بالا توضیح داده شده است استفاده کنید.
  • برای اینکه عصاره لیمو عمانی کاملا داخل خورش برود و طعم مطبوعی به آن بدهد، لازم است قبل از افزودن به خورش، چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.
  • برای بهتر پختن لپه و همچنین رفع پف آن، باید لپه را حدود 24 ساعت قبل خیس کنید.
  • استفاده از رب می تواند طعم مطبوعی به خورش قیمه نذری بدهد. اگر رب گوجه فرنگی در دسترس ندارید، می توانید از گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.
  • اگر می خواهید طعم خاصی به قیمه نذری بدهید; برای این کار می توانید از گلاب یا گلاب استفاده کنید.
  • اگر گوشت گوسفندی خرد شده در دسترس ندارید، می توانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ استفاده کنید.
  • برای غلیظ شدن قیمه نذری می توانید مدت بیشتری روی حرارت قرار دهید. اما باید توجه داشت که لپه خورش قیمه له نمی شود.
  • به جای خرد کردن پیاز، می توانید آنها را رنده کنید. این کار باعث غلیظ شدن خورش شما می شود.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا با طرز تهیه قیمه نذری همراه با نکات کلیدی و طلایی آشنا شدیم. از چه روش های دیگری برای خوش طعم شدن این خورش استفاده می کنید؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید