باقلی پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا به روش های مختلفی تهیه می شود و یکی از محبوب ترین غذاهایی است که در مهمانی ها و مراسم ها طبخ می شود. ما امروز در این بخش هستیم مجله اکالا طرز تهیه شلتوک برنج باگالی با دنده بره قدم به قدم تمام نکات مهم را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه برنج دربری با دنده گوسفندی
مواد لازم برای تهیه برنج دربری با دنده گوسفندی به شرح زیر است:
دنده گوشت گوسفند | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر | به اندازه لازم |
سیر تازه | 2-3 قرص |
آب | به اندازه لازم |
روغن یا کره | به اندازه لازم |
برنج | 3 فنجان |
لوبیا تازه | 1 فنجان |
شوید تازه یا خشک | 1/2 فنجان |
زعفران دم کرده | به اندازه لازم |
مراحل تهیه پلو و پلو دربری با دنده بره
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 3-2 ساعت می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه و سرخ کردن دنده بره
ابتدا تکه های دنده بره را بشویید و خشک کنید.
سپس در تابه ای مقداری روغن یا کره داغ کنید و دنده ها را به مدت 10 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود و سطح آن کمی برشته شود.
این مرحله به دنده ها عطر و طعم خاص و طعم غنی تری در هنگام پخت می دهد.
بعد از سرخ شدن، دنده ها را کنار بگذارید.
مرحله دوم: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آن ها را به صورت ورقه های نازک برش دهید و در همان ماهیتابه ای که دنده ها را سرخ کرده اید قرار دهید.
پیازها را با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. این کار باعث می شود که طعم پیاز به خوبی با دنده ها و غذا مخلوط شود.
مرحله سوم: اضافه کردن دنده و زعفران
پس از آماده شدن پیازها، دنده های سرخ شده را روی پیازهای سرخ شده قرار دهید.
زعفران پخته شده را به دنده ها اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا دنده ها با پیاز و زعفران به مدت 30 دقیقه بپزند.
این مرحله به دنده ها طعم و رنگ بی نظیری می دهد و آنها را برای مرحله بعدی آماده می کند.
مرحله چهارم: نمک، فلفل، پودر سیر و سیر تازه را اضافه کنید
بعد از 30 دقیقه و وقتی آب پیازها کم شد نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و سیر تازه خرد شده را به مخلوط دنده و پیاز اضافه کنید.
این ادویه ها باعث می شود دنده ها طعم بهتری داشته باشند و عطر آن ها دلپذیرتر شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آب و پخت نهایی دنده ها
به اندازه ای آب به ماهیتابه اضافه کنید که دنده ها را کاملا بپوشاند.
سپس درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا دنده ها به مدت 1-2 ساعت روی حرارت ملایم بپزند.
این زمان پخت طولانی دنده ها را نرم می کند و طعم ادویه و زعفران در آن ها نفوذ می کند.
مرحله ششم: آماده کردن حبوبات
حبوبات را با آب و کمی نمک در قابلمه بریزید و به مدت 15 دقیقه بپزید تا نرم شوند اما مراقب باشید له نشوند.
این باعث می شود که لوبیا در هنگام دم کشیدن برنج طعم و بافت بهتری داشته باشد.
مرحله هفتم: تهیه برنج به روش کیت
برنج را با آب و نمک خیس کنید و سپس در قابلمه ای با آب بپزید.
وقتی آب برنج کم شد و به حالت نیم پز رسید، آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله 8: همه مواد را با هم ترکیب کنید تا یک وعده غذایی عالی درست شود
در قابلمه ای که قصد دم کردن حبوبات دربری پلو را دارید، کمی روغن یا کره بریزید و ته دیگ را که دوست دارید قرار دهید (مثلاً سیب زمینی یا نان لواش). دنده های پخته شده را کف قابلمه قرار دهید.
سپس برنج نیم پز، حبوبات پخته شده و شوید خرد شده را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
هر لایه را با مقداری زعفران دم کرده مزه دار کنید تا رنگ و عطر زعفران به خوبی در برنج پخش شود.
درب قابلمه را با درب ببندید و حرارت را کم کنید تا برنج کم کم دم بکشد.
لوبیا پلو را به مدت 40 تا 60 دقیقه بجوشانید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند و برنج نرم و معطر شود.
مرحله نهم: تزیین و سرو برنج باقلا
بعد از دم کشیدن برنج، لوبیا برنج دربری را در ظرف مورد نظر سرو کنید و دنده های معطر و نرم را روی آن بچینید.
برای تزیین می توانید از خلال پسته، خلال بادام و زعفران استفاده کنید تا غذا رسمی تر و جذاب تر به نظر برسد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و همچنین می توانید این غذای بسیار خوشمزه و جذاب را طبق روش ساده و کامل فوق تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا