صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه لیمو پلو (معطر و خوشمزه برای نهار)

طرز تهیه لیمو پلو (معطر و خوشمزه برای نهار)

طرز تهیه لیمو پلو معطر و خوشمزه برای نهار

لیمو پلو یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که از ترکیب برنج، لیمو و سایر مواد خوشمزه تهیه می شود. طعم ترش و مطبوع لیمو به همراه عطر برنج این غذا را به یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش تهیه لیمو پلو مرحله به مرحله برای شما توضیح می دهیم.

مواد لازم برای تهیه لیمو پلو

مواد لازم برای تهیه لیمو پلو به شرح زیر است:

برنج 4 فنجان
نخود 1 فنجان
یک پیاز 2 عدد
هویج 2 عدد
کشمش 1 فنجان
لیمو ترش 2 عدد
پوست لیمو رنده شده از یک لیمو
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده کافی
روغن کافی
نمک و فلفل سیاه کافی
خلال پسته و بادام برای تزیین (اختیاری) به مقدار مورد نظر

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه لیمو پلو

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
  • مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط ​​قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی مواد

نخود را از شب قبل خیس کنید. برنج را بشویید و 2 ساعت خیس کنید.

پیاز و هویج را بشویید و پوست بگیرید و ریز خرد کنید.

کشمش ها را بشویید و کنار بگذارید. لیموها را بشویید و پوست یکی از آنها را رنده کنید. سپس آب لیمو را بگیرید.

مرحله دوم: پختن نخود

نخود خیس شده را با مقداری آب در قابلمه ای جداگانه بپزید تا نرم شود.

مرحله سوم: تفت دادن مواد

در تابه ای روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.

سپس زردچوبه، کشمش و هویج را اضافه کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ مواد یکدست شود.

در آخر نخود پخته شده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید.

مرحله چهارم: پختن برنج

برنج خیس شده را آبکش کنید. در قابلمه مناسبی روغن بریزید و کف قابلمه مورد نظر (مثل سیب زمینی، نان یا سیب) را کف قابلمه قرار دهید.

سپس یک لایه برنج، یک لایه مواد تفت داده شده و … تا زمانی که مواد تمام شود.

در لایه آخر برنج، زعفران دم کرده و پوست لیمو رنده شده بپاشید.

مرحله پنجم: دم

آن را روی قابلمه بخارپز قرار دهید و حرارت را کم کنید تا برنج 45 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.

یک دستور خوشمزه با لیمو و برنج

مرحله ششم: سرو کنید

لیمو پلو را در ظرف سرو بریزید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید.

برای تزیین لیمو پلو می توانید از زرشک، خلال نارگیل یا سبزیجات معطر نیز استفاده کنید.

نکات طلایی در تهیه لیمو پلو

7 نکته مهم که برای خوشمزه تر کردن لیمو پلو باید بدانید:

  1. برای طعم بهتر می توانید از لیمو ترش استفاده کنید.
  2. برای خوش رنگ شدن برنج می توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.
  3. اگر دوست دارید لیمو پلوتان ترش تر باشد، می توانید مقدار آبلیمو را افزایش دهید.
  4. برای تهیه ته دیگ می توانید از نان تست، سیب زمینی، بادمجان یا انواع دیگر سبزیجات استفاده کنید.
  5. برای یک پلو لیمویی زیباتر، می توانید از مرغ یا گوشت قرمز نیز استفاده کنید.
  6. اگر دوست دارید رویه لیمو پلوتان طلایی باشد، در پایان پخت کمی زعفران دم کرده روی برنج بپاشید و چند دقیقه دیگر بپزید.
  7. برای طعم متفاوت، می توانید کمی دارچین یا زنجبیل به مواد تفت داده شده اضافه کنید.

نکات طلایی در تهیه لیمو پلو
با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا می توانید یک لیمو پلو خوشمزه تهیه کنید که مورد پسند همه اعضای خانواده قرار گیرد. امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.

اگر از ترفندها و تکنیک هایی برای خوشمزه تر شدن این غذا استفاده می کنید، خوشحال می شویم آن نکات را با ما و سایر دوستان علاقه مند در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید