رب گوجه فرنگی، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین دلمه هایی است که می توانید برای شام در مهمانی ها و مجالس خود تهیه و سرو کنید. اگر طعم گوجه پخته را دوست دارید پیشنهاد می کنیم حتما این دلمه را فراموش نکنید. در ادامه با وبلاگ اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دلمه خوشمزه را توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی
مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی به شرح زیر است:
برنج | 1 فنجان |
لپه ها | 1/2 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
یک پیاز | 1 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار مورد نظر |
روغن | کافی |
گوجه فرنگی | 6-8 عدد |
سبزی دلمه | 1 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 1 فنجان |
مراحل تهیه رب گوجه فرنگی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه این دلمه 90-120 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این دلمه جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این دلمه در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه برنج و لپه
برنج را تمیز کرده و بشویید و با مقداری آب خیس کنید. لپه را به همین ترتیب تمیز کرده و بشویید.
برای اینکه لپه و برنج بهتر بپزند، بهتر است آن ها را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید. خیساندن حبوبات به میزان زیادی پف آنها را کاهش می دهد و روند پخت آنها را سرعت می بخشد.
مرحله دوم: پختن برنج و لپه
برنج و لپه خیس خورده را در قابلمه مناسبی بریزید. مقداری نمک، روغن و آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و 30-40 دقیقه زمان دهید تا برنج و لپه بپزند.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به قطعات کوچک خرد کنید.
در تابه ای مناسب کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
مرحله چهارم: اضافه کردن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود و رنگ گوشت کمی تغییر کند.
مرحله پنجم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
در این مرحله مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله ششم: سبزی، برنج و لپه پخته را اضافه کنید
سبزیجات خرد شده را به محتویات تابه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا آب اضافی سبزیجات گرفته شود.
در این مرحله برنج و لپه پخته شده را به محتویات تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا مخلوط شوند.
حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید. محتویات سطل های شما آماده است.
مرحله هفتم: تهیه گوجه فرنگی
گوجه ها را بشویید، بهتر است از گوجه فرنگی سفت و درشت استفاده کنید.
روی گوجه فرنگی را با چاقو برش دهید و محتویات گوجه ها را با قاشق خالی کنید.
همه گوجه فرنگی ها را به همین ترتیب آماده کنید.
مرحله هشتم: پر کردن دلمه ها
مواد دلمه را داخل گوجه هایتان بریزید و با قاشق کمی فشار دهید تا گوجه ها پر شوند.
درپوش هر گوجه فرنگی را روی خودش قرار دهید. برش ها را کنار هم در یک قابلمه مناسب بچینید.
درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. به مدت 10-15 دقیقه زمان بدهید تا دلمه ها روی حرارت ملایم بپزند.
مرحله نهم: تهیه سس دلمه
در تابه ای مناسب کمی روغن بریزید. رب گوجه فرنگی را سرخ کنید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مقداری نمک، آب لیمو و آب جوش به رب اضافه کنید و مخلوط کنید. سس دلمه را به دلمه داخل قابلمه اضافه کنید.
دوباره درب قابلمه را ببندید و 15-20 دقیقه دیگر فرصت دهید تا کوفته ها بپزند و آماده سرو شوند.
پس از پخت، کوفته ها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو بچینید. دلمه های خوشمزه و جذاب شما آماده خوردن است.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقه مندان به آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید مانند روش بسیار ساده و کامل بالا این دلمه های خوشمزه و جذاب را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا