مرغ ترش یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که می توان آن را به روش های مختلفی تهیه کرد. یکی از این روش ها ترکیب مرغ با رب انار و زرشک است که طعم خاصی ایجاد می کند. این غذای شمالی ترکیبی از طعم ترش و شیرین با رنگی جذاب است که طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه مرغ ترش با زرشک و رب انار به همراه نکات و ترفندهای آن به شما یاد بده
نگاهی گذرا به روش پخت
برای پخت مرغ ترش با زرشک و رب انار ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. بعد از سبک شدن پیازها زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. سپس گردوی آسیاب شده، زرشک، برگ زردآلو و آلو را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا کمی سرخ شوند. بعد از چند دقیقه رب انار و تکه های مرغ را به همراه نمک، زعفران و آب اضافه کرده و در قابلمه را ببندید. اجازه دهید مواد حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزند و در آخر با برنج زعفرانی سرو کنید. طرز پخت کامل این غذای خوشمزه شمالی را در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای مرغ ترش با زرشک و رب انار
مرغ | 4 عدد |
رب انار | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
گردو آسیاب شده | نیم پیمانه |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 100 گرم |
برگ زردآلو | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | تا حد لازم |
آب | 2 لیوان |
زعفران دم کرده | به دلخواه |
روغن | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
طرز تهیه مرغ ترش با زرشک و رب انار
زمان آماده سازی: 60 تا 80 دقیقه
مناسب برای: 4 تا 5 نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: پیازها را سرخ کنید
ابتدا پیازها را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سپس در قابلمه ای کمی روغن بریزید و آنها را سرخ کنید تا سبک شوند. زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 2: مواد را اضافه کنید
پس از کمی تفت دادن پیاز، گردوی آسیاب شده، آلو، برگ زردآلو و زرشک را اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
مرحله 3: رب انار را اضافه کنید
در این مرحله رب انار را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 4: مرغ را اضافه کنید
بعد از چند دقیقه تفت دادن، تکه های مرغ را در قابلمه بریزید و زعفران و نمک را اضافه کنید. سپس 2 لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید و بگذارید یک ساعت با حرارت ملایم بپزد.
بعد از اینکه آب مرغ به غلظت دلخواه رسید و غذا داخل روغن افتاد، آن را با برنج زعفرانی سرو کنید.
نکات و تکنیک های پخت مرغ ترش با رب انار و زرشک
برای اینکه مرغ ترش خوشمزه تری بپزید به نکاتی که در زیر گفته می شود توجه کنید.
- بهتر است قبل از شروع طبخ مرغ ها را با کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران مزه دار کرده و حداقل یک ساعت در یخچال بگذارید تا طعم دار شوند.
- برای تهیه این غذا می توانید از سینه یا ران مرغ استفاده کنید.
- برای اصیل شدن طعم غذا بهتر است از رب انار محلی استفاده کنید.
- قبل از افزودن مرغ به مواد بهتر است آن ها را در تابه ای با کمی روغن به مدت چند دقیقه تفت دهید تا در هنگام پخت له نشوند و طعم بهتری داشته باشند.
- در پایان پخت غذا را بچشید، اگر ترش بود کمی شکر اضافه کنید، اما اگر شیرین بود با اضافه کردن کمی آب یا آبلیمو طعم آن را متعادل کنید.
- مرغ ترش را می توانید با برنج زعفرانی یا نان تازه سرو کنید.
- برای تزیین این غذا می توانید از خلال پسته یا بادام تفت داده شده و زرشک استفاده کنید.
- برای ایجاد طعم عمیق تر، بهتر است نیم ساعت بعد از پخت، مواد را در قابلمه با حرارت خاموش و درب آن ببندید.
در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه مرغ ترش با زرشک و رب انار به همراه نکات و تکنیک های آن ما به شما یاد دادیم چه با برنج و چه با نان تازه، این غذای لذیذ یک تجربه خوشمزه و اصیل است که پیشنهاد می کنیم آن را از دست ندهید.
من لیلا هستم رشته تحصیلی من روزنامه نگاری است و همیشه از نوشتن لذت می برم، اینجا از دانش و تجربیاتم در زمینه های مختلف استفاده می کنم تا مطالب خوبی برای شما بنویسم. امیدوارم از خواندن آنها لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا